Festivali

Stručnjaci širom regije na BalCannesu nagradili najbolje kreativce BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije

Grand Prix BalCannesa na Danima komunikacija osvojili su Jazavac i Utorak i Hemofarm fondacija, Imago Ogilvy je najbolja agencija regije BalCannesa, a Hemofarm fondacija najbolji oglašivač regije!

 

Pobednici BalCannesa, regionalnog takmičenja u kreativnosti na kojem se takmiče agencije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije sa svojim kreativnim idejama, proglašeni su 11. aprila u večernjim satima u glavnoj dvorani Dana komunikacija, koji su okupili najbolje od regionalne kreativnosti u Rovinju. Grand Prix osvojili su Jazavac i Utorak i Hemofarm fondacija za projekat Najvažniji poziv u životu. Titula najbolje agencije pet zemalja BalCannesa pripala je agenciji Imago Ogilvy, a najboljim oglašivačem proglašena je Hemofarm fondacija! Posebna nagrada Editor’s Pick Award, u selekciji predstavnika strukovnih medija iz regije, otišla je u ruke Studenca i agencije Imago Ogilvy za projekat EVERYBODY GUC GUC.

Na BalCannesu, koji je ove godine okupio najbolje od kreativnosti u pet zemalja regije, agencije su mogle da se takmiče u dve grupe – I. Market Mosaic i II. Positive Change, a za svoje projekte unutar kategorija su mogle da osvoje bronzane, srebrne i zlatne nagrade. U nastavku pronađite popis dobitnika po kategorijama.

FOOD

U kategoriji Food dobitnici zlatne nagrade su Atlantic Grupa i Ovation BBDO za projekat Štark – I osmeh je tu. Dobitnici srebrne nagrade su Jaffa Crvenka i Žiška s projektom Munchmallow – Sav od igre. Dobitnici bronzane medalje su Burek Olimpija i Agencija 101 za projekat Burekuna.

ALCOHOLIC BEVERAGES

Zlatno priznanje u kategoriji Alcoholic Beverages osvojili su Franc Arman i Studio Tumpić/Prenc s projektom It’s Time for Your Time. Srebrnu nagradu osvojili su Heineken i Leo Burnett Belgrade za projekat Za sve ono što nas spaja. Bronzana nagrada pripala je Heinekenu Hrvatska i agenciji Bruketa&Žinić&Grey za projekat Kad sjedne prva plaća.

NON-ALCOHOLIC BEVERAGES

Zlatni u kategoriji Non-alcoholic Beverages su Pipi Beverages i Imago Ogilvy s projektom PIPI – A TOAST FOR EVERY ROAST. Srebro su osvojili Studenac i Imago Ogilvy s projektom EVERYBODY GUC GUC.

TELECOMMUNICATIONS

Srebrni u kategoriji Telecommunications su A1 Srbija i Leo Burnett Belgrade za projekat NEO23 VAU platform. Dobitnici bronze su One Albania i Creative Disorder Studio za projekat Manifesto in the sky.

FINANCE AND INSURANCE

U kategoriji Finance and Insurance srebro su osvojili RBA – Raiffeisenbank Hrvatska i Imago Ogilvy za projekat Financijska početnica: Oni od plaće do plaće. Bronzanu nagradu su osvojili Croatia osiguranje i Bruketa&Žinić&Grey s projektom LAQO Insurance Museum.

RETAIL

U kategoriji Retail zlatnu nagradu dobili su Bingo i Via Media za projekat U Bingu sam. Srebrna nagrada pripala je Mercatoru za projekat THE WHITE BOXES. Bronzanu nagradu osvojili su ePlaneta i DRV agency za projekat Iskreno.

HEALTH AND PHARMACY

U kategoriji Health and Pharmacy zlato su osvojili Hemofarm fondacija i Jazavac i Utorak za projekat Najvažniji poziv u životu.

TOURISM, CULTURE AND LEISURE

Zlatno priznanje u kategoriji Tourism, Culture and Leisure osvojili su Beogradska Filharmonija i McCann Beograd s projektom Na dobrom putu.

