Brendovi

UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe, je vodeći igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija

Brendovi

Nakon samo dve godine od osnivanja UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe pokazala se kao vodeći igrač u veleprodaji telekomunikacionih usluga u Južnoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

 

Sedište ove nove uspešne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United Grupe – Grčke, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. UGI Wholesale je za ovo kratko vreme uspešno realizovala mnoge složene projekte, čime je sebi obezbedila mesto regionalnog telekomunikacionog lidera u oblasti prenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaji govornih usluga.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova i Sport Klub.

UGI Wholesale je, putem kompanije Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružalac telekomunikacijskih usluga za GÉANT – evropsku istraživačku i obrazovnu mrežu.

Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, obezbeđuje informacioni ekosistem infrastrukture i usluga radi unapređenja istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška GÉANT-ovoj misiji, UGI Wholesale je na sebe preuzeo i za kratko vreme uspešno realizovao više internacionalnih telekomunikacionih projekata, a u cilju povezivanja neosvetljenim optičkim vlaknima čvorišta iz mreže GÉANT. Tako su 2021. godine započeti projekti na povezivanju Ljubljane i Zagreba, Zagreba i Beograda, Beograda i Sofije, Sofije i Bukurešta i Sofije i Soluna. Svih pet projekata je uspešno realizovano tokom 2022. godine, a iste godine UGI Wholesale tim započinje tri nova projekta – realizaciju transportnih linkova kapaciteta 100 Gbps na relacijama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, čiji je završetak planiran za 2023.godinu. Uporedo sa ovim projektima, GÉANT i UGI Wholesale šire saradnju i ugovaranjem realizacije dve nove relacije za 100 Gbps transportne linkove, na relaciji Tirana-Sofija i Sofija-Skoplje.

U junu 2023.godine u Tirani, tokom TNC23 konferencije koju je organizovao GÉANT, a čiji je domaćin bila nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije RASH, UGI Wholesale postao je član GÉANT programa komercijalnog partnerstva.

U kompaniji UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud i uspešnu realizaciju složenih projekata prepoznao i proslavio GÉANT, koji ima zadatak da sprovede jednu od najvećih evropskih inicijativa. Srećni smo što smo uspeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša organizacija je izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji postiže zapažene rezultate na velikim i zahtevnim projektima. UGI Wholesale je pouzdan i kredibilan partner u regionu”, izjavio je Paolo Ficini, izvršni direktorkompanije UGI Wholesale.

Telekomunikaciona mreža United Grupe prostire se širom Evrope, pokrivajući Holandiju, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku, a njena optička mreža ima pristup tržištu od više od 40 miliona ljudi, obezbeđujući pokrivenost data centra što ga čini jedinim nezavisnim operaterom u regionu s tako širokim obuhvatom.

O United Grupi:
United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi evra. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.