Agencije

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

Agencije

Savetovalište za lokalne brendove naziv je edukativnog programa radionica koji će se tokom septembra i oktobra sprovoditi u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, a u sklopu kojeg će odabrani učesnici imati prilike da uče na primeru stvaranja realnog brenda. Prijave do 14.08!

 

U sklopu programa koji sprovodi Udruga Sonda za promociju kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u saradnji sa Zajednicom Talijana Vižinada, učesnici i učesnice radionica imaće prilike da uče o važnosti i načinima razvoja brendova, što će im pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Mentorsku podršku pružaju stručnjaci iz Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog kreativnog studija iza kojeg stoji više od 20 godina rada u oblasti dizajna i razvoja brendova. Za učestvovanje nije potrebno predznanje, niti prethodno iskustvo, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad.

Radom na realnom proizvodu, kroz ovaj program edukacija preduzetnicima i preduzetnicama mlađe životne dobi omogućava sticanje znanja o produkciji kreativnih rešenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju. Ujedno, ovakvi programi pokazuju kako kreativnost može biti visoko efikasna i da veoma pozitivno utiče na razvoj zajednice u sociološkom, kulturnom i ekonomskom pogledu. Brendovi, naročito oni u lokalnoj zajednici, važni su jer nose i deo kulturnog nasleđa i tradicije, a često se nasleđuju kroz generacije. Zato, se ovim projektom želi na realnom primeru podučiti kako zadržati identitete svog kraja, a opet da budu tržišno relevantni. Kroz stručne edukacije namera je pozitivno uticati na osnaživanje lokalnih postojećih i budućih brendova.

Radionice će se održavati u periodu od 6. septembra do 4. oktobra, jednom nedeljno, u prostorijama Sonda kreativnog centra u Vižinadi. Predviđeno trajanje radionica je od 2 do 4 sata, u unapred dogovorenim terminima u poslepodnevnim satima (17-21). Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza te uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke. Namenjen je punoletnim osobama i za njega nije predviđena naknada.

Za učestvovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavu koja je dostupna ovde: PRIJAVA. Rok za slanje prijave je 14. avgust u 23.59. Svi zainteresovani koji se mogu obvezati na uslove učestvovanja više informacija mogu pronaći na www.udrugasonda.hr.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Zaklade Istra – Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i opština u okviru konkursa „Mali projekti za bolje sutra“.

O Sondi
Udruga Sonda osnovana je ciljem da dokaže visoku efikasnost kreativnosti i njen izuzetno pozitivan uticaj na razvoj zajednice, u sociološkom i ekonomskom pogledu. U ostvarenju tog cilja, Udruga kreativnost čini dostupnom svakom zainteresovanom pojedincu, stvarajući s njim i sa širom zajednicom relevantne proizvode, projekte i programe usmerene ka jačanju saradnje i stvaranju boljeg društva. Udruga deluje u inspirativnoj sredini opštine Vižinada u središtu poluostrva Istra, s pogledom na brežuljke, vinograde i dolinu reke Mirne. Od 2021. uređuje program Sonda Kreativnog centra kako bi se kroz njegov rad omogućilo uključivanje lokalne zajednice, ali i šire javnosti u proces kreiranja i stvaranja te na taj način razvijalo konstruktivno i kreativno društvo – društvo ideja.

O Zajednici Talijana Vižinada
Zajednica Talijana aktivno je uključena u život Vižinade od 1992. godine te do danas broji 250 članova, a njen značaj za zajednicu je neosporan. Svojim radom Zajednica Talijana redovno obogaćuje društveni život Vižinade aktivnostima koje su u stalnom uzletu, a namijenjene svim starosnim grupama te uključuju brojne kulturno-umetničke događaje.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.