Agencije

Svetski klasici na domaćinski način

Jedan od sponzora i prijatelja nedavno održanog 52. Bitef festivala bio je i Carnex, koji je želeo da obraduje sve posetioce i širu javnost zanimljivim aktivacijama na društvenim mrežama tokom trajanja pozorišnih svečanosti

 

Osmišljavanje i realizacija ovih aktivacija bio je zadatak digitalnog tima agencije McCann Beograd, koji je na zadovoljstvo svih, a sudeći prema reakcijama publike i rezultatima na digitalnim kanalima, ovaj zadatak uspešno rešio.

Carnex i Bitef dele zajedničke vrednosti – dugovečnost, kvalitet i tradiciju. Oba brenda prisutna su u Srbiji više od pola veka, a poštovanje i ljubav prema njima širi se daleko izvan granica u kojima su nastali. Aktivacija „Daske koje život znače“ nastala je iz želje da se publici, koja je željna kulture i kreativnija nego što bi se moglo pretpostaviti, pruži mogućnost da bude „umetnik na dan“. Zadatak je bio prost: napisati nastavak citata iz poznatih dela koja su gostovala na Bitefu – Ilijada (Homer), San letnje noći (Šekspir) i Galeb (Čehov). Iako se to nije tražilo, najveći broj komentara posetioca Carnex Facebook stranice je, pored toga što su bili kreativni i šašavi, na duhovit način spontano uvezivao zadate citate sa brendom.

null

Digitalne aktivacije mogu biti ključne za izgradnju pozitivne percepcije brenda u okviru njegove ciljne grupe, ali i u široj javnosti. One podstiču online zajednicu na interakciju sa brendom i na kreativnost, a uz to i stvaraju jače emotivne veze između brenda i potrošača. Uspešne brend aktivacije na društvenim mrežama generišu angažovanost ciljne grupe, veliki broj lajkova, komentara i deljenja sadržaja. Carnex i McCann Beograd tokom samo nedelju dana su realizovali tri aktivacije, a ostvareni su sledeći rezultati: 3.226 interakcija, od čega 313 ludih komentara. Odabrano je 15 pobednika, koji su kao nagrade dobijali bogate pakete Carnex proizvoda.

Daske koje život znače smo preneli na Facebook i dozvolili korisnicima da baš oni postanu umetnici. Dok su se na različitim beogradskim scenama igrale predstave Bitef festivala, na našoj stranici se odvijalo svojevrsno umetničko takmičenje u kreativnosti. Želeli smo da pokažemo talenat naših korisnika, kako mladih tako i starijih, i da na taj način duh pozorišta proširimo i na digitalnu scenu“, rekao je Luka Ličina, Digital Copywriter, McCann Beograd.

Naši mladi sugrađani su prava riznica kreativnih komentara i stihova, a otkrili smo i koji Carnexovi proizvodisu im omiljeni kao obrok. Želeli smo da posvetimo vreme mladim, obrazovanim i osvešćenim ljudima i na ovaj zanimljiv i njima najrazumljiviji način još jednom istaknemo koliko je značajno podržati kulturne događaje. Mladi stvaraju nove mogućnosti i načine komunikacije, što potvrđuju i ovakve aktivacije koje su postigle svoj cilj i prenele pravu poruku. Važno nam je da smo svi zajedno odlučni u podršci umetničkom izrazu, bez kog nema ni kulture ni avangarde i budućih uzora. Ova aktivacija na društvenim mrežama pokazala se kao pravi korak jer sadaznamo da i mladi dele svest o vrednosti institucija kulture i nacionalnih manfestacija“, poručuju iz kompanije Carnex.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.