Festivali

Vodeći kreativci svetskih top lista će se družiti sa nama na Danima komunikacija

Forbes i The Drum uvrstili su ih među top 25 svetskih kreativaca – Rei Inamoto i Merlee Jayme na glavnoj festivalskoj pozornici otkriće što je potrebno kako biste uspeli, a potom i ostali zapamćeni u eri hiperprodukcije i jednoličnosti

 

Iako ima identičnog brata blizanca, njegove su ideje jedinstvene – zbog čega ga je Forbes uvrstio na listu 25 najkreativnijih ljudi na svetu. Rei Inamoto, koji slovi za jednog od najuticajnijih individualaca marketinške i kreativne industrije, popeće se na pozornicu Dana komunikacija u rovinjskom hotelu Lone od 2. do 5. aprila, a popisu velikih imena festivala uz njega se pridružuje i Merlee Jayme, jedna od samo osam žena među 100 najboljih kreativnih direktora prema izboru Drum-a za 2019.

Neumoljiva preduzetnica i zagovornica inovacija koja svoju kreativnost koristi za dobrobit čovečanstva, Jayme je, kao glavna kreativna direktorica kompanije Dentsu Jayme Syfu, jedna od vodećih opinion lidera. Svojim projektom #sistergood, kojem je cilj jačanje ženskog vodstva, je pokrenula lavinu pozitivnih reakcija i sada inspiriše kreativke u usponu širom sveta.

Uticaj na formiranje stavova javnosti itekako ima i Inamoto. Njegov angažman u agenciji AKQA, kao i kreativna rešenja za globalne brendove kao što su Audi, Google, Nike i Xbox, pozicionirali su AKQA među vodeće agencije u industriji. Ovaj predavač Cannes Lionsa, kojeg je i Ad Age uvrstio na svoj popis vrhunskih svetskih kreativaca, skromno tvrdi kako je tajni sastojak njegovih besprekornih postignuća jednostavan zen pristup koji zahteva etičnost, staloženost i preciznost.

Jayme će u Rovinju govoriti o staklenom plafonu u industriji i kreativnom putu do uspeha i podeliće svoja iskustva i priče kako bi dokazala da baš svi mogu da imaju originalne i fantastične ideje, dok će Inamoto, kao još jedan istaknuti glas industrije, na osmim Danima komunikacija odgovoriti na pitanje kako razvijati originalna i pamtljiva kreativna rešenja koja će se istaći u današnjem svetu hiperprodukcije.

Uz već spomenute Reia Inamota i Merlee Jayme, svoj dolazak potvrdili su najuticajniji svetski direktor marketinga Keith Weed; podpredsednik Ogilvy-ja i TED govornik Rory Sutherland; Emmy-ima nagrađivani dizajner Chris Do; donedavni jevanđelista Microsofta James Whittaker; futurolog Ari Popper, koji je imao priliku da radii za NATO; lider u odnosima s javnošću i začetnik Holmes Reporta Paul Holmes kao i višestruko nagrađivani komunikacijski stručnjak David Orlic.
Više informacija o osmim Danima komunikacija i prijavama za učestvovanje možete pronaći na sna zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih svetskih evenata prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, provokativne produkcije te visokokvalitetne organizacije. Organizatori i ove godine jamče raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije da budu deo promene. Više informacija o festivalu pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

***

O ORGANIZATORIMA FESTIVALA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska zamišljen je kao forum profesionalca interaktivnog marketinga s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini tako i njenih članova. IAB Hrvatska je deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

Prva „Ruska nedelja kreativnosti“ 2020

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Upoznajte ovogodišnje lavove BalCannes-a

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

SOF – Uvod u jesenje događaje u organizaciji regionalnih udruženja

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

BalCannes: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia3. septembra 2020.

Otvorene prijave za Eurobest 2020

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Otkazan Weekend Media Festival

Advertiser Serbia19. avgusta 2020.

Effie Awards Serbia 2021: Očekuje se veći broj prijava i kvalitetniji radovi

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Razmislite o boljem svetu, a zatim inspirišite ljude na njegovo stvaranje – poruka je DK Piknika by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Prvi dan DK Piknika by Jamnica Botanica, prve DK poslovne konferencije u prirodi, nadmašio očekivanja

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Sutra počinje prva DK konferencija u prirodi, DK Piknik by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia29. juna 2020.

Kako komunicirati u krizi i šta će biti s event industrijom saznajte na DK Pikniku by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia19. juna 2020.

DK Piknik by Jamnica Botanica u maksimirskoj oazi: Saznajte šta vas sve očekuje

Advertiser Serbia12. juna 2020.

Vodeći svetski biznismeni, futuristi, psiholozi i kreativci uživo online na DK Pikniku by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia8. juna 2020.

Netipični festival u netipičnim okolnostima: Organizatori Dana komunikacija predstavili DK Piknik u Maksimiru

Advertiser Serbia4. juna 2020.