Agencije

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

ZAGREB – U Hrvatsku je stigao Webfluential – najveća „influencer performance“ marketinška platforma za brendove i agencije

 

Ako se bavite marketingom ili imate preko 1000 pratilaca na nekoj od društvenih mreža, to su možda najvažnije vesti koje ćete čuti u 2020.

Zašto?
Influencer marketing postao je esencijalni deo komunikacijske strategije i raste eksponencijalno. Svi oni koji su se susreli s influencer marketingom, znaju da je rascep između potreba klijenata za alatom koji će im pomoći u razumevanju i evaluaciji istog i onoga kako influencer marketing u praksi funkcioniše izuzetno velik, a sam proces je frustrirajući za obe strane.

Brendovi i agencije imaju potrebu za rešenje za vremenski i budžetski zahtevan i spekulativan proces angažovanja influencera i sprovođenja kampanja na društvenim mrežama kroz njihove kanale. U celom tom procesu, od postavljanja ciljeva kampanje pa do evaluacije rezultata, postoji potreba za alatom i tehnološkim rešenjem pomoću kojeg bi se upravljalo celim procesom.

null

Webfluential je potpuno rešenje koje objedinjuje sve potrebne alate i daje rezultate u stvarnom vremenu te pojednostavljuje proces povezivanja influencera, agencija i brendova i pomaže mladim ljudima koji imaju sve preduslove da počnu da rade kao influenceri, a nisu svesni svog uticaja i potencijala.

Webfluential predstavlja moćan marketinški alat, a uskoro će postati i najveća zajednica kreatora sadržaja u Hrvatskoj. Time se znatno olakšava posao brendovima i agencijama koje sa svojim brojnim klijentima realizuju projekte influencer marketinga.

Jedna od navećih vrednost za svaku kompaniju i agenciju koje sarađuje s influencerima je digitalni clipping, odnosno analiza praćenja objava na društvenim mrežama. Danas influenceri dostavljanju print screen rezultata i šalju ih klijentu ili agenciji, a oni ponovo ubacuju rezultate u Excel tabele ili PowerPoint prezentacije. Webfluential eliminiše jako puno pešačkog rada, prepisivanja, mejlova i kreiranja prezentacija.

null

Webfluential je lako koristiti. U svega nekoliko klikova daje tačne i detaljne rezultate kampanja, radi analitiku, izvozi podatke i izrađuje prezentacije. Za jednog, 5 ili 100 influencera, svejedno je – detaljan izveštaj sa svim razrađenim metrikama (reach, impressions, engagement, itd.) dostupan je odmah, i to u realnom vremenu.

WEBFLUENTIAL ZA INFLUENCERE

Platforma omogućava influencerima da odrade vlastiti marketing i predstave se brendovima i kompanijama i monetizuju svoju prisutnost na društvenim mrežama, ne samo na osnovu dosega već i kredibiliteta i autentičnosti. Brendovima algoritam omogućava merenje dosega i relevantnosti i pretraživanje baze influencera kojima će najbolje dosegnuti svoju ciljnu grupu i precizno meriti rezultate kampanja.

null

Postupak prijave je jednostavan

Influenceri treba da upišu podatke o tome šta ih zanima, što više hashtagova (#), a pomoću superračunara IBM Watson koje podržava platformu, Webfluential može odabrati i predložiti određeni broj influencera za neki brend – predlog možete prihvatiti ili možete pretraživati influencere koje znate ali sada dobijate detaljan uvid u njihov uticaj.

Prednost je što se sve odvija unutar platforme – odabir influencera za klijenta, book-iranje odabranih influencera, dogovor oko cene, sadržaj, termin objave, praćenje objave i konačni izveštaj.

Trendovi pokazuju kako ulazimo u doba mikro i nano influencera, a oni sami zbog manjeg broja followera možda još zapravo nisu ni svesni da su i oni influenceri i ne znaju da pokucaju na vrata brendova ili agencija. Ili oni ne znaju kako da dođu do njih.
Kroz Webfluentiali oni dobijaju mogućnost postanu traženi talenti.

null

Kako se influenceri i mikroinfluenceri mogu uključiti i zašto bi trebali

Svi s dobrim sadržajem i minimalnim brojem od 1000 followera na društvenim mrežama (nezavisno od platformi – Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, blog) mogu da se prijave potpuno besplatno i pretvore svoj uticaj u unosan posao. Stotine brendova širom sveta koriste ovu tehnologiju tj. traže influencere putem ove platforme, a oni se za minut mogu prijaviti i poslati svoj media kit onima koji traže takvu ili sličnu osobu. Osim toga, svaki influencer putem platforme može da dobije:

Uvid u vlastiti uticaj putem društvenih mreža
Svaki influencer koji se prijavi može da vidi metriku vlastitih društvenih mreža putem koje može da prati rast pratilaca, rezultate kampanja i interakcijete, koristi podatke za bolje vođenje svojih kanala, učenje i rast.

Informaciju koliko zaista vredi uticaj?
Webfluential pomaže influencerima da odrede vrednost i cenu svog uticaja. Influenceri nakon prijave u Webfluential platformu autorizuju svoje profile na društvenim mrežama, zavisno od toga koliko ih poseduju, a Webfluential software radi proračun cene svake objave za svaki od kanala (Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, blog).

Cena se bazira na broju pratilaca, cenama sličnih influencera u kategoriji i regiji i predstavlja samo vodilju u definisanju cena. Influencer može da izradi svoj media kit i cenovnik s cenama nezavisno od preporuke Webfluentiala.

