Agencije

Zavirite u program 19. SEMPL konferencije

Najveća regionalna konferencija o medijskim trendovima ovog novembra u fokus će staviti razvoj prelomnih ideja, budućnost oglašavanja i agencija, važnost upotrebe jezika i kreativnosti, ulogu digitalnog i uticajnog marketinga, ali i tehnološke transformacije

Na 19. konferenciji medijskih trendova SEMPL, koja će se održati 23. i 24. novembra 2017.u Grand Hotelu Bernardin u Portorožu, više od hiljadu učesnika imaće priliku da čuje više od dvadeset međunarodnih predavača. Oni će govoriti o aktuelnim trendovima koji usmeravaju budućnost medijsko-komunikacione industrije.

Nelinearni marketing za prisnije odnose sa potrošačima

O novom pristupu, nelinearnom marketingu, kojim se služe neki od najsavremenijih modnih brendova, govoriće međunarodno poznati pisac, govornik, saradnik u CNN-u i autor bloga 60SecondMarketer.com, Jamie Turner. Održaće i radionicu o tome kako digitalnim marketingom povećati prodaju i dobit.

Kreativci ili imitatori?

Svoje znanje i iskustvo predstaviće još jedan bloger, tajanstveni Francuz Joe La Pompe, koji na internetu objavljuje oglase, sa gotovo identičnom kreativnom idejom, koje su pravile različite agencije u različitim periodima. Nekoliko ideja i najnovijih saznanja o tome kako iznedriti nove ideje i pritome se još više poboljšati predstaviće britanski govornik, pisac i kreativni mislilac Dave Birss.

Rečima se uzdignuti iznad proseka

Na kreativnu i promišljeniju upotrebu jezika publiku će pokušati da podstakne Susie Dent, britanski televizijski voditelj i leksikograf. Objasniće zašto je više nego ikad važno da se svojim porukama podignete iznad proseka i tako (p)ostanete primećeni kod potrošača. Koliko je važno biti uočen svestan je i Ben Maher, komercijalni direktor firme JCDecaux iz Velike Britanije, koji će govoriti o digitalnoj budućnosti spoljnog oglašavanja.

Tehnologija – ovde i sad

Nick Bicanic, režiser i osnivač firme RVLVR, jedan od najvećih vizionara u oblasti mobilne tehnologije u Silicijskoj dolini, koji stvara priče uz pomoć virtualne i obogaćene stvarnosti, govoriće o budućnosti ključnih medija bez ekrana. Črt Podlogar, digitalni strateg u slovenačkoj digitalnoj agenciji Red Orbit, objasniće promenu odluka o kupovini, prelaz sa televizijskog na mobilni ekran.

Jaz između tehnologije i ljudi pokušaće da objasni globalni direktori za pretraživački marketing u firmi PHD Global Business Sneha Nagesh, a Justin Rezvani, osnivač i direktor američke firme the Amplify i Marija Mijatović, stručnjak za odnose s javnošću i komunikacije iz firme Represent iz Srbije predstaviće uticajni marketing koji je u posljednje vreme vruća tema i u Sloveniji. Poverenju i prevarama, relevantnim metrikama i transparentnosti posvetiće se Jan Jilek, direktor hrvatske firme Dotmetrics i Boris Rogan, direktor oglašivačke agencije TBWA Zagreb.

Za uspešnu budućnost

O budućnosti medijskih agencija govoriće Andreas Schwabe, direktor agencije Blackwood Seven, koji će objasniti kako veštačku inteligenciju uspešno implementirati u strateško medijsko planiranje. O tome šta će se događati sa medijskim tržištem idućih deset godina govoriće Jon Watts, izvršni partner i suosnivač firme MTM iz Velike Britanije. John Dalton, direktor LSPR-a UK i LSPR-a Worldwide iz Velike Britanije posvetiće se upravljanju i vođenju te razlozima njihove (ne)uspešnosti.

Radionice: od digitalnog marketinga do prevladavanja stereotipova

Učesnike SEMPL-a očekuje i osam pratećih radionica. O digitalnom marketingu i tehnologiji koja na njega izuzetno utiče sa pravnog i procesno-tehnološkog aspekta govoriće Igor Pauletič, osnivač i direktor agencije FrodX Slovenija, i Matija Jamnik, suosnivač JK Group Slovenija. Šta u oglašivačkoj industriji pokreće generaciju Y objasniće dr Marko Majer, osnivač i direktor agencije Mayer McCann Slovenija, a kreativni direktor Mercatora-S iz Srbije, Slavoljub Stanković, publici će predstaviti svoj pogled na robne marke. Kako uz pomoć tehnologije preoblikovati marketinšku strategiju objasniće rukovodilac internet poslovanja iz hrvatske firme FOREO, Saša Stanković. O tome da li je budućnost televizije takođe programatska, raspravljaće operativni direktor iPROM-a Igor Mali i Dragoslav Radin, generalni direktor Beeniusa, art direktor u slovenačkom AV studiju, a Vasja Grabner posvetiće se stereotipima kojih se trebamo rešiti u želji za većom efikasnošću. Web-analitika nije nužno komplikovana, o čem će govoriti ekipa trenera DIMAQ, koja će prezentovati kako postati međunarodno sertifikovan stručnjak za digitalni marketing u IAB Europe i upozoriti na ključne izazove i zamke za medijsku industriju u području zakonodavstva (GDPR).

Celokupan program 19. SEMPL-a možte pronaći na internet stranici konferencije, a više informacija o predavačima na ovom linku.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „Tuborg Challenge“ za CARLSBERG

Advertiser Serbia8. aprila 2021.

Pokret podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna” preplavio društvene mreže

Advertiser Serbia7. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] APRIORI WORLD: „Digitalna prava u hrvatskom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima“ za ZAPRAF

Advertiser Serbia6. aprila 2021.

Bingo grupacija akvizirala marketinšku agenciju Via Media

Advertiser Serbia5. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „Zaedno za ubavo, za nas!“ za SKOPSKO

Advertiser Serbia2. aprila 2021.

Lansirana nova ANNO DOMINI kolekcija

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Biraj Zeleno“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Advertiser Serbia31. marta 2021.