Dr. mreže

TikTok oglasi dolaze u Hrvatsku

ZAGREB – Uvođenje oglasa na TikTok u Hrvatskoj moglo bi označiti prekretnicu za popularnu platformu.

 

Ova vest će neminovno uzburkati more među hrvatskim korisnicima, posebno onima koji TikTok koriste za promociju poslovanja. Ako ste jedan od njih, važno je da razumete kako ova promena može uticati na vaše poslovanje.

Šta je TikTok?

TikTok je društvena mreža za deljenje kratkih video zapisa koja je eksplodirala u popularnosti poslednjih godina. Platforma je poznata po svojoj sposobnosti da kreira viralni sadržaj u rekordnom vremenu. Korisnici snimaju i dele video zapise koji traju od 15 sekundi do 3 minuta, često praćene muzikom ili zvučnim efektima. TikTok algoritam igra ključnu ulogu u njegovoj popularnosti, jer preporučuje video zapise na osnovu interakcija korisnika, kao što su pregledi, lajkovi i deljenja.

TikTok algoritam: prijatelj ili neprijatelj?

TikTokov algoritam, poznat po svojoj nepredvidivosti, često je bio mač sa dve oštrice za korisnike. S jedne strane, mogao je da vam donese neverovatnu vidljivost preko noći, ali s druge strane, mogao je da vas ignoriše uprkos kvalitetu vašeg sadržaja. Algoritam koristi mašinsko učenje za analizu korisničkih preferencija i prikaz sadržaja koji će najverovatnije privući njihovu pažnju. Sa uvođenjem oglasa, ovo se menja. Korisnici će sada imati veću kontrolu nad tim ko, kada i kako se njihov sadržaj prikazuje, smanjujući zavisnost od algoritma.
TikTokov algoritam je neverovatno sofisticiran, ali često nepredvidiv“, kaže Dragana Pehar iz Pehar Marketinga. „Uvođenje oglasa će korisnicima dati veću kontrolu i omogućiti im da preciznije dođu do ciljne publike.“

Kako TikTok radi?

Uspeh TikToka leži u njegovoj jedinstvenoj kombinaciji algoritama, interaktivnosti i zabavnog sadržaja. Korisnici kreiraju video zapise pomoću jednostavnih alata za uređivanje, koristeći filtere, efekte i muziku iz obimne biblioteke. TikTok takođe podstiče korisnike da učestvuju u izazovima i trendovima, dodatno povećavajući angažovanje.

Uticaj oglasa na TikTok

Uvođenje oglasa na TikTok donosi novu dinamiku platformi. Do sada su korisnici mogli organski da pridobiju pažnju kroz kreativne video snimke. Sada, uz oglašavanje, kompanije će moći da plate za prikazivanje svojih video snimaka određenim ciljnim grupama, smanjujući zavisnost od nepredvidivog algoritma. Oglašivači će imati mogućnost da precizno ciljaju publiku na osnovu demografije, interesovanja i ponašanja.

Međutim, to ne znači da možete zanemariti kreativnost. Dosadne reklame neće privući pažnju i mogu dovesti do finansijskih gubitaka. Zbog toga je neophodna saradnja sa stručnjacima za digitalni marketing.
Oglašavanje na TikTok-u otvara vrata novim mogućnostima, ali zahteva visok nivo kreativnosti i razumevanja platforme“, dodaje Pehar.

Revolucija ili evolucija?

Digitalna agencija Pehar Marketing među prvima u Hrvatskoj nudi usluge oglašavanja na TikToku. Sa svojim stručnim timom, koji je već duboko uronjen u TikTok kulturu, korisnici mogu lako da prilagode svoje strategije i iskoriste ovu promenu. Bolja vidljivost, kreativan pristup, stručna podrška i povećan promet samo su neke od prednosti saradnje sa agencijom.

Hoćeš li biti spreman?

Nova digitalna revolucija je pred vratima. Pitanje je da li ćete je dočekati spremno ili ćete svoj deo torte prepustiti konkurenciji? Prijave za TikTok listu čekanja za oglašavanje su sada otvorene.
Pratite nas za dalje informacije i budite među prvima koji će zajahati ovaj talas promena. Stižu TikTok oglasi – da li ste spremni za revoluciju?
Više informacija na tiktokmarketing.hr
 

Foto: Pixabay

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Dr. mreže

Meta promenila politiku privatnosti – Naši sadržaji kao materijal za trening AI

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Evropska komisija: Platforma X obmanjuje korisnike

Advertiser Serbia12. јул 2024.

EU upozorava Metu na kršenje Zakona o digitalnim tržištima

Advertiser Serbia1. јул 2024.

Meta odlaže pokretanje softvera veštačke inteligencije u EU

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Instagram testira funkciju koja primorava korisnike da gledaju reklame

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Facebook uvodi brojne promene kako bi privukao mlađe korisnike

Advertiser Serbia3. јун 2024.

Evropska komisija istražuje Metu oko zaštite dece na platformama

Advertiser Serbia16. мај 2024.

Glavna snaga TikToka je njegov algoritam, a evo po čemu je tako poseban i specifičan

Advertiser Serbia29. април 2024.

Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku, deonice skočile

Advertiser Serbia29. април 2024.

ByteDance ne želi da proda TikTok, radije će ugasiti aplikaciju u SAD-u

Advertiser Serbia26. април 2024.

Prihod firme Meta u prvom kvartalu 2024. porastao za 27 odsto na 36,46 milijardi dolara

Advertiser Serbia25. април 2024.

Bajden potpisao zakon – kineskoj kompaniji rok od devet meseci da proda TikTok

Advertiser Serbia25. април 2024.

ByteDance je potrošio 7 miliona dolara na lobiranje i reklame za borbu protiv zabrane TikTok-a u SAD

Advertiser Serbia24. април 2024.

Društvena mreža X uvodi pretplatu za nove korisnike

Advertiser Serbia17. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ŽIŠKA: „Bolji“ za Nutri O’cake

Advertiser Serbia10. април 2024.