CORPORATE COMMUNICATIONS

U kategoriji Corporate Communications srebro su osvojili Croatia osiguranje i Bruketa&Žinić&Grey za projekat Croatia za Hrvatsku.

MISCELLANEOUS

Zlatni u kategoriji Miscellaneous su Ministry of Agriculture, Forestry and Food, Slovenia i Agencija 101 za projekat Lepo je biti kmet. Srebro su dobili Čistoća Split i CTA komunikcije za projekat Odvoji, lako je. Bronzu su osvojili Skateistan i Futura DDB s projektom #Playforskateistan.

GREEN IMPACT

U kategoriji Green Impact srebro su osvojili Čistoća Split i CTA komunikcije za projekat Odvoji, lako je. Bronzanu nagradu su osvojili Terra Hub i 404 s projektom terrapija – Liječimo Zemlju edukacijom.

COMMUNITY CARE

Zlatnu nagradu u kategoriji Community Care su osvojili Hemofarm fondacija i Jazavac i Utorak s projektom Najvažniji poziv u životu. Dobitnici srebrne medalje su Counseling office for Workers i Agencija 101 za projekat GastarbAIter. Bronzano priznanje u kategoriji Community Care osvojili su UNICEF Srbija i Ovation BBDO s projektom Kako si, ali stvarno?.

Stručnjaci iz agencijskih redova koji su odabrali najbolje među projektima iz cele regije su: Tose Arsov (New Moment New Ideas Company Skopje, Severna Makedonija), Vesna Beganović (Via Media, BIH), Darko Bosnar (Imago Ogilvy, Hrvatska), Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey, Hrvatska), Žare Kerin (Futura DDB, Slovenija), Ejub Kučuk (MITA Group, BIH), Jana Savić Rastovac (McCann Beograd, Srbija), Milan Stojanov (Publicis Groupe Macedonia, Severna Makedonija), Jure Tovrljan (Pristop, Slovenija) i Ivan Živković (Pioniri Communications, Srbija).

Oglašivačku perspektivu ove su godine zastupali sledeći stručnjaci: Katja Fašink (ELES, Slovenija), Maja Grbović (Mercator-S, Srbija), Marija Jakeljić (Croatia osiguranje, Hrvatska), Anna Maria Librić (JGL, Hrvatska), Andrea Lizdek (Banjalučka pivara, BIH), Lidija Rakuša (Spar Slovenija, Slovenija), Vildana Skorupan (Telemach, BIH), Stefan Todorovski (Pivara Skopje, Severna Makedonija), Ratka Tiricovska (Stopanska banka AD – Skopje, Severna Makedonija) i Ivan Žagar (Jaffa Crvenka, Srbija).

BalCannes Editor’s Pick Award je posebna nagrada za najbolji projekat prema kriterijima urednika i medijskih profesionalaca, a dodeljena je projektu EVERYBODY GUC GUC Imaga Ogilvyja i Studenca! Žiri medija BalCannesa već tradicionalno čine predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji: Sandra Babić (Lider Media, Hrvatska), Nenad Danilović (Advertiser Serbia, Srbija), Ekrem Dupanović (Media Marketing, BIH), Boris Eftimovski (Marketing 365, Severna Makedonija) i Simona Kruhar Gaberšček (Marketing Magazin, Slovenija).

Glamurozna atmosfera glavne pozornice festivala uz konfete, pobedničke govore i izvrsno raspoloženje komunikacijske zajednice uveličali su proslavu najboljih kreativnih projekata širom regije, a slavlje se nastavilo i u neformalnijem tonu. Više informacija potražite na www.danikomunikacija.com.

 
Foto: Matija Habljak PIXSELL

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia13. април 2024.

Počelo najveće izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia12. април 2024.

Prvi AI asistent komunikacijske industrije: DK Sidekick je novi član organizacionog tima Dana komunikacija

Advertiser Serbia10. април 2024.

150 izvođača, 70 programskih sadržaja, prvi put 4 dvorane i noćni razgovori: Uskoro počinju Dani komunikacija

Advertiser Serbia8. април 2024.