Agencije

Veliko interesovanje struke za takmičenja IdejaX i Young Lions

Na ovogodišnje takmičenje IdejaX prijavljeno je 107 radova, dok novitet ovogodišnjih Dana komunikacija – takmičenje Young Lions beleži 18 prijavljenih timova iz 12 agencije

U sklopu festivala Dana komunikacija koji će se održati od 14. – 17. aprila u Rovinju za nagradu IdejaX koja nagrađuje najkreativnije radove bez obzira na vrstu medija ove se godine prijavilo 107 radova. Najveći broj prijava je zabeležen u kategorijama: Telekomunikacione usluge, Najbolja celovita kampanja te Samopromocija i korporativne komunikacije. Radove su prijavile 34 agencije koje su radile na kampanjama za 54 različita oglašivača.

Pristigle radove za IdejaX komentarisao je Siniša Waldinger, predsednik žirija nagrade: „Raduje nas što je na ovogodišnje takmičenje Siniša Waldinger pristiglo 107 radova što predstavlja porast od 25 radova u odnosu na prošlu godinu. Samim time će posao žirija koji je sastavljen od 10 iskusnih kreativnih profesionalaca izabranih prema finalnoj rang listi prošlogodišnjeg takmičenja biti još izazovniji i zahtevniji. U svakom slučaju pokušaćemo u svim pristiglim radovima da tražimo onaj misteriozni sastojak X, sveti gral svake ideje koji je izdiže iznad proseka i čini određenu komunikaciju zanimljivom, zabavnom i rado deljenom.“

Na Danima komunikacija ove se godine po prvi put se održava i takmičenje za mlade agencijske profesionalce pod nazivom „Young Lions “ pod pokroviteljstvom Erste banke, koje je deo globalnog takmičenja u sklopu kanskog festivala za koje se prijavilo 18 timova iz 12 agencije. Njihov zadatak će biti da u roku od 24 sata osmisle kampanje u kategorijama Print, Cyber i Design, odnosno u 48 sati za kategoriju Film. Najbolji od 4 pobednička tima festival nagrađuje putovanjem na festival Cannes Lions 2016.
Svečana dodela nagrada IdejaX i Young Lions održatće se u subotu 16. aprila u hotelu Lone u Rovinju.
Sve informacije o Danima komunikacija, cenama kotizacija i prijavama učesnika mogu se pronaći na internet stranici festivala: www.danikomunikacija.com.


 

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a deluje promovišući i unapređujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 28 članica i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovno sarađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svetu.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalaca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.