Brendovi

SONJA SARKOZI imenovana za novu Predsednicu Izvršnog odbora Sberbank Europe Group

Upravni odbor Sberbank Europe imenovao je Sonju Sarkozi, koja je do sada bila na poziciji Direktora Sektora za poslove sa stanovništvom, za novu Predsednicu izvršnog odbora (CEO) Sberbank Europe

 

Ona će na toj poziciji zameniti Gerharda Randa od 1. jula 2018. godine. Gerhard Randa, koji je značajano doprineo restrukturiranju i pozicioniranju Sberbank Europe obavljajući funkciju Predsednika izvršnog odbora u poslednje dve godine, a pre toga radeći na poziciji člana Upravnog Odbora Sberbank Europe, odlazi u penziju krajem juna 2018. godine.

Sberbank Europe je imala dobar početak godine. Sve članice grupe izvestile su o dobiti, time doprinoseći ukupnoj dobiti Sberbank Europe Group u iznosu od 15,9 miliona evra u prvom kvartalu 2018. godine.

Želeo bih da zahvalim Gerhardu Randai za njegov veliki doprinos sveukupnom uspehu Sberbank Europe i njenih članica tokom poslednje dve godine. Sa Sonjom Sarkozi, na čelu Sberbank Europe, nastavićemo da dalje razvijamo naše poslovanje u Evropi”, izjavio je Zigfrid Vulf, predsedavajući Upravnog odbora Sberbank Europe.

Sonja Sarkozi je u Sberbank Europe, na nivou Grupe, započela implementaciju maloprodajne strategije sa fokusom na kreditne proizvode za stanovništvo i digitalne bankarske usluge. Pre dolaska u Sberbank Europe u avgustu 2017. Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG na poziciji Izvršnog direktora banke.

Od 1. jula 2018. Upravni odbor Sberbank Europe će činiti sledeći članovi:
· Sonja Sarközi (Predsednica izvršnog odbora, Direktor Sektora za poslove sa stanovništvom)
· Arndt Röchling (Finansijski direktor)
· Stefan Zapotocky (Direktor Sektora za korporativno i investiciono bankarstvo)
· Aleksander Witte (Direktor Sektora za upravljanje rizikom)
· Aleksei Mikhailov (Tehnički direktor)

null

 

O Sberbank Europe Grupi

Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100 odsto u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe prisutna je na osam tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji. Završno sa 30. novembrom 2017. godine (izuzimajući VS Banku u Ukrajini, koja je prodata u decembru 2017. godine), Sberbank Europe posluje u 190 ekspozitura i upošljava više od 4.000 zaposlenih širom centralno-istočne Evrope.
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

 

O Sberbanci Rusija

Sberbank Rusija je najveća Ruska banka i vodeća globalna finansijska institucija. Sberbank poseduje gotovo jednu trećinu ukupnih sredstava ruskog bankarskog sektora, ključni je zajmodavac u nacionalnoj ekonomiji i najveći primalac depozita u Rusiji. Centralna banka Ruske Federacije je osnivač i glavni akcionar Sberbanke sa 50 odsto ovlašćenog kapitala Banke i jednim pravom glasa, dok preostalih 50 odsto drže domaći i međunarodni investitori.
Do polovine 2017. godine, neto profit Sberbank Rusije dostigao je 185,6 milijardi rubalja. Godišnji prihod Grupe na kapital je dostigao 24,8 odsto, što predstavlja povećanje od 22,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Sberbanka ima skoro 140 miliona klijenata kao i 1.5 miliona korporativnih klijenata sa kojima posluje 325 hiljada zaposlenih u preko 20 zemalja. Sberbanka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa 15.000 ekspozitura, a međunarodne operacije uključuju UK, SAD, CIS, Centralnu i Istočnu Evropu, Tursku i druge zemlje. Banka poseduje opštu bankarsku licencu br. 1481 koju izdaje Banka Rusije.
Zvaničan sajt: www.sberbank.ru

 

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.