Agencije

Za ovogodišnju nagradu Effie bori se 35 agencija i 25 oglašivača

ZAGREB – Zatvorene su prijave projekata za sedmo hrvatsko izdanje prestižnog marketinškog takmičenja Effie, koje nagrađuje najznačajnija dostignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima efikasnosti i strateškog planiranja marketinških kampanja, a za nagradu se ove godine bori 35 agencija i 25 oglašivača

Iz HURA-e, organizatora takmičenja, izrazili su zadovoljstvo i ovogodišnjim brojem od 36 prijavljenih projekata.
Za ovogodišnju nagradu prijavljeni projekti boriće se za Effie nagradu u sedam kategorija. Konkurencija je najveća u kategorijama „Telekomunikacijskih usluga“ i „Pića“ gde je prijavljen najveći broj projekata po kategoriji, ukupno 9, a slede kategorije „Finansije i osiguravajuće usluge“ i „Hrana“, sa po 5 prijavljenih projekata.

null

Zadovoljni smo ovogodišnjim brojem prijavljenih agencija, oglašivača te na kraju ukupnim brojem projekata. S obzirom na broj prijava i ovogodišnje takmičenje Effie pružiće kvalitetnu borbu i priliku prijavljenima da pokažu kako su postavljenim strategijama za tržišne komunikacije postigli izvrsne rezultate. Sudeći po prijavljenim projektima još jednu godinu zaredom imaćemo efikasnu razmenu izvrsnih marketinških ideja i znanja„, izjavio je Kristijan Gregorić iz Francka, predsednik žirija.

 

Članovi ovogodišnjeg žirija su: Kristijan Gregorić (Franck) – predsednik žirija, Dina Dretvić (Imago), Almir Okanović (BBDO), Maro Pitarević (Real grupa), Ivan Tanić (Bruketa&Žinić OM), Bianka Stojanov (McCann), Sanja Đekić (Mediacom), Anamarija Horaček (Unex media), Hajdi Ćenan (DRAP), Kristina Črep (Valicon), Ante Šalinović (Ipsos Puls), , Vesna Vlahović Dašić (Coca-Cola), Sanja Milinović (Hrvatski Telekom), Nina Pentek (Erste banka), Marija Jakeljić (Carlsberg), Darko Ivančević (Zagrebačka pivovara), Marijana Prpić (Google), Gordana Periškić (Podravka), Ivana Galić (Nova TV), Jerko Matulović (Atlantic grupa).
Dobitnici Effie nagrada biće proglašeni na dodeli nagrada koja će se održati u sklopu Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj, koja se održava od 14. do 17. aprila 2016. u hotelu Lone u Rovinju.

Hrvatsko izdanje Effie takmičenja organizuje HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svetskoj licenci Effie Worldwide organizacije. Effie nagrade dodeljuju se od 1968. godine na svetskom i evropskom nivou (Global Effie i Euro Effie), te na nacionalnim takmičenjima u preko 40 zemalja šrom sveta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. Za više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške efikasnoti.

Cene kotizacija za učesnike Dana komunikacija:
Za članove HURA-e, IAB-a i HUOJ-a te klijente agencija HURA-e paket kotizacija za učestvovanje na festivalu uz 3 noćenja u luksuznom hotelu Lone iznosi 2,311.00 kuna*. U ponudi su i paketi 5+2 i 10+5 kotizacija uz 20% popusta na smeštaj u hotelu Lone**. Svi zainteresovani učesnici koji se odluče za smeštaj u hotelu Lone ostvariće značajan popust na cene kotizacija.

Za više informacija o programu, kotizacijama i smeštaju posetite: www.danikomunikacija.com.
*cena se odnosi na kotizaciju za festival za HURA i IAB članice te rezervaciju 3 noćenja u hotelu Lone, po osobi
** popust se ostvaruje za rezervaciju 3 noćenja u hotelu Lone, za svakog od učesnika u paketu


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.