Brendovi

Štadin Zdravstveni izveštaj za decembar 2022: Briga o ishrani je temelj zdravlja

Brendovi

Da o načinu ishrane nedovoljno brinu, priznaje 36% građana Srbije, a njih 43% se žali na lošu probavu, gorušicu i druge probavne tegobe, upozorava Zdravstveno istraživanje kompanije Štada koje je obuhvatilo preko 30.000 ispitanika u 15 zemalja, među kojima je i Srbija.

 

Sezona slava je u toku, a uskoro stižu i novogodišnji i božićni praznici. Bogata trpeza sa obiljem ukusa, boja, mirisa, donosi radost, ali obilniji i kaloričniji obroci mogu izazvati niz zdravstvenih tegoba i pokvariti praznično raspoloženje. Zato je važno da imamo meru jer naš stomak ne oprašta uvek preterivanje, posebno kada je u pitanju masna i začinjena hrana.
U tom smislu upozorava i Štadino Zdravstveno istraživanje za 2022. godinu. Iako skoro 3/4 Evropljana svoje navike u odnosu na hranu i piće ocenjuju kao zdrave, u isto vreme njih 46 % se žali na digestivne tegobe. Loše varenje i gorušica najviše muče Poljake 45% i građane Srbije 43%, ali i Špance 41%, dok ozbiljne hronične probleme sa probavnim sistemom prijavljuje 4% Evropljana i 3% građana Srbije


Žene osetljivije na digestivne tegobe

Rezultati Štadinog Zdravstvenog izveštaja ukazuju da su žene, širom Evrope, osetljivije na probleme sa probavom. Čak 50% ispitanica je istaklo da konstantno moraju voditi računa o vrsti i količini hrane koju konzumiraju, kako bi izbegle mučninu, nadimanje, povraćanje, probleme sa gasovima, te pojavu slabijih ili jačih bolova u stomaku.

Zdrava ishrana sve više IN kod građana Srbije

O zdravoj ishrani najviše brinu Italijani 87% Holanđani 84% i Francuzi 83%.
Da se tokom poslednjih 12 meseci hrane zdravije, ističe i 48% Srba i 50% Španaca što je iznad Evropskog proseka od 40%. O poboljšanju ishrane, znatno manje brinu Britanci 30% i Belgijanci 31%.
U isto vreme 36% ispitanika u Srbiji, priznaje da su im navike po pitanju hrane i pića nezdrave, što je znatno iznad Evropskog proseka od 19%.

Šta misle o probioticima?

Jedan od načina da se reše probavne tegobe su svakako probiotici.
Da su probiotici veoma korisni i da ih je dobro uzimati misli čak 55% građana Srbije, što je znatno iznad evropskog proseka koji iznosi 37%. Štadino istraživanje pokazuje i da su širom Evrope probioticima više sklone žene 42% i mladi starosne dobi između 25 i 34 godine, njih 44%.
U delotvornost probiotika ima sumnju 34% Evropljana, a da probiotici uopšte nisu potrebni smatra 16% Holanđana, 10% Nemaca, 9% Belgijanaca i 5% građana Srbije.

Štadin Zdravstveni izveštaj za 2022.
Već devetu godinu zaredom, multinacionalna korporacija Štada, organizuje ispitivanje javnog mnjenja evropske populacije po pitanju zdravstvenih navika i odnosa prema zdravlju. Ovo je deveto po redu, a četvrto međunarodno Štadino istraživanje koje je obuhvatilo više od 30 hiljada ispitanika, starosti između 18 i 99 godina. Istraživanjem je u 2022. godini obuhvaćeno 15 zemalja: Austrija, Belgija, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Kazahstan, Holandija, Poljska, Portugal, Rumunija, Srbija, Španija, Švajcarska i Ujedinjeno Kraljevstvo

—————————————————————————

O kompaniji STADA Arzneimittel AG
Sedište kompanije STADA Arzneimittel AG je u Bad Vilbelu, Nemačka. Kompanija se fokusira na strategiju koja počiva na tri stuba, koja se sastoji od generičkih lekova, farmaceutskih specijaliteta i zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. STADA Arzneimittel AG širom sveta prodaje svoje proizvode u približno 120 zemalja. U fiskalnoj 2021. godini, STADA je ostvarila prodaju Grupe od 3.249,5 miliona evra i prijavila je dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 776.5 miliona evra. Na dan 31. decembra 2021. godine, STADA je zapošljavala oko 12.520 ljudi širom sveta.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Ivana Barišić postala ambasadorka brenda Planet of Plants

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Uticaj snage procesora na kvalitet fotografije

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Telekom Srbija grupa nastavlja da razvija poslovanje u regionu

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G: Fantastično iskustvo za sve!

Advertiser Serbia15. марта 2023.

„Dobar Start” – Krovni stipendijski program kompanije Nelt

Advertiser Serbia14. марта 2023.