Brendovi

TAMARA GRBIĆ FRANJKOVIĆ, Infostud: „Regrutaciona kampanja pomaže kompanijama u izgradnji dugoročnih i kvalitetnih timova“

Brendovi

Nedavno je kompanija Infostud lansirala novu uslugu – Regrutacionu kampanju. O tome šta je Regrutaciona kampanja, kako funkcioniše i koje benefite donosi kompanijama razgovarali smo sa Tamarom Grbić Franjković, Savetnikom za brendiranje poslodavaca u kompaniji Infostud…Razgovor vodila Snežana Milić

 

Draga Tamara, nedavno je kompanija Infostud lansirala novu uslugu, Regrutacionu kampanju. Za početak, recite nam šta je zapravo Regrutaciona kampanja?

Regrutaciona kampanja kao spoj regrutacije i employer brandinga koristi sve Infostudove komercijalne i nekomercijalne kanale, funkcionalnosti i alate što dovodi do veće vidljivosti kompanije, njenog oglasa, ali i do povećanja prijava.

Okosnica kampanje je tekst o zaposlenima koji već rade na pozicijama za koje kompanija raspisuje konkurs, i na taj način iz prvog lica, kroz iskustvo iz „kuće“, kompanija priča priču o sebi i svojoj kulturi. Na kraju teksta je link do oglasa i zainteresovani imaju priliku da se iz prve ruke upoznaju sa poslom i osete da li se tu prepoznaju. Ideja je da se kampanja u potpunosti prilagođava potrebama kompanije.

Koji su glavni razlozi zbog kojih ste pokrenuli Regrutacionu kampanju?

– Postoji nekoliko ključnih razloga koji su nas inspirisali da pokrenemo Regrutacionu kampanju.
Infostud kao grupacija sajtova za zapošljavanje pod svojim okriljem ima sajt Poslovi. Infostud.com kao vodeće mesto za zapošljavanje, sajt HelloWord.rs specijalizovan za IT populaciju, Startuj.com namenjen mladima koji su u potrazi za prvim poslom i HRlab.rs sajt namenjen našim klijentima i HR zajednici.
Iz ovoga jasno može da se zaključi da vrlo aktivno i pažljivo pratimo stanje na tržištu rada, primetili smo u poslednjih par godina značajan deficit kvalifikovanih kandidata u različitim sektorima i industrijskim granama.

Ovaj nedostatak kvalifikovanih talenata predstavlja izazov za poslodavce u pronalaženju pravih ljudi za ključne pozicije.

Shvatili smo da oni očekuju inovativniji i efikasniji pristupregrutaciji koji će im pomoći da pronađu najbolje kandidate u skladu sa specifičnim zahtevima njihovih pozicija.

Infostudovi sajtovi za zapošljavanje imaju u proseku 4 miliona poseta mesečno, 20 godina poslujemo na tržištu rada, imamo znanje i alate da zadovoljimo potrebe svojih klijenata a sa druge strane smo izgradili poverenje kod kandidata.

Već godinama svojim klijentima pružamo inovativna rešenja i podrška smo im u procesu zapošljavanja, ono što do sada nismo radili je usluga po meri, koja se prilagođava individualnim potrebama klijenata i tako je nastala Regrutaciona kampanja.

Koje vrste kompanija vidite kao najpogodnije korisnike ove usluge?

– Iz našeg iskustva, Regrutaciona kampanja je pokazala svoju vrednost u različitim industrijama i sektorima. Nismo je vezali za specifičnu delatnost kompanije, već smo je oblikovali u skladu sa njihovim jedinstvenim potrebama. Dosadašnji projekti obuhvatali su širok spektar pozicija, od operatera u proizvodnji, magacionera do agronoma, a radili smo i regrutacione kampanje i za softver developere.

Ovo potvrđuje da je Regrutaciona kampanja idealna za kompanije koje žele da pronađu kandidate, bez obzira na sektor u kojem posluju.

