Festivali

Weekend.16: Najzvučnija imena OOH otkrivaju zašto spoljno oglašavanje ne stari

Festivali

Aktuelni trendovi poslovanja u svetu medija, marketinga i komunikacija ponovo će obeležiti najpoznatiji vikend u godini posvećen Weekend Media Festivalu.

 

Od 21. do 24. septembra u Rovinju će se na jednom mestu okupiti struka i entuzijasti, a u celom nizu predavača zbog kojih nikako ne smete propustiti novo izdanje Weekenda su i neka od najzvučnijih imena u području najstarijeg oblika oglašavanja. Tako će Kai-Marcus Thäsler, član Svetske OOH organizacije i direktor nemačke OOH medijske asocijacije FAW, staviti fokus na evolucije i izazove OOH oglašavanja, dok će Denis Gaumondie, direktor marketinga kompanije Quividi, biti usmeren na ulogu podataka i veštačke inteligencije u oblikovanju današnjeg Digital Out-of-Home (DOOH) medija.

Poslednji masovni medij

Pod intrigantnim nazivom panela „Posednji masovni medij“, Kai-Marcus Thäsler istaći će važnost, ali i izazove sa kojima se susreće najstariji oblik oglašavanja koji se očuvao do danas – spoljno oglašavanje (outdoor). Thäsler je takođe i urednik knjige „Out-of-Home-Kommunikation“, kojom pruža dublji uvid u funkciju i dodatnu vrednost OOH kampanja u savremenom komunikacijskom planiranju te istražuje tehnologiju, dizajn, efekte oglašavanja i načine merenja povrata ulaganja u OOH kampanje, koristeći celi niz konkretnih primera. Svojim radom Thäsler donositeljima marketinških odluka, oglašivačima, dizajnerima te medijskim i reklamnim agencijama, kao i ostalim čitaocima, pomaže da razumeju kako OOH kampanje funkcionišu i kako mogu biti integrisane u komunikacijske strategije.

Kako podaci i veštačka inteligencija oblikuju današnji DOOH?

Drugi OOH panel na Weekendu.16 odnosiće se na ulogu podataka i veštačke inteligencije u oblikovanju DOOH oglašavanja. Denis Gaumondie, direktor kompanije Quividi, pionira i svetskog lidera u merenju spoljnog digitalnog oglašavanja i ekrana u maloprodaji, primerima iz prakse istaći će prednosti ove vrste spoljnog oglašavanja. Pomoću sistema računarskog vida i veštačke inteligencije, Quividi nudi izdavačima DOOH sadržaja i maloprodajnim medijima informacije o utisku publike u stvarnom vremenu, omogućujući im optimizaciju inventara putem tradicionalnih i programibilnih (pDOOH) kanala. Zastupljenost koncepta poslovanja kompanije vidljiva je i na primerima implementacije Quividi rešenja u projektu kojim je, na primer, Coca Cola želela da poveća ROI oglašavanja razumevanjem angažmana kupaca, kao i na primeru kompanije Clear Channel Singapore koja je implementirala Quividi u više od 250 digitalnih autobusnih nadstrešnica sa ciljem analize prolaznika i izračunavanje utisaka i razdoblja zadržavanja u stvarnom vremenu.

OOH oglašavanje i dalje se ističe svojom sposobnošću da doseže ogromne mase publike na javnim mestima, a razvojem tehnologije i promenama u načinu na koji ljudi konzumiraju informacije, OOH oglašavanje se prilagođava novim zahtevima i postaje sve interaktivnije, personalizovanije i merljivije. Ovim panelima i njihovim najstručnijim predstavnicima, ovogodišnji Weekend.16 obećava dublji uvid u OOH oglašavanje, kako u tradicionalnom obliku, tako i u novim digitalnim formatima te će posetioci imati jedinstvenu priliku da razumeju šire aspekte i trendove u industriji spoljnog oglašavanja te njihovo oblikovanje i razvijanje pod uticajem novih tehnologija i strategija.

Sve informacije o Weekend Media Festivalu možete pronaći ovde, ali i preko službenih Instagram i Facebook kanala.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Prvi HR.Weekend oduševio sve posetioce

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Golden Drum, festival kreativnosti: Povećanje broja prijavljenih radova na takmičenje

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Weekend.16 opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala i oduševio oko 6000 posetilaca

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Rovinj je ponovno centar događanja – otvoren Weekend Media Festival

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Sve je više casual gamera, kako pridobiti njihovu pažnju?: ‘Naša platforma zna kako da dopre do njih!’

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Novi pogled na planiranje medijskih investicija na Weekendu će ponuditi stručnjaci IAB-a Croatia

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Još nas samo 6 dana deli od najboljeg Weekenda u godini

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Koristite li napredne načine targetiranja publike? Proverite kako je ovaj hrvatski brend pomoću Meta inovativnih tehnologija ostvario izvrsne rezultate!

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Young Drummers: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Advertiser Serbia12. септембра 2023.

Šta poneti na ovogodišnji Weekend Media Festival?

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.