Agencije

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

Agencije

Savetovalište za lokalne brendove naziv je edukativnog programa radionica koji će se tokom septembra i oktobra sprovoditi u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, a u sklopu kojeg će odabrani učesnici imati prilike da uče na primeru stvaranja realnog brenda. Prijave do 14.08!

 

U sklopu programa koji sprovodi Udruga Sonda za promociju kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u saradnji sa Zajednicom Talijana Vižinada, učesnici i učesnice radionica imaće prilike da uče o važnosti i načinima razvoja brendova, što će im pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Mentorsku podršku pružaju stručnjaci iz Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog kreativnog studija iza kojeg stoji više od 20 godina rada u oblasti dizajna i razvoja brendova. Za učestvovanje nije potrebno predznanje, niti prethodno iskustvo, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad.

Radom na realnom proizvodu, kroz ovaj program edukacija preduzetnicima i preduzetnicama mlađe životne dobi omogućava sticanje znanja o produkciji kreativnih rešenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju. Ujedno, ovakvi programi pokazuju kako kreativnost može biti visoko efikasna i da veoma pozitivno utiče na razvoj zajednice u sociološkom, kulturnom i ekonomskom pogledu. Brendovi, naročito oni u lokalnoj zajednici, važni su jer nose i deo kulturnog nasleđa i tradicije, a često se nasleđuju kroz generacije. Zato, se ovim projektom želi na realnom primeru podučiti kako zadržati identitete svog kraja, a opet da budu tržišno relevantni. Kroz stručne edukacije namera je pozitivno uticati na osnaživanje lokalnih postojećih i budućih brendova.

Radionice će se održavati u periodu od 6. septembra do 4. oktobra, jednom nedeljno, u prostorijama Sonda kreativnog centra u Vižinadi. Predviđeno trajanje radionica je od 2 do 4 sata, u unapred dogovorenim terminima u poslepodnevnim satima (17-21). Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza te uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke. Namenjen je punoletnim osobama i za njega nije predviđena naknada.

Za učestvovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavu koja je dostupna ovde: PRIJAVA. Rok za slanje prijave je 14. avgust u 23.59. Svi zainteresovani koji se mogu obvezati na uslove učestvovanja više informacija mogu pronaći na www.udrugasonda.hr.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Zaklade Istra – Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i opština u okviru konkursa „Mali projekti za bolje sutra“.

O Sondi
Udruga Sonda osnovana je ciljem da dokaže visoku efikasnost kreativnosti i njen izuzetno pozitivan uticaj na razvoj zajednice, u sociološkom i ekonomskom pogledu. U ostvarenju tog cilja, Udruga kreativnost čini dostupnom svakom zainteresovanom pojedincu, stvarajući s njim i sa širom zajednicom relevantne proizvode, projekte i programe usmerene ka jačanju saradnje i stvaranju boljeg društva. Udruga deluje u inspirativnoj sredini opštine Vižinada u središtu poluostrva Istra, s pogledom na brežuljke, vinograde i dolinu reke Mirne. Od 2021. uređuje program Sonda Kreativnog centra kako bi se kroz njegov rad omogućilo uključivanje lokalne zajednice, ali i šire javnosti u proces kreiranja i stvaranja te na taj način razvijalo konstruktivno i kreativno društvo – društvo ideja.

O Zajednici Talijana Vižinada
Zajednica Talijana aktivno je uključena u život Vižinade od 1992. godine te do danas broji 250 članova, a njen značaj za zajednicu je neosporan. Svojim radom Zajednica Talijana redovno obogaćuje društveni život Vižinade aktivnostima koje su u stalnom uzletu, a namijenjene svim starosnim grupama te uključuju brojne kulturno-umetničke događaje.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

GOLDEN DRUM 2022: Poznati dobitnici nagrada

Advertiser Serbia24. септембра 2022.

Upoznajte Marinu Maksimović, mladu nadu agencije McCann Beograd

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Digital Element – Svet tuguje zbog smrti kraljice Elizabete II

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Uspešno upravljanje krizom počinje u fazi pripreme i planiranja

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Na Weekend stiže Tolerance project powered by Direct Media!

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Konferencija Future Tense nagrađena na Conventa Best Event-u

Advertiser Serbia2. септембра 2022.

Ako zoveš bivšu, zovi i kuma da dođe po tebe!

Advertiser Serbia26. августа 2022.

Konferencija FUTURE TENSE osvojila nagradu na Baltic Bestu

Advertiser Serbia25. августа 2022.

Kraš i Studio Sonda osvojili prestižnu dizajnersku nagradu Red Dot za redizajn Dorine

Advertiser Serbia17. августа 2022.

Uspešno realizovana prva Letnja škola advertajzinga za početnike “Get Creative With McCann Beograd”

Advertiser Serbia17. августа 2022.

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ: „Na IAA Akademiji ćete naučiti kako da mediji rade za vas i pomognu vam u ostvarivanju uspeha na tržištu“

Advertiser Serbia12. августа 2022.

Srbi se humorom bore protiv inflacije

Advertiser Serbia11. августа 2022.

ĐORĐE JANKOVIĆ: „Na IAA Akademiji ćemo otkriti ceo univerzum mogućnosti koje se kreativcima pružaju“

Advertiser Serbia10. августа 2022.

ROSA i McCann Beograd poručuju: Ljubav menja svet!

Advertiser Serbia9. августа 2022.

TikTok – Vraćanje ljudi primarnim grupama

Advertiser Serbia5. августа 2022.