Brendovi

UNA RATKOVIĆ, Telekom Srbija: „mts internet bonton od A do Š“ je prihvaćen fantastično!

Brendovi

Nedavno je kompanija Telekom Srbija osvojila Disrupt Awards 2022 za projekat „mts internet bonton od A do Š“ koji je ocenjen najvišim ocenama u okviru kategorije „IT industrija i telekomunikacije“ i prema mišljenju stručnog žirija zasluženo je osvojio Disrupt nagradu za najbolju komunikaciju. Tim povodom razgovarali smo sa Unom Ratković šeficom Službe za digitalne marketing komunikacije Telekoma Srbija o tome šta je zapravo internet bonton, koji su ciljevi projekta, kome je internet bonton namenjen i drugim pitanjima vezanim za sam projekat…Razgovor vodila Snežana Milić

 

Draga Una, recite nam za početak, šta je zapravo „mts internet bonton od A do Š“?

– To je skup nepisanih pravila lepog ponašanja i komunikacije na Internetu. Pronašli smo temu koju možemo da povežemo sa brendom i istovremeno objasnimo određene reči ili fraze koje se koriste u digitalnoj komunikaciji našoj ciljnoj grupi. Na ovaj način upoznajemo nove korisnike sa osnovama onlajn komunikacije, dok one iskusnije podsećamo da pozitivan pristup garantuje prijatno iskustvo na internetu. Prva faza projekta je predstavljala seriju objava koje su obuhvatile termine od a do š, tj. skup nepisanih pravila o lepom ponašanju i bezbednom surfovanju na internetu. Druga faza projekta je predstavljala objavljivanje elektronske knjige u pdf formatu ,,Internet bonton“, koju smo besplatno ponudili za preuzimanje svim korisnicima interneta. Na ovaj način smo postove, prvobitno objavljene na društvenim mrežama, ponudili korisnicima u formatu e-knjige.

Koji je osnovni cilj ovog vašeg projekta?

– Naš posao, kao telekomunikacionog operatora, je da obezbedimo brzu, kvalitetnu i neometanu komunikaciju. To nam ide od ruke – i ove godine smo prema RATEL istraživanju proglašeni četvrti put za najbolju mrežu u Srbiji. Želeli smo da odemo korak dalje i da pored toga što pružamo brz optički internet, doprinesemo i da internet bude mesto gde Lepa reč lajka vredi. Nismo želeli da govorimo o zagađenom medijskom ekosistemu na internetu – već da doprinesemo da se isti očisti od A do Š!

Poslednjih par godina internet koriste sve generacije pa možemo reći da je “mts internet bonton” namenjen svima. Međutim, da li ipak postoji neka grupa korisnika koju ste najviše imali na umu prilikom kreiranja ovog bontona? Kome će najviše koristiti?

– Naša starija ciljna grupa dobro razume značenje ove reči, koja se odnosi na pravila ponašanja i komunikacije koja su prihvatljiva u društvu, dok su mlađoj ciljnoj grupi najbliže reči/fraze koje se koriste na internetu. Kreiranjem Internet bontona povezali smo generacije kako bi se bolje razumele ne samo na internetu već i u svim aspektima života.

Koji profil stručnjaka je učestvovao u kreiranju internet bontona? Možete li da predstavite tim ljudi koji je radio na njemu?

– Ovakva vrsta projekta donosi dodatnu odgovornost za sve njegove učesnike. Izazov je bio obuhvatiti sve važne termine i smestiti ih u opseg od A do Š, odabrati vizuelni identitet i sve uskladiti sa ličnošću mts brenda. Zbog toga je tim učesnika veliki, jer predstavlja kombinaciju eksternih i internih saradnika. Partner na ovom projektu bila nam je Web media agencija. Posebnu zahvalnost dugujem članovima mog tima: Sanji Budalić (Referent za digitalne marketing komunikacije), Nenadu Bibiću (Menadžer za digitalni marketing) i Miljanu Mandiću (Menadžer za digitalni marketing). Naravno, vetar u leđa mts bontonu dala je naša direktorka Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije Suzana Berić.

Kao što smo pomenuli, nedavno ste osvojili Disrupt nagradu za najbolju komunikaciju za ovaj projekat. Recite nam na koje sve načine ste komunicirali sa ciljnom publikom i koje ste medije koristili u promociji “mts internet bontona”?

– Ovo je druga po redu Disrupt nagrada koja je stigla u Sektor za brend strategiju i marketing komunikacije kompanije Telekom Srbija, što je dodatna potvrda kvaliteta kompanijskog nastupa na društvenim mrežama. Ovaj projekat je u potpunosti realizovan i osmišljen za mts digitalne kanale mts (blog, postovi na društvenim mrežama, oglasi, e-book), te smo sa ciljnom publikom komunicirali samo onlajn.

Kako je internet bonton prihvaćen u javnosti? Da li imate neke podatke rezultate prijema od strane publike a koje možete podeliti sa našim čitaocima?

– mts bonton je prihvaćen fantastično! Uspeli smo da ujedinimo naše pratioce da zajedno pokušamo da utičemo da internet bude bolje mesto za komunikaciju. Dobili smo dosta podrške u komentarima, korisnici su delili po Fejsbuk grupama našu e-knjigu i davali predloge kako unaprediti sajber prostor.

Želimo vam puno uspeha u daljem radu!

– Hvala! Trudićemo se da nastavimo da na mrežama promovišemo prave vrednosti, jer to nam je svima preko potrebno.
 

Autor: Snežana Milić
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.