Ove su opcije win-win i za klijenta i influencera jer kroz objavljeni media kit s cenama klijent odmah dobija uvid u cenu pa može da planira svoje budžete i kampanje, a influencer nema potrebe za dodatnom komunikacijom s klijentom, a dobija i uvid u trenutne tržišne cene usluga koje nudi, a na osnovu kojih može da donosi odluke o vrednosti svog rada.

null

Biti plaćeni za ono što vole i pretvoriti uticaj u ozbiljan posao, može li biti bolje?
Webfluential omogućava rad s vodećim brendovima, ne samo u Hrvatskoj, veću celom svetu što influencerima omogućava monetizaciju njihove strasti za objavljivanjem sadržaja na društvenim mrežama ili pak pristup tržištima i van Hrvatske.

Plaćanje se odvija putem platforme, a na način da influencer dobija virtualni novčanik koji sadrži informaciju o stanju te predviđenom datumu naplate objavljenog sadržaja koji je objavio. Ukoliko je projekat završen i sav sadržaj objavljen, za manje iznose influencer može tražiti i brzo (instant) plaćanje te ne mora da čeka i uplatu od strane brenda/kompanije koja ga je angažovala.

Svi s više od 1000 pratilaca na nekoj od društvenih mreža mogu se odmah prijaviti na: webfluential.com/influencers i monetizovati svoju strast.

Prijava za influencere je besplatna, a influenceri samostalno uređuju vlastiti profil na Webfluentialu i povezuju svoj Instagram, Facebook, YouTube, Twitter kanal ili blog te definišu cenu za svaki od njih. Nakon toga klijenti mogu unutar Webfluential platforme pronaći influencerov profil, ali i direktno komunicirati – od faze prvog kontakta i briefa pa do odobrenja i objave sadržaja.

null

Misija nam je da tržištu ponudimo sofisticiranu tehnologiju i alat kojimaa će vođenje influencer kampanja konačno biti jednostavno i merljivo. Svaka kompanija ili agencija koja koristi influencere u svojim kampanjama trebala bi da koristi ovaj alat jer im daje kontrolu nad celim procesom – za to postoji mogućnost „self-servinga“ ili može angažovati lokalnog Webfluential-ovog partnera. Korišćenje alata izuzetno je intuitivno i jednostavno, a ova platforma ima sve što je potrebno na jednom mestu za uspešno upravljanje i merenje kampanja. Webfluential tim stoji na raspolaganju za sve upite i prezentacije i edukacije“, rekla je Lana Bedeković Rosandić, direktorica kompanije Webfluential d.o.o. koja je partner kompanije Webfluential Global i vlasnica franšize za Hrvatsku.

Izuzetno smo sretni što možemo da objavimo ovu partnersku saradnju kojom ćemo i u Hrvatskoj brendovima, agencijama i influencerima omogućiti lakše povezivanje i kolaboraciju kao i smislene influencer marketinške kampanje za njihovo poslovanje. Hrvatski influenceri sada mogu da se pridruže globalnoj potražnji za influencerima, a lokalni brendovi mogu se preko Webfluential platforme povezati s više od 1.6 miliona ljudi.,“ izjavio je Ruan Silbernan, CEO Webfluentiala.

Preko 12.500 brendova je koristilo Webfluential kako bi uspešno vodili svoje kampanje – od mikro-poduzeća pa sve do Fortune 500 kompanija, a kao što su Unilever, Adidas, Pepsi, Nestle i mnogi drugi.

null

One-stop-influencer-shop

Proces vođenja kampanja putem Webfluential platforme uključuje pretraživanje baze influencera, identifikaciju, uspostavljanje kontakta, briefing, pregovaranje, ugovaranje, kolaboraciju vezanu za sadržaj i odobravanje sadržaja, izveštavanje i optimizaciju.
Ukoliko vodite niz influencer kampanja za niz brendova, neophodna vam je tehnologija.
Klijenti koriste Webfluential jer im on pre svega omogućava jednostavno i profesionalno vođenje kampanja od strane stručnjaka. Uz veliku bazu influencera, predefinisane cene i listu brendova s kojima su pojedini influenceri radili, rad putem platforme donosi uštedu vremena, predikciju kampanja i precizne rezultate.
Povrh toga, platforma brendovima predlaže influencere, a prema ciljevima kampanje analizirajući njihov sadržaj i ciljne grupe, kako bi se postigli najbolji rezultati.

„PITCHED BY“ WEBFLUENTIAL

Kroz Webfluential platformu influenceri se mogu i sami prijaviti za pojedinu kampanju. Nakon postavljanja projektnog zadatka, odnosno briefa, Webfluential će kontaktirati najrelevantnije influencere koji se onda mogu uključiti u takmičenje za pojedinu kampanju i tako postati influencer za traženu kompaniju ili brend, a influenceri se mogu prijavljivati i sami ukoliko žele da rade na baš toj kampanji.

MOĆNI IBM WATSON
Kako bi bolje razumeo influencere i povezao brendove s relevantnim influencerima pa onda i s ciljnim grupama, Webfluential analizira njihove podatke i stvara digitalni personaliti (digital personality).

null

Iz tog je razloga Webfluential u svoju platformu integrisao IBM Watson – analitički proizvod koji brendovima i influencerima daje uvid u njihovu prisutnost na društvenim mrežama koji se bazira na sadržaju.

Primer se nalazi na linku:
webfluential.com/kelsyenelson

Ova opcija daje brendovima i kompanijama uvid u komunikaciju influencer ana društvenim mrežama kroz ton komunikacije i vrednosti, kako bi odabrali influencera koji ima najsličnije osobine i tako ostvarili bolje rezultate kampanja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.