Brendovi

Miodrag Kostić održao predavanje studentima Frensisa Fukujame

BEOGRAD – Prvi čovek MK Group Miodrag Kostić održao je predavanje na Fakultetu političkih nauka studentima polaznicima programa “Leadership Academy for Development” čuvenog profesora Frensisa Fukujame, autora naučnog bestselera „Kraj istorije i poslednji čovek“

 

Kostić je bio jedini gost predavač na predavanjima ovog poznatog politikologa i jednog od najvećih filozofa današnjice.

Izuzetna mi je čast da sam danas u društvu profesora Fukujame, jednog od najvećih mislilaca 21. veka i da sa njim, ali i sa ovim mladim ljudima, budućim liderima mogu da razmenim stavove i mišljenja u vezi sa aktuelnim ekonomskim pitanjima u našoj zemlji i regionu. Trudili smo se da na analitički način obradimo temu javno-privatnog partnerstva u ovom delu Evrope. Diskutovali smo o prednostima ovog vida partnertstva, ali i o tome šta bi trebalo poboljšati u pravcu povećanja broja projekata u ovoj oblasti. Smatram da pitanje poverenja između vlade i privatnog sektora jeste jedno od ključnih u obezbeđivanju dobrih rezultata neophodnih ekonomskih reformi. Veliki sistemi poput MK Group, koji zapošljava više od 7.000 ljudi širom našeg regiona, trebalo bi da imaju odličnu saradnju sa državom. Kada kompanija, kao što je naša, u poslednjih dvadeset godina investira u Srbiju više od milijardu evra, a godišnje plaća oko 100 miliona evra poreza, doprinosa i dažbina, prirodno je da učestvuje u dijalogu sa državom”, istakao je Kostić.

null

Organizator predavanja, autor bestselera “Kraj istorije i poslednji čovek” profesor Frensis Fukujama je rekao da postoji mnogo nepoverenja prema privatnom sektoru, ali da javno-privatna partnerstva mogu da pomogne pomognu privredi, kao i da je to oblast koja “obećava”.

Za javno-privatna partnerstva je neohodna jaka vladavina prava, (odnosno) okvir u kome se mogu sprovoditi složeni ugovori. To je glavni institucionalni preduslov za njihovo sprovodjenje„, izjavio je Fukujama.

Predsednik MK Group, g. Kostić naglasio je da se uvek rado odaziva pozivima kada je u pitanju prenošenje iskustava mladim i obrazovanim ljudima, a naročito u ovom slučaju, kada se radi o studentima pod mentorskim vodstvom čuvenog profesora Frensisa Fukujame.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

Svetoslav Atanasov na čelu Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Advertiser Serbia17. jula 2018.

Samsung nudi olakšice za vangarantne popravke telefona

Advertiser Serbia17. jula 2018.

Generalni direktor Telekoma, Predrag Ćulibrk: Kupujemo kablovske operatere

Advertiser Serbia17. jula 2018.

Slučaj kancerogenog talka: Kazna 4,7 od milijardi dolara za Johnson & Johnson

Advertiser Serbia16. jula 2018.

Otvorena deveta po redu Ariljska letnja muzička manifestacija ARLEMM 2018

Advertiser Serbia15. jula 2018.

Sberbank podrška pravim vrednostima života

Advertiser Serbia13. jula 2018.

Tikveš vino Kratošia među TOP 100 na britanskom tržištu u 2018. godini

Advertiser Serbia13. jula 2018.

Hemomont otvorio novi pogon SNUP u Podgorici

Advertiser Serbia11. jula 2018.

Preminuo Karlo Beneton

Advertiser Serbia11. jula 2018.