Po čemu se Regrutaciona kampanja razlikuje od klasičnog oglašavanja? U čemu se ogledaju njene osnovne prednosti?

– Razlika između Regrutacione kampanje i klasičnog oglašavanja je u suštini razlika između pasivnog i aktivnog angažovanja kandidata. Klasični oglasi pružaju osnovne informacije o otvorenoj poziciji, kao što su naziv pozicije, opis posla i zahtevi, ali često ne mogu dočarati kompletnu sliku o kompaniji, njenoj kulturi, vrednostima i pogodnostima koje pruža zaposlenima.

S druge strane, Regrutaciona kampanja predstavlja dublje uranjanje u priču o kompaniji. Ona omogućava da se kandidatima pruže detaljnije informacije o kompanijskoj kulturi, radnom okruženju i prednostima koje mogu očekivati ukoliko postanu deo tima. Ovo je izuzetno važno jer prema istraživanjima čak 78% kandidata želi da sazna više o kompaniji pre nego što se prijavi za posao.

Jedna od ključnih prednosti Regrutacione kampanje je mogućnost da se kandidatima ispriča priča koja dolazi iz kuće. Naša redakcija ima stručnost da napiše tekst koji odražava autentičnu priču kompanije, što pomaže u stvaranju ličnije veze sa potencijalnim kandidatima.

Osim toga, Regrutaciona kampanja je prilagodljiva specifičnim potrebama kompanije i može biti usmerena kako na regrutaciju za konkretne pozicije, tako i na jačanje brenda poslodavca. To znači da omogućava kompanijama da postignu više od jednostavnog popunjavanja radnih mesta – pomaže u izgradnji dugoročnih i kvalitetnih timova.

Koje kanale komunikacije koristite u promovisanju Regrutacione kampanje?

– U promovisanju Regrutacione kampanje koristimo širok spektar kanala. Pre svega, sve dostupne Infostudove kanale, uključujući veliki broj funkcionalnosti koje imaju naši sajtovi (notifikacije, targetirane banere, targetirane mejl kampanje, blog tekstove, oglase, logo kompanije na naslovnoj strani Poslovi.infostud.com, profil poslodavca), kako bismo osigurali vidljivost kompanije među našom zajednicom korisnika.

Pored toga, angažujemo sve društvene mreže od Instagrama, Facebook-a, LinkedIn-a do TikToka, opet sve u zavisnosti od pozicije i ciljne grupe.

Šta je merilo uspeha Regrutacione kampanje? Šta smatrate njenim dobrim rezultatom?

– Uspeh Regrutacione kampanje može se meriti kroz nekoliko ključnih pokazatelja. Prvo, važno nam je povećanje digitalne vidljivosti, kako na našim internim kanalima, tako i na društvenim mrežama. Ovo nam omogućava da osiguramo što širu distribuciju i dostupnost potencijalnim kandidatima.

Konkretno, fokusiramo se na povećanje broja pregleda oglasa u odnosu na broj pregleda pre same kampanje. Dosadašnja iskustva pokazuju impresivno povećanje od čak 1.458%. Osim toga, povećanje broja prijava za otvorene pozicije za 888% je još jedan ključni indikator koji smatramo dobrim rezultatom.

Ovi podaci pokazuju da je Regrutaciona kampanja donela konkretnu vrednost našim klijentima, omogućavajući im da privuku i angažuju veći broj kvalitetnih kandidata za svoje pozicije.

Svakako najveće i najlepše merilo je zadovoljstvno naših klijenata!

Draga Tamara, hvala vam na izdvojenom vremenu, želimo vam puno uspeha u plasiranju Regrutacione kampanje!

– Hvala vama Snežana! Mi zaista verujemo u uspeh naše nove usluge, a za to imamo i dobar razlog – ona radi i donosi fantastične rezultate!

 
Autor: Snežana Milić
Izvor: Adveriser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.