Agencije

Svetski klasici na domaćinski način

Jedan od sponzora i prijatelja nedavno održanog 52. Bitef festivala bio je i Carnex, koji je želeo da obraduje sve posetioce i širu javnost zanimljivim aktivacijama na društvenim mrežama tokom trajanja pozorišnih svečanosti

 

Osmišljavanje i realizacija ovih aktivacija bio je zadatak digitalnog tima agencije McCann Beograd, koji je na zadovoljstvo svih, a sudeći prema reakcijama publike i rezultatima na digitalnim kanalima, ovaj zadatak uspešno rešio.

Carnex i Bitef dele zajedničke vrednosti – dugovečnost, kvalitet i tradiciju. Oba brenda prisutna su u Srbiji više od pola veka, a poštovanje i ljubav prema njima širi se daleko izvan granica u kojima su nastali. Aktivacija „Daske koje život znače“ nastala je iz želje da se publici, koja je željna kulture i kreativnija nego što bi se moglo pretpostaviti, pruži mogućnost da bude „umetnik na dan“. Zadatak je bio prost: napisati nastavak citata iz poznatih dela koja su gostovala na Bitefu – Ilijada (Homer), San letnje noći (Šekspir) i Galeb (Čehov). Iako se to nije tražilo, najveći broj komentara posetioca Carnex Facebook stranice je, pored toga što su bili kreativni i šašavi, na duhovit način spontano uvezivao zadate citate sa brendom.

null

Digitalne aktivacije mogu biti ključne za izgradnju pozitivne percepcije brenda u okviru njegove ciljne grupe, ali i u široj javnosti. One podstiču online zajednicu na interakciju sa brendom i na kreativnost, a uz to i stvaraju jače emotivne veze između brenda i potrošača. Uspešne brend aktivacije na društvenim mrežama generišu angažovanost ciljne grupe, veliki broj lajkova, komentara i deljenja sadržaja. Carnex i McCann Beograd tokom samo nedelju dana su realizovali tri aktivacije, a ostvareni su sledeći rezultati: 3.226 interakcija, od čega 313 ludih komentara. Odabrano je 15 pobednika, koji su kao nagrade dobijali bogate pakete Carnex proizvoda.

Daske koje život znače smo preneli na Facebook i dozvolili korisnicima da baš oni postanu umetnici. Dok su se na različitim beogradskim scenama igrale predstave Bitef festivala, na našoj stranici se odvijalo svojevrsno umetničko takmičenje u kreativnosti. Želeli smo da pokažemo talenat naših korisnika, kako mladih tako i starijih, i da na taj način duh pozorišta proširimo i na digitalnu scenu“, rekao je Luka Ličina, Digital Copywriter, McCann Beograd.

Naši mladi sugrađani su prava riznica kreativnih komentara i stihova, a otkrili smo i koji Carnexovi proizvodisu im omiljeni kao obrok. Želeli smo da posvetimo vreme mladim, obrazovanim i osvešćenim ljudima i na ovaj zanimljiv i njima najrazumljiviji način još jednom istaknemo koliko je značajno podržati kulturne događaje. Mladi stvaraju nove mogućnosti i načine komunikacije, što potvrđuju i ovakve aktivacije koje su postigle svoj cilj i prenele pravu poruku. Važno nam je da smo svi zajedno odlučni u podršci umetničkom izrazu, bez kog nema ni kulture ni avangarde i budućih uzora. Ova aktivacija na društvenim mrežama pokazala se kao pravi korak jer sadaznamo da i mladi dele svest o vrednosti institucija kulture i nacionalnih manfestacija“, poručuju iz kompanije Carnex.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.