Agencije

Sonda Designed by People: U Zagrebu predstavljene prve skije koje podstiču kreativnost

Agencije

Prva komercijalna skija koju su osmislile osobe bez prethodnog iskustva u dizajniranju konkretnog proizvoda, ali sa željom da pokažu kako vlastitu kreativnost, uz adekvatno vođstvo, mogu pretočiti u efikasan proizvod, predstavljene su 16. novembra na otvorenju izložbe u eksperimentalnom showroom-u zagrebačkog studija Brigada, u Centru Kaptol.

 

Jedinstvene u svetu, dizajnirane kako bi podstakle kreativnost, WE are ONE skije rezultat su Sonda Designed by People programa – serije edukativnih radionica koja pojedince bez prethodnog dizajnerskog iskustva poziva na rad na konkretnim, tržišno utemeljenim proizvodima i tako kreativnost čini dostupnom s ciljem da dokaže njenu visoku efikasnost kada se adekvatno mentoriše i podstiče. U okviru programa, uz stručno vođstvo, polaznici imaju priliku da kreiraju konkretan, tržišno relevantan proizvod sledeći sedam faza, od projektnog zadatka do produkcije i promocije. Reč je o kontinuiranom programu koji se odvija u Sonda kreativnom centru u Vižinadi (Istra), s ciljem da najmanje jednom godišnje iznedri Designed by People tržišno relevantan proizvod, a svim zainteresovanim brendovima, s potrebama za dizajn njihovih proizvoda i kampanja koje bi osmislili sami njihovi korisnici, pruži priliku za društveno odgovorno poslovanje te novi uvid u to kako ih percipiraju upravo oni koji njihove proizvode i koriste.

Da učestvuju i pridruže se dizajniranju skija bili su pozvani svi zainteresovani, nezavisno od svog predznanja i iskustva. Iz mnoštva prijava odabrano je šest najmotivisanijih učesnika i učesnica – Jasna Kofol, Jelena Vojinović, Marina Močibob, Valentina Beg, Mirna Ljuština i Josip Čaušević. Jedinstvenost i kvalitetu programa među prvima je prepoznao Elan, globalni proizvođač sportske opreme iz Slovenije te skijaški brend prepoznatljiv u celom svetu, ujedno višegodišnji partner Studija Sonda čija zajednička saradnja traje gotovo 20 godina, a koji je pred Sondu i odabrane kandidate stavio zadatak dizajniranja visokotehnoloških, unisex Elan skija.

Gotove skije su po prvi put predstavljene javnosti u junu ove godine povodom otvorenja Sonda kreativnog centra u Vižinadi, gde su od tada i trajno izložene. Svi zainteresovani sada će imati prilike da ih razgledaju i u okviru besplatne izložbe, u eksperimentalnom showroom-u zagrebačkog studija Brigada (Centar Kaptol) koja će biti otvorena javnosti do 30. novembra. Postavka će javnosti biti dostupna za razgledanje svakog radnog dana od 8 do 16 sati, a posetioci će tokom naredne dve nedelje imati prilike da vide kako je tekao kreativni proces koji je prethodio samom dizajnu, saznaju više o konceptu iza konačnog, predstavljenog, rešenja te takođe urade prednarudžbinu za svoj jedinstveni i autentičan par WE ARE ONE skija za predstojeću skijašku sezonu koje će uskoro biti dostupne u zvaničnoj prodaji. Osim u odabranim sportskim radnjama u Zagrebu, moguće ih je kupiti putem Elanovih zvaničnih stranica: www.elanskis.com/eu/amphibio-we-are-one-power-shift-abkkpx22.

SONDA KREATIVNI CENTAR
Studio Sonda je međunarodno nagrađivani kreativni centar za dizajn i komunikacije. S ciljem dokazivanja visoke efektivnosti kreativnosti, zajedno sa kolegama, zajednicom i poslovnim partnerima/klijentima, u inspirativnoj autentičnoj sredini istarskog poluostrva, u malom mestu Vižinada od svega 300-tinjak stanovnika, stvaraju globalno relevantne brendove, proizvode, projekte i programe koji ostvaruju realan tržišni uspeh, ali pre svega povezuju i stvaraju bolje društvo. Inicijatori su programa Sonda Designed by People koji povezuje poslovne partnere Sonde – poznate brendove, te kreativce bez prethodnog iskustva u dizajnu i komunikacijama, a sa svrhom kreacije tržišno relevantnog proizvoda i podsticanja kreativnosti.

ELAN
Elan je globalno prepoznati proizvođač koji već gotovo 80 godina u samom srcu Alpa ručno proizvodi skije koje slove za najbolje na svetu za prijatelje i porodice, sve one koji su zaljubljeni u zajedničke trenutke na snegu i žele kvalitetno da provedu svoje vreme u planinama. Odličan provod je za Elan najvažniji, a upravo njega garantuju trenutci provedeni u planinama s najdražima, s porodicom i prijateljima. Bilo da se radi o porodičnom putovanju za vikend na omiljenu obližnju destinaciju, ili o avanturi u prirodi s najboljim prijateljima, najzabavniji dan je uvek onaj u kojem smo okruženi svojim najbližima. #alwaysgoodtimes

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.