Festivali

Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

Objavljen je pravilnik novog izdanja takmičenja! Među brojnim novostima kojima će BalCannes istaći genijalnost regionalne komunikacijske scene posebno se ističu nove tržišne kategorije: Crisis Response, Automotive i IT, kao i nova grupa Positive Change Mosaic.

 

BalCannes nastavlja s razvojem u službi isticanja kreativnih potencijala regije – otvorene su prijave za najkvalitetnije kreativne projekte! Zvanično je dostupan pravilnik ovog velikog regionalnog takmičenja kreativnosti, koje će ponovno zasijati u kompetitivnijem svetlu i definisati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

Uoči prezentacija na kojima su predstavnici zemlja takmičara BalCannesa na Weekend Media Festivalu pružili presek ključnih trendova u pojedinoj zemlji članici BalCannesa, u Rovinju su i zvanično otvorene prijave za novo izdanje takmičenja koje će još jednom ujediniti regiju u kreativnosti, ističući najbolje komunikacijske prakse.

BalCannes je postao broj 1 projekat koji ocrtava kreativni mozaik ovih prostora”, poručila je Dunja Ivana Ballon, članica Organizacionog odbora BalCannesa, ali i direktorica Dana komunikacija, na kojima se BalCannes od ove godine održava. „Slušali smo tržište i zajedno s nekima od najboljih stručnjaka iz pet zemalja definisali BalCannes koji je okrenut napretku i budućnosti uz novu strukturu kategorija i pravilnik, koji su najbolji do sada. Ovaj je projekat stvoren za vas, stoga ne oklevajte s prijavama – pokažite svima šta znate.“

NOVE TRŽIŠNE KATEGORIJE: CRISIS RESPONSE, AUTOMOTIVE, IT

U grupi I. Market Mosaic, koja projekte vrednuje i nagrađuje prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkurišu na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija poput Korporativnih komunikacija, uvrštene su i tri nove kategorije: Crisis Response, koja će okupiti projekte kojima je cilj bio da odgovore na krizne situacije pružanjem informacija, podrške i smernica pogođenom stanovništvu i drugim učesnicima; Automotive, u koju će se smestiti novi projekti koji tematizuju automobilsku industriju te IT, kategorija koja će posebno biti usmerena na tehnološke inovacije. Takmičarima će u ovoj grupi biti dostupno čak 15 kategorija.

NOVA GRUPA: POSITIVE CHANGE MOSAIC

Prošla takmičarska sezona BalCannesa posebno je reflektovala činjenicu da su kreativci u regiji usmereni na društvenu odgovornost. Zbog velikog broja prijavljenih, ali i visoko ocenjenih prijava u kategoriji Social Responsibility, takmičenje od ove godine uvodi Grupu II: Positive Change Mosaic, koja sadrži dve takmičarske kategorije: Green Impact, koja će biti usmerena na projekte koji su podstakli korisnike na ekološki prihvatljivije izbore i/ili povećali popularnost ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga koje uključuju ekološki osvešćenje poruke; te Community Care, koja će proslaviti marketinške napore koji su bili efektivni u rešavanju određenog društvenog problema.

DVOGODIŠNJI KVALIFIKACIJSKI PERIOD

Moguće je prijaviti celovite, integrisane kampanje, kao i pojedinačne, jedinstvene delove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju sprovedenu tokom dvogodišnjeg kvalifikacijskog perioda od 20. 8. 2021. do 16. 11. 2023. Prijava na BalCannes jako je jednostavna – dovoljno je ispuniti prijavu te priložiti kratki video zapis, a sve informacije o prijavi dostupne su u pravilniku takmičenja.

Rani prijavni rok traje do 17. 10., dok kasni prijavni rok završava se 16. 11. 2023. O najboljim radovima i ovoga će puta odlučivati žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činiće predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijalizovanim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijumima nagraditi nagradom koja će odabrani projekat istaći u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award.

MOZAIK KREATIVNOSTI: VELIKI REGIONALNI IZVEŠTAJ

Podsetimo, ove godine se poznato regionalno takmičenje kreativnosti održalo prvi put na Danima komunikacija, a nakon proglašenja pobednika na svečanoj rovinjskoj pozornici usledila je i objava BalCannes Reporta. Izveštaj naziva BALCANNES MOZAIK KREATIVNOSTI obuhvatio je niz regionalnih lestvica s podacima o najboljim projektima, oglašivačima i agencijama u regiji, ali i unutar takmičarskih zemalja, a nova sezona takmičenja prikupiće uvide koji će biti od velike važnosti kako za agencije tako i za oglašivače te tržišta regije.

Pravilnik s detaljnim informacijama o BalCannesu 2024 – na kojemu će još jednom biti moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili bronzanu nagradu i regiji pokazati kvalitetu vlastitih projekata – potražite na linku.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Proglašene Kampanje Sa Svrhom 2023

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Produžen rok za prijave za BalCannes do 27. 11. – dokažite da ste najbolji u regiji!

Advertiser Serbia13. новембра 2023.

Jeste li se već našli u velikom kreativnom reportu regije? Još kratko imate priliku za to na BalCannesu!

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

MOJCA BRIŠČIK, Golden Drum: „Na pravom smo putu da Golden Drum ponovo učinimo sjajnim, kao što je bio 90-ih godina“

Advertiser Serbia2. новембра 2023.

Produžen rok za „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia16. октобра 2023.

Uskoro se zatvaraju prijave za ovogodišnju dodelu nagrada SoMo Borac

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Prvostepeni žiri Effie Slovenija 2023 izabrao finaliste

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Proglašeni pobednici Golden Drum Festivala 2023

Advertiser Serbia11. октобра 2023.

Uz tri jednostavna koraka osvojite statue BalCannesa, velikog regionalnog takmičenja kreativnosti!

Advertiser Serbia6. октобра 2023.

Festival Golden Drum proglasio finaliste

Advertiser Serbia1. октобра 2023.

Poznat program festivala Golden Drum

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

Advertiser Serbia27. септембра 2023.

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Prvi HR.Weekend oduševio sve posetioce

Advertiser Serbia25. септембра 2023.