Agencije

Za prestižnu nagradu MIXX na Danima komunikacija prijavljeno rekordnih 79 projekata

ZAGREB – Na šesto po redu MIXX takmičenje u sklopu kojeg se dodeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama na polju tržišnih komunikacija, prijavljeno je rekordnih 79 radova od strane 25 agencija, što je 16 radova više nego prošle godine i izvrstan pokazatelj uspešnosti takmičenja i kontinuiranog razvoja industrije

Takmičenje MIXX izrađeno je po međunarodnoj licenci IAB-a i dodeljuje nagrade u ukupno 9 kategorija. Prema ovogodišnjem broju prijava kategorije koje su ostvarile najviše prijavljenih projekata su Branded Content Campaign, Social Media i Brand Avareness Campaign.

Ovogodišnji broj prijava pokazuje da su ulaganja i kreiranja digitalnih radova u kontinuiranom porastu. Imamo najveći broj prijava od kada postoji festival. To je industrija s najvišim rastom i polako se svetski trendovi preslikavaju i na naše tržište. Svima su bitni rezultati, a u digitalnom ih je lako pratiti, nema prostora za manipulacije i vrlo jasno znate da li ste napravili dobru stvar. Odgovornost prema kolegama je velika, a ovogodišnji žiri se sastoji od niza kvalitetnih i iskusnih profesionalaca sa kojima će mi biti zadovoljstvo sarađivati u izboru najkvalitetnijih radova. Raduje me prilika da pregledam celokupnu prošlogodišnju digitalnu produkciju i nadam se pametnim rešenjima i kreativnim iznenađenjima„, istakao je predsednik žirija nagrade Mixx, izvršni direktor agencije Studio Revolucija, Vladimir Končar.

Nagrade se i ove godine dele na celovite kampanje i alate/platforme, dok se prvoplasiranom radu sa najvišim prosekom ocena iz svih kategorija celih kampanja dodeljuje nagrada Best-in-Show. Kriterijumi ocenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvedbu, korišćenje medija i postignute rezultate te su svi podjednako važni za donošenje konačne ocene i izbor pobednika. Sama nagrada je potvrda struke da su svi na projektu uključujući i klijenta odradili odličan posao.

Žiri MIXX takmičenja ove se godine sastoji se od profesionalaca iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreative, produkcije i zakupa medija. Članovi ovogodišnjeg žirija su: Hajdi Ćenan (DRAP), Boris Kovaček (Pepermint), Marko Matejčić (Bruketa & Žinić OM), Martina Jelić (McCann Zagreb), Ivana Božanić (web.burza), Ružica Vrdoljak Ličina (404), Igor Škunca (Publicis worldwide), Luka Abrus (Five), Željko Glavor (1&0), Darko Bakarić (Media Polis), Tanja Gligorović (Podravka), a žirijem predsedava Vladimir Končar (Studio Revolucija).

Dobitnici MIXX nagrada biće proglašeni na dodeli nagrada koja će se održati u sklopu Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj, koja se održava od 14. do 17. aprila 2016. u hotelu Lone u Rovinju.

Cene kotizacija za učesnike Dana komunikacija:
Za članove HURA-e, IAB-a i HUOJ-a te klijente agencija HURA-e paket kotizacija za učestvovanje na festivalu uz 3 noćenja u luksuznom hotelu Lone iznosi 2,311.00 kuna*. U ponudi su i paketi 5+2 i 10+5 kotizacija uz 20% popusta na smeštaj u hotelu Lone**. Svi zainteresovani učesnici koji se odluče za smeštaj u hotelu Lone ostvariće značajan popust na cene kotizacija.

Za više informacija o programu, kotizacijama i smeštaju posetite: www.danikomunikacija.com.
*cena se odnosi na kotizaciju za festival za HURA i IAB članice te rezervaciju 3 noćenja u hotelu Lone, po osobi
** popust se ostvaruje za rezervaciju 3 noćenja u hotelu Lone, za svakog od učesnika u paketu


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.