Edukacija

Znanjem protiv Marfija 2018

Ove godine, 19. i 20. maja, na Fakultetu organizacionih nauka premijerno će biti održan potpuno rebrendiran i sveže osmišljeni projekat – „Znanjem protiv Marfija“, koji predstavlja zanimljivu i inovativnu kombinaciju dva izuzetno značajna projekta FON-ovog centra za razvoj karijere – Znanjem protiv Marfija i Vruće stolice

 

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna organizacija, osnovana 2004. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Ved četrnaestu godinu okuplja proaktivne studente spremne da preduzmu inicijativu i da kroz posvedenost i timski rad napreduju i usavršavaju se u profesionalnom smislu. Bavi se obezbeđivanjem potrebnih znanja, veština i iskustava neophodnih za razvoj individualnih karijera i pružanjem podrške studentima pri profesionalnom i stručnom razvoju i zapošljavanju.

Popularni Marfi bavi se približavanjem tematike javnih nastupa, savladavanja treme i sličnih veština koje de biti potrebne studentima u poslovnom svetu. Sa druge strane Vruća stolica pruža priliku studentima da kroz simulacije intervjua savladaju tehnike koje de im biti potrebne da pronađu svoje prvo zaposlenje. S obzirom da su u pitanju dva izuzetno popularna projekta koja iz godine u godinu pridobijaju sve vedu pažnju i posedenost studenata, odlučili smo da novi, „združeni“ Marfi zaslužuje i adekvatnu najavu, pradenu malom dozom misterioznosti.

Naime, krajem aprila hodnicima FON-a harao je nepoznat lik, krijudi se ispod crne maske, a studenti nisu mogli da prepoznaju ko ih to konstantno prati, dodiruje kosu i poklanja parče papira sa skradenicom ZPMVS2018. O ovoj maskoti i skradenici brujao je ceo FON, a kada se konačno otkrilo o čemu se radi, studenti su bili i vise nego iznenađeni i oduševljeni idejom, ali i projektom.

Prvog dana projekta, u opštini Voždovac bide održana predavanja i panel diskusija, koji su posvedeni javnom nastupu i borbi protiv treme i malera, a slobodno se može redi da de studenti imati priliku da od najboljih čuju nešto više o ovoj temi:

  • Boris Teodosijević, osnivač i potpredsednik „Kluba uspešnih“, držade predavanje na temu „Komunikacijom do uspeha – važnost i veštine javnog nastupa i oslobađanje od straha“
  • Dragan Savić, strateški savetnik domadih i multinacionalnih kompanija otkride kako biti “Sam svoj PR menadžer”
  • U panel diskusiji „Pobediti Marfija – postoji li način?“ svoje znanje i iskustvo na ovu temu podelide Una Senić i Đorđe Lovrić – voditelji Play radija, Miloš Maksimović, voditelj velikog broja emisija na kanalima O2 i TV Prva, kao i studentkinja FON-a Kristina Rakulj, pobednica svetskog Takmičenja bududih lidera u Londonu.

Drugog dana projekta održade se interaktivne radionice na Fakultetu organizacionih nauka, gde de studenti imati priliku da se upoznaju sa glavnim procesima selekcije u najuspešnijim firmama današnjice. Svoje znanje i iskustvo vezano za ovu temu podelide:

  • Mila Zavođa, konsultant u oblasti strateških komunikacija, a njena tema je „Putem kreativnosti do agencije iz snova”,
  • Kompanija Delhaize Srbija, koja de govoriti o “Perfect preparation prevents poor presentation” i
  • Manpower Group, koji de redi nešto vise o tome “Kako postati pravi kandidat”

Trema pred javni nastup, pa makar to bilo i odgovaranje pred punim amfiteatrom, poznata je i svojstvena svim studentima. Takođe, prva i osnovna stvar koju treba imati prilikom konkurisanja za posao je dobar CV. Kada to prođemo, očekuje nas još krugova selekcije. Na ujedinjenom projektu „Znanjem protiv Marfija“ imate priliku da iz prve ruke čujete, saznate i od vodedih profesionalaca i stručnjaka naučite sve o ovome, zato zabeležite u svojim kalendarima 19. i 20. maj! Prijave traju do 18. maja, a sve informacije o projektu, kao i samu prijavu, možete pronadi na sledećem linku. Hajde da zajedno počnemo da pišemo istoriju novog „Marfija“ i učestvujemo na premijeri projekta o kome de naredne generacije pričati!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Edukacija

Počinju prijave za AcademIAA 2023

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Uspešno poslovanje jednako je uspešnom upravljanu promenama

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Dizajn je svuda, trinaesti put u Beogradu

Advertiser Serbia25. априла 2023.

Sa predavanja Saše Savića „Marketing je mrtav, živeo marketing“

Advertiser Serbia24. априла 2023.

U toku su prijave za četvrti Effie trening

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Tajni sastojci dobre Effie prijave

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Effie trening: Whoever Controls the Media, Controls the Mind

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Počinje serija EFFIE treninga

Advertiser Serbia10. јануара 2023.

NajWOW: Završena deveta sezona omiljene HOWtoWOW marketinške akademije

Advertiser Serbia22. децембра 2022.

Završena sedma AcademIAA

Advertiser Serbia16. децембра 2022.

Besplatan vebinar o važnosti prodajnih datuma

Advertiser Serbia7. децембра 2022.

Coca-Cola podrška mladima besplatan vebinar 29. i 30. novembra

Advertiser Serbia26. новембра 2022.

Kako od ideje do biznisa saznajte u novom Coca-Cola podrška mladima predavanju

Advertiser Serbia27. октобра 2022.

BORISLAV MILJANOVIĆ na SAM Akademiji: Komunikacija 3.0

Advertiser Serbia24. октобра 2022.

Coca-Cola podrška mladima u novom predavanju obrađuje uvek aktuelnu i važnu temu

Advertiser Serbia26. септембра 2022.