Agencije

Veliki Sempler za projekat „Living in Bingo“ agencije Via Media

Na Sempler takmičenju za najbolje medijske strategije u jadranskom regionu, dodeljeno je jedanaest Zaltnih Semplera i Veliki Sempler.

 

Nagrade su otišle u tri zemlje Jadranskog regiona – Sloveniju, Bosna i Hercegovinu i Hrvatsku. Veliki Sempler pripao je projektu „Living in Bingo“, koji je Via Media kreirala za Bingo, najveću maloprodajni lanac u Bosni i Hercegovini. Organizatori SEMPL-a odali su priznanje Ani Predovič, Projekat Menadžeru Oglašivačke komore Slovenije, nagradom za životno delo.

Na ovogodišnji Sempler pristigle su 102 prijave za takmičenje za najbolje medijske strategije u regionu; 52 rada je ušlo u uži izbor. Među njima je desetočlani međunarodni žiri odabrao devet istaknutih projekata i dodelio im nagradu Zlatni Sempler. A Veliki Sempler je pripao projektu „Living in Bingo”, koji je kreirala agencija Via Media za maloprodajni lanac Bingo iz Bosne i Hercegovine, koji je takođe osvojio i Zlatni Sempler u tri takmičarske kategorije. U Bosnu i Hercegovinu je otišao još jedan Zlatni Sempler, Slovenija je dobila šest zlatnih nagrada, dok je Hrvatska osvojila jedno priznanje.

Pobednički projekat kojem nije bila potrebna diskusija

Prema Predsedniku žirija Sempler nagrada Božidaru Abramoviću, generalnom direktoru Omnicom Media Grup, Hrvatska, pristiglo je mnogo sjajnih kampanja, žiri je teško odlučio koji projekti zaista zaslužuju nagradu. Među kategorijama sa najistaknutijim projektima ističe se Strategic use of the media mix i The innovative use of new media. Pobednička medijska strategija se takmičila u nekoliko kategorija i zaista je izvanredna. Ubrzo su to prepoznali i svi članovi žirija kao jedinstven, a o tome nismo ni morali da razgovaramo“, rekao je Abramović o projektu „Living in Bingo“, koji je nagrađen Grand Semplerom.

Kako repozicionirati maloprodaju uz stratešku upotrebu mešavine medija

Kako su objasnili kreatori kampanje „Living in Bingo“, njihov cilj je bio da repozicioniraju Bingo i učine ga prepoznatljivim kao mesto gde imate sve što vam treba za život i da prikažu Bingo kao zabavno i uzbudljivo iskustvo pri kupovini za cela porodicu. Takođe su hteli da promene digitalni sentiment iz uglavnom pritužbenog u zabavan i optimističan. Svoju medijsku strategiju zasnovali su na digitalnom dijeljenju stvarnog iskustva iz Binga. Originalni digitalni sadržaj je proizveden za sve kanale, svakog sata do 20.00 časova.

Dobitnici Zlatnog Semplera su…

Agencija Via Media iz Bosne i Hercegovine dobila je još tri zlatne nagrade za projekat „Living in Bingo“ pored Velikog Semplera, u kategorijama Strategic use of the media mix , Best PR strategy or promotion i Best use of influencer marketing. Drugi Zlatni Sempler koji je otišao je u Bosnu i Hercegovinu, i to u kategoriji Best use of data, je za projekat „Crazy About Lotto“, kreiran od strane MITA Grupe za Lutriju Bosne i Hercegovine.

Hrvatska je slavila u kategoriji Innovative use of media/media format or communication channel, gde je, Zlatni Sempler dodijeljen projektu “Beestro”, koji je za kompaniju Franck od strane agencije Imago Ogilvi u saradnji sa 404 i PHD.

Preostalih šest zlatnih Sempler su dobili slovenački projekti. U kategoriji Best targeted campaign, nagrađen je projekat „First Time Mum” koji je kreirala reklamna agencija Herman in partnerji i medijska agencija Studio Nexus za trgovinski lanac Mercator. Zlatni Sempler u kategoriji Best experiential campaign je pripao agenciji Herman in partnerji i agenciji Media Publikum, koje su kreirale projekat Barcaffe Donna za Atlantic Droga Kolinska.

U kategoriji Best use of the digital world, žiri je odabrao projekat #playforskateistan, koji je za neprofitnu organizaciju Skateistan kreiran od strane Futura DDB u saradnji sa DDB Germany. Projekat Slovenačke turističke organizacije „Twitter Amplify” Tour de France, koji su kreirali Pristop Media, Renderspace, i D’Agency, dobila je Zlatni Sempler u kategoriji Best social media campaign.

Projekat „Laško Jump’o’meter osvojio je Zlatni sempler u kategoriji Best use of mobile. Kampanju su kreirali Luna TBWA i Media Publikum za Laško Union Brewery. Pobednik u kategoriji Best technology approach je “Argeta Junior’s Storyteller”, projekat agencija Luna TBWA, Promedia Group, Media Publikum i Escapebox za klijenta Atlantic Grupa.

Nagrada za životno delo pripala je Ani Predovič

Tokom svečane ceremonije, organizatori SEMPL-a uručili su još jednu specijalnu nagradu – Nagradu za životno delo. Ono je pripala Ani Predovič, koja je bila jedan od stubova Slovenačke oglašivačke komore dugi niz godina i takođe je vodila neko vreme. Kao što je objašnjeno, Ana Predovič je uticala na reklamnu industriju sa neverovatnom posvećenošću i strašću i pomogala svima koji su se bavili oglašavanjem u Sloveniji; bila je aktivna u na polju edukacije, promocije, profesionalnog razvoja i samoregulacije slovenačkog oglašavanja.
Njen put obeležila su mnoga dostignuća, izazovi i upornost. U reklamamim poslovnim previranjima, zadržala je ljudsku intimnost i lični integritet zbog čega je poštovana, kako je objašnjeno.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2023/24] DANKA TRBOJEVIĆ, DRV: „Više nego ikad praćenje trendova i zahteva tržišta mora biti konstanta u poslovanju“

Advertiser Serbia7. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] NATAŠA FILIPOVIĆ & MARKO PEŠIĆ, Ovation: „Mi smo saveznici tehnologije, ali bez talenata – ništa”

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] MARIN OSTOJIĆ, ZOO agencija: „AI-a se ne treba bojati, već s njim eksperimentirati“

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Zadovoljan sam jer mi ne tražimo posao, posao dođe do Apriori Worlda“

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: „Sopstvenim razvojem i usavršavanjem uspećemo da nastavimo sa rastom“

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] NEBOJŠA KRIVOKUĆA, Communis: Čeka nas, dakle, vreme „usaglašavanja energija“ veštačke inteligencijе i ljudi

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

VANJA MITROVIĆ i BOOGIE o kampanji „Kontroliši se malo“

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Ovation i Superbrke iza provokativne kampanje na temu raka testisa

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Sloboda leži u mogućnosti da napravimo grešku, a na liderima budućnosti je da tu kulturu prihvate i šire

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Lakoća života uz plaćanje mobilnim novčanikom

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

V+O Communication proslavio jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

Sondinoj misiji razvoja kreativnosti pridružuje se nova članica, senior copywriterica Sara Šalov!

Advertiser Serbia3. новембра 2023.

TIHANA TAIS, Direct Media Bosna i Hercegovina: „Cilj Direct Media United Solutions je da svaka od naših kancelarija u regionu bude lider na svom tržištu“

Advertiser Serbia30. октобра 2023.