Agencije

Na Digital Takeover stiže autor bestselera „Funky Business“

Dr. Kjell A. Nordstrom jedan je od najuticajnijih svetskih mislilaca današnjice i autor svetskih bestselera „Funky Business“ i „Karaoke kapitalizam“

 

Jedan od najuticajnijih svetskih mislilaca današnjice i autor svetskog bestselera „Funky Business“ koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama stiže 12. marta u Cinestar zagrebačkog Branimir Centra na najveću regionalnu digitalnu konferenciju – Digital Takeover.

On je ekonomista i vizionar koji je i pre dve decenije razmišljao daleko izvan okvira i predvedio poslovni recept koji kompanije godinama slede, a reč je o jedinstvenom Dr. Kjellu A. Nordstromu, koji će održati predavanje na temu „Life in The Matrix – Setting the scene for Ultra Modernity„.

Dr. Kjell A. Nordstrom u svom predavanju će govoriti o životnom ciklusu kompanija koje se pokreću i propadaju u neprekidnoj interakciji s trenutnim okruženjem. Fokusiraće se na jedinstvene izazove današnjeg sveta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promenu paradigme koja zahteva neprestano usvajanje novog seta analitičkih veština. U svojoj prezentaciji razmatraće razliku između trenutnog monopola i kompetitivne prednosti u svetu u kojem delimo osnovnu bazu znanja.

Ovaj rođeni Šveđanin već 20 godina važi za neprikosnovenog gurua u svetu poslovanja i s razlogom ga struka smatra tumačem novog poslovnog sveta. Na tu poziciju vinuo ga je još 2000. godine njegov apsolutni autorski hit, knjiga „Funky Business – Kapitalizam pleše samo sa nadarenima“ koja je prodata u neverovatnih 300.000 primeraka što je svrstava u pet najprodavanijih naslova u istoriji stručne literature. U ono vreme, knjiga se činila kao vizionarska literatura koja je donosila apstraktne futurističke ideje, neshvatljiva tadašnjoj publici, ali danas se ispostavilo da je knjiga u svojoj srži predvidela sve procese koji se odvijaju u svetskom biznisu i bez kojih je nemoguće zamisliti uspešno poslovanje. Nakon „Funky Business“ usledila je još jedna knjiga koja je doživela uspeh, a to je knjiga „Karaoke Kapitalizam“ koju je napisao s kolegom Jonasom Ridderstraleom. Ona je prevedena na 23 jezika i potvrdila Nordstroma kao jednog od najuticajnijih svetskih autora i predavača u sferi biznisa, ekonomije i budućnosti poslovanja. Thinkers 50, trenutno najpouzdaniji izvor za rangiranje vodećih mislilaca našeg doba, svrstao ga je na svoju listu 2003. i 2011. godine.

Dr. Kjell A.Nordstrom doktorirao je na Stockholm School of Economics, gde je i jedan od osnivača najprestižnijeg programa na fakultetu, „The Advanced Management Program – AMP“, koji privlači veliki broj skandinavskih direktora. Njegovo znanje želeli su da čuju i angažuju mnogi, tako je tokom karijere bio savetnik brojnim kompanijama, a svojevremeno i britanskoj vladi. Zahvaljujući svom dinamičnom stilu postao je vrlo cenjen govornik i održao je predavanja u više od 100 zemalja.

Trenutno se u prodaji može naći i njegova najnovija knjiga „Urban Express“, u koautorstvu s Per Schlingmannom. Ona govori o tihoj revoluciji, predvođenoj gradovima i ženama te o svetu u kojem autori smatraju da će se dogoditi promene u smislu transformacije multinacionalnih korporacija u multi-urbane korporacije. Takođe, autori primećuju da pojam „urbano“ postaje novi trend, a gradonačelnici postaju premeri našeg doba. Kao i do sada, Nordstrom u svojim delima donosi revolucionarne ideje ispisane na revolucionaran način, a koliko je Nordstrom atipičan guru govori i činjenica da se na listi „The Global Gurus Top 30“ u kategoriji menadžmenta nalazi se na 23. mestu u globalnoj konkurenciji, dok je na evropskom nivou među pet najboljih.

Nordstrom će zato sigurno i u Zagrebu svojim ekscentričnim nastupom znanjem i svojstvenim stilom privući brojne posetioce koje na konferenciji očekuje izuzetno bogat celodnevni program i niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata.
Budite korak ispred promena u digitalnom svetu i obezbedite svoje mesto na Digital Takeoveru uz early bird kotizaciju po ceni od 1.375 kn do 31.1.2019., dok redovna cena iznosi 2.400 kn te last minute 2.800 kn. Sve novosti o programu pratite na zvaničnoj web stranici i na Facebooku.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Agencije

Medijski trend 2019: Svetla budućnost za četbotove

Advertiser Serbia15. februara 2019.

#ijaseborim za novu Roditeljsku kuću

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Media trend 2019: Da li koristimo vizuelnu pretragu u Srbiji?

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Google, Microsoft i NASA ne mogu bez njega – na Danima komunikacija upoznajte svetski poznatog etičkog hakera

Advertiser Serbia14. februara 2019.

ORANGE STUDIO & ALMA QUATTRO: “Don’t believe in horoscopes. Believe in artists.”

Advertiser Serbia13. februara 2019.

Marketing preko mobilnih uređaja u 2019

Advertiser Serbia13. februara 2019.

HGK izdao analizu trendova u korišćenju medijskih i marketinških agencija među svojim članicama

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Dominacija videa u 2019: “Snack Adds”, vertikalni video i „bite sized“ video

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Predavač koji je (ponovo) definisao ljudsko ponašanje dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Medijski trend 2019: Doba sveprisutnog TV-a

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Najbolje Super Bowl reklame po izboru kreativnih direktora I&F GRUPE

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Otvorene prijave za EFFIE takmičenje

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Nove kategorije IdejeX i Mixx – digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama otvorene prijave za IdejuX, a izdavačima prilika za Mixx

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Stručnjak za digitalnu transformaciju sa IEDC Bled dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia4. februara 2019.

RADOJKA BOŠKOVIĆ novi Client Service Director agencije MCCANN BEOGRAD

Advertiser Serbia1. februara 2019.