Konferencije

Uspešno održan 2. Marketing Summit Belgrade

BEOGRAD – Oko 300 učesnika okupilo se u četvrtak na drugoj konferenciji Marketing Summit Belgrade, koju su organizovali InStore magazin i poslovna akademija Finance, u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Konferencija, pod nazivom „Širimo marketinške horizonte“, okupila je stručnjake iz marketinga u raznim oblastima, iz čitavog regiona.

null

Na konferenciji je, između ostalog, bilo reči o novim prilikama za razvoj marketinga, koje nude aktuelni trendovi i tehnologije, kao i digitalni potrošači, zatim o pravim strategijama za poslovni uspeh, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu, i o potrebama za stalnim inovacijama.
U prvom tematskom bloku, govoreći o aktuelnim trendovima i tehnologijama koji donose nove prilike za marketing, učesnicima se obratila Maria Anselmi, generalni direktor kompanije Bisnode. Mitja Pirc, iz Pristop Management Consultinga, govorio je o tome kako marketing, kao pokretač poslovne strategije, kompanijama može da donese profit. Victoria Davies, VP Country Manager u Discovery Networks CEEME za tržište jugoistočne Evrope, govorila je o prednostima oglašavanja u tradicionalnim medijima.

null

Usledio je inspirativan tematski blok pod nazivom Prave strategije za poslovni uspeh i na međunarodnom tržištu. Ranko Vučinić je predstavio uspešnu priču hrvatskog hokejaškog kluba KHL Medveščak Zagreb, koji je od lokalnog proizvoda, uz ograničene resurse, postao internacionalni brend. O snazi želje i motivacije kao preduslovima za veliki uspeh govorio je i Vaso Lekić, generalni direktor i osnivač Foodlanda, čiji je brend Bakina Tajna, sada u okrilju Atlantic Grupe, svojim prepoznatljivim kvalitetom i ambalažom dospeo na trgovačke police širom sveta. U završnici bloka, Jasmina Trijić, brend menadžer u kompaniji Heineken Srbija, govorila je o integrisanju Zaječarskog piva u relevantni kulturološki kontekst, i procesima koji si dovelu do rasta i prepoznatljivosti ovog brenda.

U nešto nekonvencionajlnijem nastupu, prisutnima se obratio konsultant Petar Vasić i govorio o najefikasnijim načinima korišćenja društvenih mreža za ostvarivanje marketinških ciljeva. Ovom temom ujedno je otvorio i tematski blok koji se fokusirao na digitalnog potrošača. Dejan Nedić, direktor agencije FCB Afirma je kroz četiri primera predstavio efikasne upotrebe digitalnih tehnologija za poboljšanje komunikacije i unapređenje prodaje. Danka Trbojević iz Httpoola prezentovala je na koji način je moguće izgraditi odnos sa potrošačima u digitalnoj džungli.

O potrebi za stalnom inovacijom proizvoda, usluga i celokupnog iskustva sa brendom govorili su Ružica Rašić Mršo, consumer insight i media manager u kompaniji Nestlé i Dobrinka Vićentijević, Adriatic Client Group Lead, GfK, koje su predstavile metodoligiju i rezultate zajedničkog projekta.

Martina Merslavić, direktor korporativnih komunikacija u Siemensu govorila je o kreativnosti u širenju i menadžmentu sadržaja kroz više kanala komunikacije, kao i o prilagođavanju modela komunikacije potrebama lokalnog tržišta. Vukašin Stojkov, preduzetnik i osnivač Startita, govorio je o primerima startupova koji su izrasli u velike i vredne kompanije.

null

Finalni blok konferencije otvorio je CEO Mercatora Toni Balažič, koji je iz ugla nekadašnjeg „marketingaša“ govorio o novim prilikama za marketing, i oslanjajući se na „darvinizme“ govorio o prilagođavanju poslovanja modernim tokovima kao jedinom načinu opstanka.

null

Završnicu konferencije je obeležio Okrugli sto na kom su učestvovali Marko Nikolić, direktor marketinga, Carnex, Jovan Stojanović, izvršni direktor, Direct Media, Darko Lukić, direktor marketinga Laundry&Home Care Division (Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania), Henkel Serbia i Boris Čučković, Marketing General Manager, Fiat Automobili Srbija.

Konferencija je okupila učesnike iz sledećih kompanija:
Advertiser Srbija, Alpha bank, Amicus, Art Match, Astronordis group, Awt international, Bambi, Baseball Savez Srbije, BB trade, Bg reklam, Bisnode, Biznis magazin, Buzz Havas Worldwide, Cards Print, Carlsberg, Carnex, Cas media, Danijela Commerce , DDOR, Dečje selo, Delta DMD, Delta holding, Dijamant, Direct Media, Discovery, dm, Dr. Oetker, e – kapija, Ekonometar, Elektroprivreda Srbije, Erdal, Euroelite, FCB Afirma, Fiat, Finance, Florida Bel, Foodland, Frikom, Fruvita, Gemikro, GFK, Gorenje, Grand prom, Grayling, Heineken, Henkel, HTTpool, Idea plus communications, Impamil, Infostud, Ipsos strategic marketing, Irfcg, Jamnica, Jub, Kapital Makedonija, Karamarković, KHL Medveščak, Lanaco, Leonoff, Lesaffre, Linea Directa Communications. Linford, Logit, Magnus media, Mališić, McCann, Media House, Media point, Media S smvg, Megamix, Mercator, Metalac, Mobicom, MPG Plus doo, Nelt, Nestle, NLB Banka, Olaf&McAteer, Paloma, Perutnina Ptuj, Petrol, Pionir, Pivovarna Union, Plus media, Podunavlje, Polimark brands, Polimark food industry, Portal mladi, Pristop, Propulzija, Qatar Airways, Radio Laguna, Rauch, Rnids, Rtv Vojvodina, Siemens, Slovenački poslovni klub, Startit, Studio moderna, Štark, Tela Vital, Telekom Slovenija, Telesistemi, Terme Čatež, Tikveš, Total Marketing Support, TV Prva, Vasić media, Victoriaoil. Vip mobile, Zenithoptimedia.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

NEM Dubrovnik 2023, treći dan: Ekskluzivne najave i premijere

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

NEM Dubrovnik 2023., drugi dan: Rekordan broj vodećih ljudi industrije na pozornici

Advertiser Serbia7. јуна 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Bio je ovo najveći Future Tense dosad“

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

NEM Dubrovnik 2023, prvi dan: Zvanično otvorenje do sada najvećeg izdanja

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

Jedanaesto izdanje SoMo Borca powered by Httpool u potpuno novom formatu!

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

11. Brending konferencija okupila do sada najveći broj stručnjaka iz oblasti marketinga, brendinga i komunikacija

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[NEM DUBROVNIK 2023] Grupni intervju: Evolucija televizijske industrije u narednih 10 godina

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Tahaab Rais, čovek sa više od 880 nagrada za efektivnost i strategiju dolazi na 11. Brending konferenciju

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Samit o povezivanju, “Održive veze – jača ekonomija”

Advertiser Serbia16. маја 2023.

IAB Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia15. маја 2023.

Dragan Bjelogrlić, čovek koji promenio filmsku industriju regiona, na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Advertiser Serbia12. маја 2023.

„Vreme je da sebi odamo počast kad pogrešimo, to nas čini ljudima“

Advertiser Serbia12. маја 2023.