Konferencije

Uspešno održan 2. Marketing Summit Belgrade

BEOGRAD – Oko 300 učesnika okupilo se u četvrtak na drugoj konferenciji Marketing Summit Belgrade, koju su organizovali InStore magazin i poslovna akademija Finance, u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Konferencija, pod nazivom „Širimo marketinške horizonte“, okupila je stručnjake iz marketinga u raznim oblastima, iz čitavog regiona.

null

Na konferenciji je, između ostalog, bilo reči o novim prilikama za razvoj marketinga, koje nude aktuelni trendovi i tehnologije, kao i digitalni potrošači, zatim o pravim strategijama za poslovni uspeh, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu, i o potrebama za stalnim inovacijama.
U prvom tematskom bloku, govoreći o aktuelnim trendovima i tehnologijama koji donose nove prilike za marketing, učesnicima se obratila Maria Anselmi, generalni direktor kompanije Bisnode. Mitja Pirc, iz Pristop Management Consultinga, govorio je o tome kako marketing, kao pokretač poslovne strategije, kompanijama može da donese profit. Victoria Davies, VP Country Manager u Discovery Networks CEEME za tržište jugoistočne Evrope, govorila je o prednostima oglašavanja u tradicionalnim medijima.

null

Usledio je inspirativan tematski blok pod nazivom Prave strategije za poslovni uspeh i na međunarodnom tržištu. Ranko Vučinić je predstavio uspešnu priču hrvatskog hokejaškog kluba KHL Medveščak Zagreb, koji je od lokalnog proizvoda, uz ograničene resurse, postao internacionalni brend. O snazi želje i motivacije kao preduslovima za veliki uspeh govorio je i Vaso Lekić, generalni direktor i osnivač Foodlanda, čiji je brend Bakina Tajna, sada u okrilju Atlantic Grupe, svojim prepoznatljivim kvalitetom i ambalažom dospeo na trgovačke police širom sveta. U završnici bloka, Jasmina Trijić, brend menadžer u kompaniji Heineken Srbija, govorila je o integrisanju Zaječarskog piva u relevantni kulturološki kontekst, i procesima koji si dovelu do rasta i prepoznatljivosti ovog brenda.

U nešto nekonvencionajlnijem nastupu, prisutnima se obratio konsultant Petar Vasić i govorio o najefikasnijim načinima korišćenja društvenih mreža za ostvarivanje marketinških ciljeva. Ovom temom ujedno je otvorio i tematski blok koji se fokusirao na digitalnog potrošača. Dejan Nedić, direktor agencije FCB Afirma je kroz četiri primera predstavio efikasne upotrebe digitalnih tehnologija za poboljšanje komunikacije i unapređenje prodaje. Danka Trbojević iz Httpoola prezentovala je na koji način je moguće izgraditi odnos sa potrošačima u digitalnoj džungli.

O potrebi za stalnom inovacijom proizvoda, usluga i celokupnog iskustva sa brendom govorili su Ružica Rašić Mršo, consumer insight i media manager u kompaniji Nestlé i Dobrinka Vićentijević, Adriatic Client Group Lead, GfK, koje su predstavile metodoligiju i rezultate zajedničkog projekta.

Martina Merslavić, direktor korporativnih komunikacija u Siemensu govorila je o kreativnosti u širenju i menadžmentu sadržaja kroz više kanala komunikacije, kao i o prilagođavanju modela komunikacije potrebama lokalnog tržišta. Vukašin Stojkov, preduzetnik i osnivač Startita, govorio je o primerima startupova koji su izrasli u velike i vredne kompanije.

null

Finalni blok konferencije otvorio je CEO Mercatora Toni Balažič, koji je iz ugla nekadašnjeg „marketingaša“ govorio o novim prilikama za marketing, i oslanjajući se na „darvinizme“ govorio o prilagođavanju poslovanja modernim tokovima kao jedinom načinu opstanka.

null

Završnicu konferencije je obeležio Okrugli sto na kom su učestvovali Marko Nikolić, direktor marketinga, Carnex, Jovan Stojanović, izvršni direktor, Direct Media, Darko Lukić, direktor marketinga Laundry&Home Care Division (Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania), Henkel Serbia i Boris Čučković, Marketing General Manager, Fiat Automobili Srbija.

Konferencija je okupila učesnike iz sledećih kompanija:
Advertiser Srbija, Alpha bank, Amicus, Art Match, Astronordis group, Awt international, Bambi, Baseball Savez Srbije, BB trade, Bg reklam, Bisnode, Biznis magazin, Buzz Havas Worldwide, Cards Print, Carlsberg, Carnex, Cas media, Danijela Commerce , DDOR, Dečje selo, Delta DMD, Delta holding, Dijamant, Direct Media, Discovery, dm, Dr. Oetker, e – kapija, Ekonometar, Elektroprivreda Srbije, Erdal, Euroelite, FCB Afirma, Fiat, Finance, Florida Bel, Foodland, Frikom, Fruvita, Gemikro, GFK, Gorenje, Grand prom, Grayling, Heineken, Henkel, HTTpool, Idea plus communications, Impamil, Infostud, Ipsos strategic marketing, Irfcg, Jamnica, Jub, Kapital Makedonija, Karamarković, KHL Medveščak, Lanaco, Leonoff, Lesaffre, Linea Directa Communications. Linford, Logit, Magnus media, Mališić, McCann, Media House, Media point, Media S smvg, Megamix, Mercator, Metalac, Mobicom, MPG Plus doo, Nelt, Nestle, NLB Banka, Olaf&McAteer, Paloma, Perutnina Ptuj, Petrol, Pionir, Pivovarna Union, Plus media, Podunavlje, Polimark brands, Polimark food industry, Portal mladi, Pristop, Propulzija, Qatar Airways, Radio Laguna, Rauch, Rnids, Rtv Vojvodina, Siemens, Slovenački poslovni klub, Startit, Studio moderna, Štark, Tela Vital, Telekom Slovenija, Telesistemi, Terme Čatež, Tikveš, Total Marketing Support, TV Prva, Vasić media, Victoriaoil. Vip mobile, Zenithoptimedia.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Treća, do sada najveća, SPLET TECH konferencija

Advertiser Serbia14. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.