Dr. mreže

Svetski uspeh za JoomBoos i 24sata.hr: JoomBoos nagrađen za najinovativniji medijski projekat

Projekat 24sata JoomBoos, najveća mreža kanala na YouTube-u u kojoj su okupljeni najbolji regionalni YouTuber-i, proglašen je najinovativnijim medijskim projektom na svetu. Nagrada JoomBoos-u je uručena na prestižnoj dodeli nagrada INMA Global Media Awards u Njujorku

Dobitak nagrade u Njujorku je ostvarenje sna! Osećaj je jednostavno neopisiv! Izuzetno sam ponosan na ovu prestižnu nagradu, to je potvrda celom mom timu koji je doprineo ovom velikom uspehu, znamo da je projekat jako uspešan jer je osvojio izuzetno teško dostupnu mladu publiku. Pokrenuli smo revoluciju na medijskom tržištu, dokazali smo to s posebnim projektima – prvim talent showom na YouTube-u ikad – Videostar, prvom YouTube serijom u regionu ‘Isti san’, a prepoznali su ga i oglašivači kao atraktivan kanal.

Izuzetno sam srećan što smo okupili najbolje YouTubere u regionu koji svakodnevno stvaraju sadržaje kakve publika jednostavno obožava da gleda. Nakon što nas je prepoznalo tržište, sada je i ceo svet aplaudirao projektu JoomBoos, obećavamo da ćemo dati još više – izjavio je vođa projekta JoomBoos, Matej Lončarić na ceremoniji dodele nagrada.

null

JoomBoos, najbrže rastući regionalni YouTube kanal koji okuplja najbolje YouTubere danas ima više od 171.000 subscribera-a, u proseku 70.000 pregleda po videu dok ukupan broj pregleda videa prelazi 30.000.000!

No, najveći uspeh JoomBoos nisu samo velike brojke gledanosti i pretplatnika već povezanost sa svojom publikom. Video snimci na JoomBoos postižu rekordne reakcije publike u samo nekoliko sati nakon objave te je jedini medij koji stvara takav odnos s publikom. Činjenica da ga je prepoznala i INMA kao najbolji u svetu za najinovativniji projekat, nakon nešto više od godinu dana od početka je rekordan uspeh i veliki podsticaj za sve nove projekte koje pripremamo – kazala je na dodeli prestižne nagrade Jasna Zemljić, rukovodilac inovativnih projekata.

Veliko priznanje u Njujorku dobio je i projekat Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska koji je ušao među top 3 community service kampanje na svetu.

Jako sam ponosan na rad i uspeh svojih kolega. To je još jedan dokaz da je 24sata kao vodeći medijski brend u Hrvatskoj priznat i van granica Hrvatske – izjavio je glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

Nagrade u Njujorku kruna su nagrada koje su ove godine stigle u 24sata

Nagradu Hrvatskog novinarskog društva ‘Marija Jurić Zagorka’ za pisano novinarstvo za 2016. godinu dobio je novinar 24sata Hajrudin Merdanović za seriju tekstova o ‘Kišnom čoveku’ Perici s Raba. To je prva nagrada HND-a koju je 24sata osvojio. Boris Rašeta je bio nominovan za nagradu Novinar godine HND-a u konkurenciji Zorana Šprajca, Tihomira Ladišića i Berislava Jelinića.
Vodeći svetski digitalni stručnjaci Facebook Live prenos 24sata proglasili su finalistom prestižne svetske nagrade Digiday. Uz 24sata u finalni izbor ušli su i NBC News, Bleacher Report, Super Deluxe i Refinery29. Nagrada je dodeljena na velikoj gala večeri 23. marta ove godine u Njujorku. Facebook 24sata live dnevno gleda prosečno 500.000 ljudi.

Na Danima komunikacija u Rovinju 24sata i Styria još jednom su pokazali zašto su već godinama u samom svetskom vrhu po inovativnosti u medijima. Projekat Videostar za JoomBoos osvojio je Effie nagradu koja se dodeljuje za najznačajnija dostignuća u tržišnim komunikacijama i time su postali prva medijska organizacija u Hrvatskoj nagrađena tako bitnom nagradom. JoomBoos je pobednik u kategoriji ‘Medijska ideja’, a ponosni smo jer su čak četiri kampanje nagrađene Effi-jem koristile JoomBoos influensere za svoja kreativna rešenja: Coca-Cola, Signal Hrvatska, Zagrebačka banka.

Vidi komentare (2)

2 Comments

  1. Pingback: 24sata dovodi najveću evropsku videokonferenciju u Zagreb - Advertiser Serbia

  2. Pingback: Hrvatska: Predstavljeni rezultati istraživanja o generaciji Z - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Dr. mreže

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Evropska komisija: Facebook treba da se prilagodi EU, a ne obrnuto

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Rusija kaznila Facebook i Twitter

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Velika Britanija: Regulatorna agencija da ima ovlašćenja nad internetom

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Instagram zaradio više od YouTube-a od oglašavanja?

Advertiser Serbia7. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Stephen King napustio Facebook zbog lažnih vesti

Advertiser Serbia3. februara 2020.

Facebook u 2019 sa osetno manjom dobiti zbog skandala s kršenjem privatnosti

Advertiser Serbia2. februara 2020.

Tinder uvodi panik dugme i druge opcije koje će povećati sigurnost korisnika

Advertiser Serbia24. januara 2020.

Izvršni direktor Instagrama potvrdio: Testiranja su počela, nova opcija stiže uskoro

Advertiser Serbia15. januara 2020.

Priča o priči

Advertiser Serbia15. januara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] OVATION BBDO: „Visa Contactless ft Beer Fest“ za VISA

Advertiser Serbia13. januara 2020.

Facebook dostigao najveću vrednost u istoriji

Advertiser Serbia13. januara 2020.

Facebook ne ukida političke reklame koje sadrže lažne informacije

Advertiser Serbia10. januara 2020.

Twitter uvodi opciju zabrane odgovaranja na tvitove

Advertiser Serbia10. januara 2020.