Mediji

United Media kupila prava prenosa FIBA utakmica

Mediji

Vodeća medijska kompanija United Media (UM) saopštila je da je kupila prava emitovanja i distribucije FIBA mečeva za teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Grčke, Kipra i Bugarske.

 

United Media, koja će upravljati pravima u narednim godinama, posluje u svim zemljama jugoistočne Evrope. Aranžman sa Međunarodnom košarkaškom federacijom je strateški bitan za kompaniju United Media koja širi svoj portfolio medijskih brendova upravo u ovim zemljama, gde je košarka jedan od najgledanijih sportova, navodi se u saopštenju UM.

Novi ugovor sa FIBA će osigurati da ključne utakmice, ali i mečevi pojedinih nacionalnih timova, budu dostupni širokoj publici bez dodatne nadoknade na kanalima United Media i taj model se već pokazao kao vrlo uspešan kroz postojeću saradnju FIBA i Sport Klub kanala.

Jako nam je drago što nastavljamo saradnju sa FIBA-om. Košarka je dugo jedan od glavnih fokusa United Medie i njenih sportskih kanala i raduje nas što smo u prilici da navijačima u više zemalja osiguramo pristup punom portfoliju FIBA. United Media je godinama vodeća kompanija kada su u pitanju prava emitovanja najvažnijih sportskih događaja i verujemo da će tako ostati i u narednom periodu“, istakao je Ralf Manti, direktor programa i korporativnih poslova United Media.

Kako ističu iz FIBA-a, dugoročno partnerstvo predstavlja jedinstvenu priliku da se obezbedi sveobuhvatno medijsko pokrivanje vodećih međunarodnih košarkaških događaja na sportskim kanalima: Sport Klub širom bivših jugoslovenskih zemalja, kanal Nova Sport u Grčkoj i na Kipru, ali i kanali Nova Sport i Diema Sport u Bugarskoj.

Dogovor omogućava obema stranama da zauzmu dugoročni i strateški pristup prenosu FIBA mečeva u ovim zemljama, istovremeno osiguravajući da događaj poput Svetskog kupa u košarci zadrži svoju poziciju najvažnijeg dešavanja u sportskom kalendaru, poručuju iz Međunarodne federacije.

Ovo su sjajne vesti za ljubitelje košarke“, rekao je direktor FIBA za medije i marketinške usluge Frenk Linders. „Ogromna je strast prema sportu u ovom delu Evrope, a partnerstvo sa United Media u više zemalja omogućava sinergiju i viši nivo posvećenosti koji će navijačima pružiti pristup FIBA utamicama tokom narednih godina“, dodao je on, navodi se u saopštenju UM.

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, u svom portfoliju ima 45 televizija od kojih pet sa nacionalnom frekvencijom, više od 15 portala, novine, magazine, radio stanice, digitalnu distribuciju. Posluje u osam zemalja i zapošljava više od 2.800 ljudi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 26. aprila do 2. maja 2021. godine

Advertiser Serbia6. maja 2021.

Najpametniji šoping u maju – popusti uz Connect Shopping Days za SBB korisnike

Advertiser Serbia5. maja 2021.

Sombor je novi GIGA grad

Advertiser Serbia5. maja 2021.

Danas 27 godina od početka rada Novinske agencije Beta

Advertiser Serbia4. maja 2021.

Nove epizode crtanog filma „Štrumpfovi“

Advertiser Serbia3. maja 2021.

Svetski dan slobode medija

Advertiser Serbia3. maja 2021.

SBB obogaćuje programsku ponudu Pickbox TV kanalom

Advertiser Serbia29. aprila 2021.

Ceremoniju dodele Oskara gledalo svega 9,85 miliona ljudi

Advertiser Serbia29. aprila 2021.

Novi dečiji TV kanal – IDJKids samo za SBB korisnike

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

United Grupa predstavila novu kompaniju za veleprodaju telekomunikacionih usluga – UGI Wholesale

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u martu 2021. godine

Advertiser Serbia25. aprila 2021.

Saopštenje United Grupe: Komisija odobrila plan za slamanje SBB-a i slobodnih medija

Advertiser Serbia22. aprila 2021.

Vlasnik Daily Mail-a tuži Google zbog rezultata pretrage

Advertiser Serbia22. aprila 2021.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 12. do 18. aprila 2021. godine

Advertiser Serbia22. aprila 2021.

Podbačaj broja Netflix-ovih pretplatnika

Advertiser Serbia21. aprila 2021.