Agencije

Uspešno realizovana prva Letnja škola advertajzinga za početnike “Get Creative With McCann Beograd”

Agencije

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Beogradskog univerziteta nedavno je u saradnji sa agencijom McCann Beograd uspešno realizovao prvu Letnju školu advertajzinga pod nazivom “Advertajzing za početnike – Get Creative With McCann Beograd”.

 

Projekat je plod uspešne dugogodišnje saradnje koja se ostvaruje na polju organizacije i realizacije prakse za studente Univerziteta u Beogradu u agencijama članicama I&F Grupe, čiji je McCann Beograd deo.

Celokupna saradnja, kao i sam projekat, imaju za cilj da se studentima zainteresovanim za karijeru u oblasti marketinga približe moguće oblasti za usavršavanje i rad, profesije i najnoviji trendovi u oblasti advertajzinga. U okviru prve Letnje škole advertajzinga petodnevni program predavanja i radionica vođenih od strane zaposlenih agencije McCann Beograd, pohađala je multidisciplinarna grupa od 25 studenata.

Iz ugla agencije kao jednog od organizatora projekta, veoma smo zadovoljni rezultatima prve Letnje škole advertajzinga za početnike. Saradnja sa Centrom za razvoj karijere pokazala se kao pun pogodak i verujemo da je ovo samo prvi u nizu projekata koje ćemo realizovati zajedno, o čemu svedoči i potpisivanje Ugovora o saradnji”, rekao je Vladimir Gligorić HR specijalista agencije McCann Beograd i dodao da su polaznici ocenili Letnju školu prosečnom ocenom 4.94 od 5, što je znak su predavači sjajno uradili svoj posao.

U okviru škole, studenti su imali priliku da kroz predavanja obrade teme kao što su osnovni pojmovi advertajzinga, veze između advertajzinga i marketinga, koncept agencije, njena struktura i procesi, ali i osnove strategije, alati za analizu ciljne grupe, načini sagledavanja i analize tržišta, pozicioniranje brenda i kreiranje brend identiteta. Pretposlednjeg dana polaznici škole radili su sa kreativnim timom agencije, stekli uvid u ulogu i značaj kreativnih ideja i osnove kreativnih procesa i alata.

Osim slušanja stručnih predavanja studenti su i iz prve ruke iskusili agencijski život kroz posetu prostorija agencije McCann Beograd na Terazijama, što je bila dodatna prilika za upoznavanje sa radom agencije, kao i dodatna pitanja, nastavak diskusija započetih tokom predavanja, ali i uživanje u nedeljnom neformalnom skupu svih zaposlenih u dvorištu zgrade, gde su se osvežili, odmorili, sredili utiske.


Takođe, polaznici škole stavljeni su pred izazov grupnog rešavanja zadataka. Svoje radove predstavili su poslednjeg dana pred ostalim učesnicima i predavačima, a potom dobili i povratnu informaciju, savete i smernice u vezi sa primenjenim alatima, nakon čega su im dodeljene potvrde o pohađanju programa i svi su pozvani da se prijave na program prakse u narednom periodu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

GOLDEN DRUM 2022: Poznati dobitnici nagrada

Advertiser Serbia24. септембра 2022.

Upoznajte Marinu Maksimović, mladu nadu agencije McCann Beograd

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Digital Element – Svet tuguje zbog smrti kraljice Elizabete II

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Uspešno upravljanje krizom počinje u fazi pripreme i planiranja

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Na Weekend stiže Tolerance project powered by Direct Media!

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Konferencija Future Tense nagrađena na Conventa Best Event-u

Advertiser Serbia2. септембра 2022.

Ako zoveš bivšu, zovi i kuma da dođe po tebe!

Advertiser Serbia26. августа 2022.

Konferencija FUTURE TENSE osvojila nagradu na Baltic Bestu

Advertiser Serbia25. августа 2022.

Kraš i Studio Sonda osvojili prestižnu dizajnersku nagradu Red Dot za redizajn Dorine

Advertiser Serbia17. августа 2022.

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ: „Na IAA Akademiji ćete naučiti kako da mediji rade za vas i pomognu vam u ostvarivanju uspeha na tržištu“

Advertiser Serbia12. августа 2022.

Srbi se humorom bore protiv inflacije

Advertiser Serbia11. августа 2022.

ĐORĐE JANKOVIĆ: „Na IAA Akademiji ćemo otkriti ceo univerzum mogućnosti koje se kreativcima pružaju“

Advertiser Serbia10. августа 2022.

ROSA i McCann Beograd poručuju: Ljubav menja svet!

Advertiser Serbia9. августа 2022.

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

Advertiser Serbia9. августа 2022.

TikTok – Vraćanje ljudi primarnim grupama

Advertiser Serbia5. августа 2022.