Agencije

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Ovo je jedna od onih ideja na koje si ljubomoran. Perfectly Crafted“, izjavio je Vincent Montocchio – Managing Director@ CIRCUS! advertising (Mauricijus), komentarišući 100% COVID FREE PUTOVANJE kampanju tokom žiriranja na BalticBest-u.

 

Na festivalu kreativnosti BalticBest, međunarodni žiri koji je radove procenjivao prema kriterijumima originalnosti i kvaliteta kreativnog procesa, Studiu Sonda dodelio je Zlato u kategoriji General marketing – Marketing u doba pandemije, a za kampanju 100% COVID FREE PUTOVANJE.


Takmičenje BalticBest otvoreno je za zemlje s populacijom do pet miliona stanovnika, a dobitnici zlatnih nagrada imaju priliku gratis učestvovanja na EPICA takmičenjima. Ove godine na BalticBest-u 2021 učestvovalo je osam zemalja: Mauricijus, Jamajka, Kipar, Hrvatska, Gruzija, Litvanija, Letonija i Estonija; s preko 200 radova. Članovi žirija: Olga Peresild – CEO@Mediacom (Estonija); Richard Agius – Izvršni kreativni direktor @TBWA\ANG’s (Malta), Vincent Montocchia, Managing Directoru@CIRCUS! (Mauricijus), Vairis Strazds, kreativni direktor @NORD DDB, (Riga, Letonija) i Robert Storom, Glavni Copywriter @FCB Wired (Bocvana) dodelili su Sondi visoke i najviše ocene. Njihove komentare sa žiriranja koje se odvijalo uživo, možete pogledati u kratkom videu:


(Izvor: BalticBest)
Više o radu:
U Poreču, mediteranskom turističkom mestu, stanovnici naporno rade čitavo leto, a običaj je ujesen, nakon završetka sezone, da se nagrade putovanjem. Obzirom da je u 2020. godini to bilo nemoguće usled COVID -19 situacije, ponuđena im je alternativa: 100% COVIDfree putovanje! Kako? Pa knjigom!

Lokalna biblioteka koja želi da poveća broj članova i pokaže se kao otvorena institucija koja osluškuje potrebe svojih građana, pretvorena je u ‘Putničku agenciju’, a njen web u sistem za bookiranje ‘destinacija’.

Za informisanje građana korišćeni su stvarni plakati putničkih agencija koje one nisu imale priliku da iskoriste u 2020-oj, a koji su zatim grafičkim elementima karakterističnim za putovanja povezani s naslovima knjiga. Korisnici su tako pozvani da otputuju npr. u Grčku (Ilijada i Odiseja, Homer), Pariz (Trbuh Pariza, Emile Zola), Istambul (Istambul, Orhan Pamuk), pa čak i u središte zemlje (Put u središte zemlje, Jules Verne)… itd…


Obzirom da se na putovanje ne može bez karte, podeljene su i one (bookmarkeri). Na navedenim materijalima otisnuti su qr kodovi koji su vodili direktno na web stranicu biblioteke, osmišljenu kao ‘booking sistem za putovanja’. Korisnici su tako mogli u tražilicu da ukucaju knjigu/destinaciju, pregledaju dostupnost, rezervišu ili pozajme knjigu, a zatim pošalju e-razglednice s putovanja u biblioteku i svojim prijateljima. Dodatno: Novim korisnicima i postojećim prilikom prvog pozajmljivanja, poklonjeno je ‘putovanje gratis’, (destinacijska knjiga iz otpisanog fundusa knjiga biblioteke).

Kroz potpuno novo iskustvo doživljaja knjige aktivirani su korisnici da ‘putuju’ i dele utiske s ‘putovanja’ i ostvaren je značajan porast pozajmljivanja i učlanjenja nakon godina pada.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Rad mladog dizajnera STEFANA GAJIĆA uvršten u internacionalnu izložbu o toleranciji

Advertiser Serbia18. oktobra 2021.

Treći Golden Drum Adriatic zaredom za McCann Beograd

Advertiser Serbia16. oktobra 2021.

MARKO PEŠIĆ: „Pomoći ćemo da polaznici AcademIAA svoje potencijale i perspektive sagledaju iz nešto drugačijih uglova“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Video tribute o Draganu Sakanu na Golden Drum-u

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

ANA MIJAJLOVIĆ: „Za sve koje marketing zanima, ovogodišnja AcademIAA je definitivno jedinstvena prilika za edukaciju“

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ: „Cilj nam je da donesemo vrednost i onima koji su na početku karijere, ali i onima sa dugogodišnjim iskustvom“

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

HETERO HOME – Nećemo više da se krijemo (ni u ormaru)

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

GORAN JANKULOSKI: „Cilj nam je da pripremimo sledeću generaciju marketara koja će 50% svojih medijskih budžeta trošiti onlajn“

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Degordian kreće s novim i unapređenim izdanjem Detangled edukacija

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Nova kampanja za Franck Cappuccino by Señor

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Zastrašujuće dobra saradnja: Dubioza kolektiv i Via Media predstavili spot „Kafana“

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Vila Divljina: Fake smeštaj u borbi protiv realnosti divlje gradnje

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.