Agencije

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Ovo je jedna od onih ideja na koje si ljubomoran. Perfectly Crafted“, izjavio je Vincent Montocchio – Managing Director@ CIRCUS! advertising (Mauricijus), komentarišući 100% COVID FREE PUTOVANJE kampanju tokom žiriranja na BalticBest-u.

 

Na festivalu kreativnosti BalticBest, međunarodni žiri koji je radove procenjivao prema kriterijumima originalnosti i kvaliteta kreativnog procesa, Studiu Sonda dodelio je Zlato u kategoriji General marketing – Marketing u doba pandemije, a za kampanju 100% COVID FREE PUTOVANJE.


Takmičenje BalticBest otvoreno je za zemlje s populacijom do pet miliona stanovnika, a dobitnici zlatnih nagrada imaju priliku gratis učestvovanja na EPICA takmičenjima. Ove godine na BalticBest-u 2021 učestvovalo je osam zemalja: Mauricijus, Jamajka, Kipar, Hrvatska, Gruzija, Litvanija, Letonija i Estonija; s preko 200 radova. Članovi žirija: Olga Peresild – CEO@Mediacom (Estonija); Richard Agius – Izvršni kreativni direktor @TBWA\ANG’s (Malta), Vincent Montocchia, Managing Directoru@CIRCUS! (Mauricijus), Vairis Strazds, kreativni direktor @NORD DDB, (Riga, Letonija) i Robert Storom, Glavni Copywriter @FCB Wired (Bocvana) dodelili su Sondi visoke i najviše ocene. Njihove komentare sa žiriranja koje se odvijalo uživo, možete pogledati u kratkom videu:


(Izvor: BalticBest)
Više o radu:
U Poreču, mediteranskom turističkom mestu, stanovnici naporno rade čitavo leto, a običaj je ujesen, nakon završetka sezone, da se nagrade putovanjem. Obzirom da je u 2020. godini to bilo nemoguće usled COVID -19 situacije, ponuđena im je alternativa: 100% COVIDfree putovanje! Kako? Pa knjigom!

Lokalna biblioteka koja želi da poveća broj članova i pokaže se kao otvorena institucija koja osluškuje potrebe svojih građana, pretvorena je u ‘Putničku agenciju’, a njen web u sistem za bookiranje ‘destinacija’.

Za informisanje građana korišćeni su stvarni plakati putničkih agencija koje one nisu imale priliku da iskoriste u 2020-oj, a koji su zatim grafičkim elementima karakterističnim za putovanja povezani s naslovima knjiga. Korisnici su tako pozvani da otputuju npr. u Grčku (Ilijada i Odiseja, Homer), Pariz (Trbuh Pariza, Emile Zola), Istambul (Istambul, Orhan Pamuk), pa čak i u središte zemlje (Put u središte zemlje, Jules Verne)… itd…


Obzirom da se na putovanje ne može bez karte, podeljene su i one (bookmarkeri). Na navedenim materijalima otisnuti su qr kodovi koji su vodili direktno na web stranicu biblioteke, osmišljenu kao ‘booking sistem za putovanja’. Korisnici su tako mogli u tražilicu da ukucaju knjigu/destinaciju, pregledaju dostupnost, rezervišu ili pozajme knjigu, a zatim pošalju e-razglednice s putovanja u biblioteku i svojim prijateljima. Dodatno: Novim korisnicima i postojećim prilikom prvog pozajmljivanja, poklonjeno je ‘putovanje gratis’, (destinacijska knjiga iz otpisanog fundusa knjiga biblioteke).

Kroz potpuno novo iskustvo doživljaja knjige aktivirani su korisnici da ‘putuju’ i dele utiske s ‘putovanja’ i ostvaren je značajan porast pozajmljivanja i učlanjenja nakon godina pada.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.