Brendovi

Znamo najnoviji profil kupaca Pepco – Od Portugala, preko Poljske do Srbije – uvek je obrazovana, zaposlena mama ta kojoj su niske cene najvažnije

Brendovi

Potrošači svakog meseca obavljaju preko 30 miliona transakcija u Pepco prodavnicama. Ko su korisnici lanca? Koji su ključni pokretači kupovine? Koliko često se obavlja kupovina? Evo najnovijih rezultata studije Pepco Shopper.

 

Lanac koji je počeo svoje poslovanje u Poljskoj, a danas ima prodavnice u 18 evropskih zemalja, koristi studiju da kreira profil svojih kupaca i zadovolji njihove potrebe na najbolji način.

Kupci Pepca u svakoj zemlji su uglavnom žene, čak 87%. Obično (68%), to su i radno aktivni pojedinci sa najmanje srednjim ili visokim obrazovanjem (77%). Polovina kupaca lanca je u dobi od 25 do 45 godina, mnogi od njih su roditelji, dok 41% ima decu staru do 14 godina.
Kako navodi čak 67% ispitanika, niske cene su ključni pokretač redovne kupovine u Pepcu u svakoj evropskoj prodavnici. Ali to nije sve – među ostalim pokretačima prve kupovine su dobra vrednost za novac i atraktivna ponuda, koju spominje 40%, odnosno 30% učesnika studije. Velika većina kupaca (69%) završava posetu kupovinom, što potvrđuje da Pepco ispunjava očekivanja posetilaca i nudi proizvode koje oni traže. Lanac ima veliku bazu lojalnih kupaca – više od polovine njih posećuje njegove prodavnice češće nego jednom mesečno. Korisnici Pepca priznaju da su nedavno prošli kroz težak period, 46% njih veruje da se njihova finansijska situacija pogoršala tokom prošle godine zbog inflacije, zbog čega još više cene pristupačnost Pepco asortimana.

Ovo su samo odabrani rezultati redovne godišnje studije Pepco Shopper, koju sprovodi agencija 4P Research Mix na tržištima na kojima je Pepco prisutan: od Portugala i Španije, preko Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Srbije i drugih centralnoevropskih zemalja do Litvanije, Letonije i Estonije. Anketari su tokom studije razgovarali sa skoro deset hiljada kupaca da bi obezbedili reprezentativnost uzorka. Na osnovu studije Pepco Shopper, Pepco kreira i redovno analizira Indeks zadovoljstva kupaca (CSI) koji omogućava procenu aspekata kao što su kvalitet usluge kupcima, izgled prodajnog prostora, izbor proizvoda ili visina cena. Indeks je i dalje visok, iznosio je 89 poena tokom najnovije studije.

„Analiza podataka je ključni element poslovne strategije Pepco. Redovno razgovaramo sa našim kupcima, dodatno analizirajući brojne faktore, kao što su ekonomska situacija, potrošački trendovi ili kapital brenda. Ključne odluke o ponudi, komunikaciji ili izgledu prodavnice kao takve donose se na osnovu tih analiza. To nam omogućava da obezbedimo proizvode i usluge prilagođene potrebama naših kupaca, bez obzira na lokaciju“, kaže Agnješka Olejničak, direktorka marketinga.

Potrošači u srži Pepco strategije
Informacije o kupcima, njihovim potrebama i očekivanjima razmenjuju se sa različitim odeljenjima i nivoima kompanije Pepco – od prodaje i korisničkog servisa preko nabavke do menadžmenta. Jednom godišnje organizuje se edukativni program za zaposlene koji im pomaže da dobiju osnovne podatke o ključnoj grupi potrošača kroz zabavu i takmičenje. Inicijativa „Poznaj svog kupca“ obuhvata snimke iz intervjua sa stanovnicima različitih zemalja koji dele svoje komentare o njihovom odnosu sa Pepcom i sa time povezanim emocijama.
Fokusiranje na potrošače i njihove potrebe omogućava lancu da dinamično raste, redovno prilagođava ponudu i puni police novim proizvodima. Broj tih proizvoda je izuzetno visok, jer u svakoj prodavnici u proseku ima 530 kategorija, što iznosi oko 13.000 artikala. Ponuda se redovno osvežava i unapređuje sa više od 130 novih kolekcija svake sezone.

***
Pepco Group
Pepco Group je osnovana 2015. godine i sastoji se od istaknutih trgovačkih lanaca – Pepco, Dealz i Poundland, koji sarađuju sa globalnim dobavljačem PGS. Pepco Group danas ima više od 4900 prodavnica u 20 zemalja i zapošljava oko 47 000 radnika.

Pepco
Pepco, takozvani diskonti trgovac na malo, evropski je maloprodajni lanac sa najbržim rastom, koji nudi odeću za celu porodicu i kućne potrepštine po veoma atraktivnim cenama. Nakon skoro dvadeset godina neprekidnog razvoja, Pepco prodavnice danas posećuju kupci koji obavljaju 30 miliona transakcija mesečno. Kompanija sa sedištem u Poznanju zapošljava više od 30 000 zaposlenih u 18 zemalja širom Evrope i ima mrežu od više od 3700 prodavnica.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.