Agencije

UM imenovao Sašu Savića za globalnog izvršnog direktora

UM, globalna mreža medijskih agencija IPG Mediabrands, imenovala je Sašu Savića za globalnog CEO. Savić će postaviti viziju globalnog rasta agencije nadgledajući strategiju, usluge, poslovanje i upravljanje klijentima.

 

Uporan i dinamičan lider koji brine o ljudima, klijentima i zajednici, Saša je savršen graditelj odnosa, sa brojnim rezultatima postignutim za neke od najpoznatijih svetskih brendova“, istakla je Eileen Kiernan, globalni CEO Mediabrands, dodajući „njegova ljubav prema poslu dopunjuje našu snažnu globalnu kulturu zasnovanu na vrednostima, a njegova posvećenost izvrsnosti dodatno će ojačati utisak koji ostavljamo na tržištu i u odnosima sa klijentima. Oduševljeni smo što mu možemo poželeti dobrodošlicu u IPG porodicu”.

Kao globalni izvršni direktor, Savić će podstaći UM zajednicu na razmišljanje o rastu, koristeći vodeće kapacitete podataka koji su im na raspolaganju kako bi optimizovali i podstakli svoju lokalnu strategiju na tržištu. Poznat po svojoj efikasnosti u izgradnji inkluzivnih i povezanih kultura koje oslikavaju lokalna radna mesta, Savić će biti sastavni deo unapređenja posvećenosti UM-a raznolikosti, tržišnoj jednakosti, odgovornosti medija i održivosti.

„Uloga medija je vanvremenska i uzbuđen sam što ću se pridružiti globalnom UM liderskom timu, neprikosnovenom lideru u otključavanju moći podataka u cilju poboljšanja svrhe i dugovečnosti brendova“, rekao je Savić i dodao „izgradnja veza je ono što me pokreće – od jačanja zajednice do partnerstva sa klijentima do povezivanja potreba potrošača sa svrhom i vrednošću brenda. Radujem se spajanju sadržaja, podataka i značenja brenda kako bih stvorio održiv, dugoročan rast UM mreže, u kojoj sam sticao svoje prvo medijsko iskustvo i zaljubio se u ovu industriju.”

Donedavno Savić je radio kao globalni direktor za inovacije u kompaniji EssenceMediacom. Njegovo rukovođenje rezultiralo je devetogodišnjim kontinuiranim rastom, a proglašen je za Najboljeg izvršnog direktora od strane magazaina Adweek. Radio je i kao glavni operativni direktor u Havas Media Group N.A., upravljajući strategijom i poslovnim učinkom. Sa tri decenije iskustva u medijima, bio je na višim rukovodećim pozicijama u MediaCom, McCann New York i UM, sarađujući sa brendovima kao što su Procter & Gamble, Microsoft, Intel i Mastercard.

Savić je bio član žirija Međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions, Effie Avards i Brand Film Festivala. Godine 2019. predvodio je pokretanje Koalicije za novu većinu (NMR), pokreta koji pomaže brendovima da ostvare kontakt sa multikulturalnom publikom, a različitosti stave na čelo svojih strategija. Takođe je član 4As Media Leadership Council-a.

O UM

Kao vodeća globalna medijska mreža u IPG Mediabrands, UM posluje u preko 100 zemalja, sa više od 3.000 talenata koji sarađuju sa klijentima kao što su Accenture, American Ekpress, EkkonMobil, GoPro, Johnson & Johnson, Levi Strauss & Co, Mattel, Soni i Spotifi. 

Za više informacija posetite https://www.umww.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

VANJA MITROVIĆ i BOOGIE o kampanji „Kontroliši se malo“

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Ovation i Superbrke iza provokativne kampanje na temu raka testisa

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Sloboda leži u mogućnosti da napravimo grešku, a na liderima budućnosti je da tu kulturu prihvate i šire

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Lakoća života uz plaćanje mobilnim novčanikom

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

V+O Communication proslavio jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

Sondinoj misiji razvoja kreativnosti pridružuje se nova članica, senior copywriterica Sara Šalov!

Advertiser Serbia3. новембра 2023.

TIHANA TAIS, Direct Media Bosna i Hercegovina: „Cilj Direct Media United Solutions je da svaka od naših kancelarija u regionu bude lider na svom tržištu“

Advertiser Serbia30. октобра 2023.

DANKA TRBOJEVIĆ i ZDRAVKO KEVREŠAN, DRV: „Postajući izazivačka agencija, DRV je usmerila svoj fokus na stvaranje ideja koje su hrabrije, inovativnije i koje provociraju promene“

Advertiser Serbia23. октобра 2023.

Od sada McCann i u Ljubljani

Advertiser Serbia19. октобра 2023.

Veliki Sempler za projekat „Living in Bingo“ agencije Via Media

Advertiser Serbia19. октобра 2023.

MITJA TUŠKEJ, Formitas Group: „Ako kao brend ne znaš ko si, kome si namenjen i sa kim se boriš – ne možeš biti, na kraju dana, ni uspešan“

Advertiser Serbia17. октобра 2023.

Agencija DRV raspisala pitch za brendove

Advertiser Serbia11. октобра 2023.

DALIBOR ŠUMIGA, Promosapiens: „Potrošačka neuroznanost jedina pokazuje stvarno stanje stvari“

Advertiser Serbia6. октобра 2023.