Festivali

Vodeći kreativci svetskih top lista će se družiti sa nama na Danima komunikacija

Forbes i The Drum uvrstili su ih među top 25 svetskih kreativaca – Rei Inamoto i Merlee Jayme na glavnoj festivalskoj pozornici otkriće što je potrebno kako biste uspeli, a potom i ostali zapamćeni u eri hiperprodukcije i jednoličnosti

 

Iako ima identičnog brata blizanca, njegove su ideje jedinstvene – zbog čega ga je Forbes uvrstio na listu 25 najkreativnijih ljudi na svetu. Rei Inamoto, koji slovi za jednog od najuticajnijih individualaca marketinške i kreativne industrije, popeće se na pozornicu Dana komunikacija u rovinjskom hotelu Lone od 2. do 5. aprila, a popisu velikih imena festivala uz njega se pridružuje i Merlee Jayme, jedna od samo osam žena među 100 najboljih kreativnih direktora prema izboru Drum-a za 2019.

Neumoljiva preduzetnica i zagovornica inovacija koja svoju kreativnost koristi za dobrobit čovečanstva, Jayme je, kao glavna kreativna direktorica kompanije Dentsu Jayme Syfu, jedna od vodećih opinion lidera. Svojim projektom #sistergood, kojem je cilj jačanje ženskog vodstva, je pokrenula lavinu pozitivnih reakcija i sada inspiriše kreativke u usponu širom sveta.

Uticaj na formiranje stavova javnosti itekako ima i Inamoto. Njegov angažman u agenciji AKQA, kao i kreativna rešenja za globalne brendove kao što su Audi, Google, Nike i Xbox, pozicionirali su AKQA među vodeće agencije u industriji. Ovaj predavač Cannes Lionsa, kojeg je i Ad Age uvrstio na svoj popis vrhunskih svetskih kreativaca, skromno tvrdi kako je tajni sastojak njegovih besprekornih postignuća jednostavan zen pristup koji zahteva etičnost, staloženost i preciznost.

Jayme će u Rovinju govoriti o staklenom plafonu u industriji i kreativnom putu do uspeha i podeliće svoja iskustva i priče kako bi dokazala da baš svi mogu da imaju originalne i fantastične ideje, dok će Inamoto, kao još jedan istaknuti glas industrije, na osmim Danima komunikacija odgovoriti na pitanje kako razvijati originalna i pamtljiva kreativna rešenja koja će se istaći u današnjem svetu hiperprodukcije.

Uz već spomenute Reia Inamota i Merlee Jayme, svoj dolazak potvrdili su najuticajniji svetski direktor marketinga Keith Weed; podpredsednik Ogilvy-ja i TED govornik Rory Sutherland; Emmy-ima nagrađivani dizajner Chris Do; donedavni jevanđelista Microsofta James Whittaker; futurolog Ari Popper, koji je imao priliku da radii za NATO; lider u odnosima s javnošću i začetnik Holmes Reporta Paul Holmes kao i višestruko nagrađivani komunikacijski stručnjak David Orlic.
Više informacija o osmim Danima komunikacija i prijavama za učestvovanje možete pronaći na sna zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih svetskih evenata prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, provokativne produkcije te visokokvalitetne organizacije. Organizatori i ove godine jamče raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije da budu deo promene. Više informacija o festivalu pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

***

O ORGANIZATORIMA FESTIVALA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska zamišljen je kao forum profesionalca interaktivnog marketinga s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini tako i njenih članova. IAB Hrvatska je deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

HR industrija u regionu sve je veća, važnija i propulzivnija, a sada dobija i sopstvenu pozornicu na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Advertiser Serbia24. априла 2023.

Imago Ogilvy agencija godine IdejeX, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Essity Austria i agencija 404 osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj!

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Advertiser Serbia21. априла 2023.

Grand Prix BalCannesa osvojili Pioniri Communications i Metalac x Konstrakta, Bruketa&Žinić&Grey najbolja agencija BalCannesa, a Radgonske gorice i The Fun&Fit Company najbolji oglašivači

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Počeli su dugo iščekivani Dani komunikacija, otvaranje obeležio razgovor sa Snowdenom

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Pridružite se najkvalitetnijoj zajednici kreativaca, digitalaca i komunikatora – za dva dana na Danima komunikacija

Advertiser Serbia18. априла 2023.

Pogled u budućnost, od veštačke inteligencije do zdravlja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia17. априла 2023.

Uzbudljiva zbivanja glavne dvorane Dana komunikacija pratite online!

Advertiser Serbia13. априла 2023.

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

Advertiser Serbia11. априла 2023.

Na Danima komunikacija saznajte kako web3 pretvoriti u moćnog saveznika brenda

Advertiser Serbia7. априла 2023.

Od ravnopravnosti, dečjih prava i informisanja do poboljšanja turizma – kako komuniciranjem doprineti zajednici?

Advertiser Serbia5. априла 2023.