Brendovi

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Američka kompanija Microsoft i TS Ventures fond Telekoma Srbija potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

 

Ugovor podrazumeva to da će startapi koji prođu proces selekcije i kvalifikuju se za investicije od strane TS Ventures fonda, dobiti i podršku Microsofta tako što će moći da koriste njihove usluge u vrednosti do 150.000 evra.

Ovaj iznos je vrednost proizvoda i servisa koje startapi mogu da iskoriste unutar Microsofot-ovog programa Founders Hub koji se odnosi na Microsoft Azure, Visual Studio Enterprise, Github Enterpise, Microsoft 365, LinkedIn, Dynamics365, ali i partnerske ponude – poput korišćenja OpenAi, Stripe, Bubble i mnogih drugih servisa unutar pripadajućih benefita.

Direktor Microsoft Srbija Milan Gospić istakao je važnost ove podrške koju dobijaju osnivači startapa na početku procesa njihovog daljeg razvoja.
Uvek smo tu da kao kompanija podržimo startap zajednicu, jer razvoj jedne zemlje znači direktno ulaganje u digitalizaciju, te stoga nastavljamo taj put i u godini kada obeležavamo pune dve decenije poslovanja u Srbiji. Strateški smo opredeljeni za osnaživanje inovacija i ovom saradnjom želimo da ponudimo tehničku i savetodavnu podršku, stručno vođstvo, priliku za umrežavanje i povezivanje. Pružamo mogućnost da izgradite ili unapredite svoje poslovanje i plasirate svoje rešenje na internacionalna tržišta kroz Microsoft globalnu prodajnu mrežu“, naveo je Gospić.

Ugovor sa kompanijom Microsoft važan je podstrek kako za prvi zvanični VC Fond u ovom delu Evrope, tako i za njegovog osnivača, kompaniju Telekom Srbija, za startape i eko-sistem u celini, kao i generalno za našu zemlju, kazao je direktor TS Ventures fonda Davor Sakač.
Jedna od najvećih svetskih kompanija u poslednjih 20 godina prepoznala je potencijal naših preduzetnika i spremna je da im pomogne u razvoju poslovanja korišćenjem naprednih alata i resursa u okviru Microsoft globalnih platformi i time ih dodatno približi svetskom tržištu i učini konkurentnijim i dostupnim u čitavom svetu. Mi kao Fond veoma smo ponosni na to što smo posle prve godine poslovanja i na ovaj način dobili potvrdu kvaliteta za naš rad. Istakao bih još jednu važnu činjenicu, a to je da je američki Microsoft prepoznao i validirao odabir i raznovrsnost naših dosadašnjih investicija“, istakao je Sakač.

TS Ventures Fond do sada je odabrao devet startapa koji ovim ugovorom imaju pravo na podršku Microsofta u svom daljem razvoju.

TS VENTURES FOND d.o.o. predstavlja prvi zvanični Venture Capital Fond u Republici Srbiji, koji je osnovan u skladu sa Zakonom o alternativnim investicionim fondovima. Takođe, predstavlja i prvi korporativni Venture Capital Fond u ovom delu Evrope, sa ciljem ulaganja u startape i inovativne preduzetnike koji su u početnoj fazi razvoja svog biznisa, a sa druge strane imaju veliki potencijal za brzi globalni rast poslovanja. Fond „Telekom Srbija“ a.d. Beograd je osnovan po ugledu na najveće svetske kompanije i na taj način će, ulaganjem u inovacije, osigurati dalje unapređenje i rast svog poslovanja u predstojećem periodu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.