Festivali

Weekend.16: Najzvučnija imena OOH otkrivaju zašto spoljno oglašavanje ne stari

Festivali

Aktuelni trendovi poslovanja u svetu medija, marketinga i komunikacija ponovo će obeležiti najpoznatiji vikend u godini posvećen Weekend Media Festivalu.

 

Od 21. do 24. septembra u Rovinju će se na jednom mestu okupiti struka i entuzijasti, a u celom nizu predavača zbog kojih nikako ne smete propustiti novo izdanje Weekenda su i neka od najzvučnijih imena u području najstarijeg oblika oglašavanja. Tako će Kai-Marcus Thäsler, član Svetske OOH organizacije i direktor nemačke OOH medijske asocijacije FAW, staviti fokus na evolucije i izazove OOH oglašavanja, dok će Denis Gaumondie, direktor marketinga kompanije Quividi, biti usmeren na ulogu podataka i veštačke inteligencije u oblikovanju današnjeg Digital Out-of-Home (DOOH) medija.

Poslednji masovni medij

Pod intrigantnim nazivom panela „Posednji masovni medij“, Kai-Marcus Thäsler istaći će važnost, ali i izazove sa kojima se susreće najstariji oblik oglašavanja koji se očuvao do danas – spoljno oglašavanje (outdoor). Thäsler je takođe i urednik knjige „Out-of-Home-Kommunikation“, kojom pruža dublji uvid u funkciju i dodatnu vrednost OOH kampanja u savremenom komunikacijskom planiranju te istražuje tehnologiju, dizajn, efekte oglašavanja i načine merenja povrata ulaganja u OOH kampanje, koristeći celi niz konkretnih primera. Svojim radom Thäsler donositeljima marketinških odluka, oglašivačima, dizajnerima te medijskim i reklamnim agencijama, kao i ostalim čitaocima, pomaže da razumeju kako OOH kampanje funkcionišu i kako mogu biti integrisane u komunikacijske strategije.

Kako podaci i veštačka inteligencija oblikuju današnji DOOH?

Drugi OOH panel na Weekendu.16 odnosiće se na ulogu podataka i veštačke inteligencije u oblikovanju DOOH oglašavanja. Denis Gaumondie, direktor kompanije Quividi, pionira i svetskog lidera u merenju spoljnog digitalnog oglašavanja i ekrana u maloprodaji, primerima iz prakse istaći će prednosti ove vrste spoljnog oglašavanja. Pomoću sistema računarskog vida i veštačke inteligencije, Quividi nudi izdavačima DOOH sadržaja i maloprodajnim medijima informacije o utisku publike u stvarnom vremenu, omogućujući im optimizaciju inventara putem tradicionalnih i programibilnih (pDOOH) kanala. Zastupljenost koncepta poslovanja kompanije vidljiva je i na primerima implementacije Quividi rešenja u projektu kojim je, na primer, Coca Cola želela da poveća ROI oglašavanja razumevanjem angažmana kupaca, kao i na primeru kompanije Clear Channel Singapore koja je implementirala Quividi u više od 250 digitalnih autobusnih nadstrešnica sa ciljem analize prolaznika i izračunavanje utisaka i razdoblja zadržavanja u stvarnom vremenu.

OOH oglašavanje i dalje se ističe svojom sposobnošću da doseže ogromne mase publike na javnim mestima, a razvojem tehnologije i promenama u načinu na koji ljudi konzumiraju informacije, OOH oglašavanje se prilagođava novim zahtevima i postaje sve interaktivnije, personalizovanije i merljivije. Ovim panelima i njihovim najstručnijim predstavnicima, ovogodišnji Weekend.16 obećava dublji uvid u OOH oglašavanje, kako u tradicionalnom obliku, tako i u novim digitalnim formatima te će posetioci imati jedinstvenu priliku da razumeju šire aspekte i trendove u industriji spoljnog oglašavanja te njihovo oblikovanje i razvijanje pod uticajem novih tehnologija i strategija.

Sve informacije o Weekend Media Festivalu možete pronaći ovde, ali i preko službenih Instagram i Facebook kanala.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Otvorene su prijave za SoMo Borac 2024! Uvedene i dve nove kategorije

Advertiser Serbia27. јун 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 2. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.