Mediji

Zahvaljujući EON-u gotovo neograničen sadržaj sada je dostupan na zahtev na gotovo svakom uređaju

Mediji

DUBROVNIK – EON, nagrađivana TV platforma, koja je zauvek promenila iskustvo gledanja televizije kod nas i na još šest tržišta Jugoistočne Evrope, i kroz NetTV Plus platformu i celog sveta, bila je tema prvog dana NEM Dubrovnik 2021, najvažnijeg događaja o TV trendovima u CEE regionu.

 

Zahvaljujući stalnom razvoju EON-a, revolucionarne TV platforme koja se svakodnevno konzumira na više od 1,5 miliona uređaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, a do kraja godine i u Grčkoj, dostupan je gotovo celokupan sadržaj na zahtev na svakom uređaju, bilo kada, bilo gde, i to potpuno personalizovano.

 

Srđan Đurđević, CEO United Cloud

EON platforma, koja se 2017. pojavila kao jedna od najnaprednijih TV platformi u regionu, svakoga dana procesuira više od 50.000 video asseta, i konzumira se kroz više od 1,5 miliona uređaja. Korisnicima donosi mogućnost gledanja sadržaja na nekoliko uređaja, bilo gde i preko bilo kojeg internet provajdera. Takođe, nudi im i mogućnost otvaranja profila i personalizovanih preporuka, posebnog okruženje za decu kroz EON KIDS, kao i Sports Mode vidžeta,“ kaže Srđan Đurđević, CEO inovativnog razvojnog centra United Cloud.

EON je servisna TV platforma, koja omogućava gledanje televizije na svim uređajima – televizoru, telefonu, tabletu i računaru, bilo gde i bilo kada i to potpuno personalizovano. Celokupan sadržaj putem EON platforme dostupan je i do 7 dana unazad, na svim uređajima, uz preporuku sadržaja prema navikama korisnika. Baš zato, EON Smart Box se slobodno može nazvati kućnom konzolom za zabavu.

Pojavom Google Android TV ekosistema, operatorima i razvojnim centrima je dat u ruke operativni sistem sa mnoštvom mogućnosti koje izlaze iz samog TV domena. Tako u okviru EON TV platforme imamo pojavu kompletnog App store-a na kojem se nalazi više od 5.000 aplikacija, kao i Gaming segmenta. Takođe, korisnicima se omogućilo da kroz isti uređaj mogu konzumirati sopstveni privatni sadržaj, fotografije, audio, video, kao i da upravljaju svojim Smart Home uređajima i TV sadržajem putem Google assistant-a i glasovne pretrage,“ dodaje Srđan.
On najavljuje da se u United Cloud-u radi na još naprednijim rešenjima koja će EON TV doneti korisnicima.

Naši razvojni timovi trenutno rade na kreiranju jedinstvenog UX-a koji bi išao kroz jedan uređaj, jednu aplikaciju i jednu pretplatu. Želimo da sve dostupne 3rd party aplikacije integrišemo kroz EON UI i EON Smart Box, kako bi korisnici na jednom mestu kroz jedinstveno korisničko iskustvo, pretrage i otkrivanje novog contenta dolazili do željenih sadržaja.“

Nikola Francetić, CEO NetTV Plus, Adrian Ježina, CEO Telemach Croatia and CEO Telemach Slovenia, Srđan Đurđević, CEO United Cloud

Jedan od zaključaka panela je da EON TV platforma United Grupe postavlja standarde kada je reč o vrhunskom korisničkom iskustvu u regionu i doprinosi razvoju u oblasti multimedije i načina konzumiranja sadržaja.

Telekomunikacijski servisi su postali izuzetno važan deo života svih nas, i zbog toga se veoma brzo razvijaju. United Grupa je zajedno sa United Cloud-om prva uvodila inovacije u televiziji i internetu kod nas i prvi su doneli budućnost personalizovane televizije.

Sve brže se menja tehnologija u korist ličnog doživljaja korisnika, a United Cloud tu budućnost donosi, zaključak je prvog dana NEM Dubrovinik 2021.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Bloomberg Adria – Prvi multiplatformski brend poslovnih vesti u Jugoistočnoj Evropi počinje sa radom 2022. godine

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

Saopštenje SBB: Premijerka krije zašto nije bilo tendera za operatora Pošta NET i za koliko je predat Telekomu Srbija

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

Spotovi najvećih regionalnih zvezda današnjice od sada za SBB korisnike uz TIDAL

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Slovenija predlaže evropski Netflix u cilju jačanja digitalne suverenosti

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

SBB bindžovanje se nastavlja! Pogledajte sve epizode nove serije „Kljun“

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.

Saopštenje SBB: Zašto nije raspisan tender za prodaju infrastrukture operatora Pošta NET na kome bi država zaradila, već je prepuštena Telekomu Srbija?

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.

SBB: Nova akcijska ponuda! EON paketi upola cene prvih 15 meseci

Advertiser Serbia4. oktobra 2021.

United Media i Vijesti potpisale pismo o namerama za ulazak u partnerstvo

Advertiser Serbia2. oktobra 2021.

Radio Beograd slavi 97. rođendan

Advertiser Serbia1. oktobra 2021.

Netflix objavio koliko je pretplatnika gledalo njihove najpopularnije serije i filmove

Advertiser Serbia30. septembra 2021.

U Srbiji se više veruje onlajn medijima, u ostatku Evrope onim tradicionalnim

Advertiser Serbia28. septembra 2021.

Preminuo novinar Miloš Vasić, osnivač nedeljnika Vreme

Advertiser Serbia26. septembra 2021.

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa „Betina fotografija godine“

Advertiser Serbia24. septembra 2021.

Brazilska platforma „Globoplay“ otkupila prava na emitovanje TV serije „Državni službenik”

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 13. do 19. septembra 2021. godine

Advertiser Serbia23. septembra 2021.