Agencije

Señor predstavio projekat „Umetnost feedback-a“

Agencije

Nakon višenedeljnog prikupljanja feedback-a od strane mnogobrojnih hrvatskih i regionalnih kreativnih profesionalaca, projekat Umetnost feedbacka doživeo je svoju kulminaciju

Juče je, u sklopu zagrebačkog Design District-a, u Señoru premijerno prikazana video instalacija u kojoj je prikupljeni materijal interpretirao glumački par Lana Barić i Damir Markovina.

null

Svi koji se bave dizajnom, oglašavanjem i delatnostima na kreativnoj sceni susreću se sa feedbackom naručioca. Ponekad se čini da klijent i kreativac ne govore istim jezikom. Može li rezultat biti uspešan bez njihovog (spo) razumevanja? Zanimljivi osvrti koje su za svoj rad od naručioca primili kreativci iz raznih agencija za ovaj su projekat glumački interpretirani kako bi udahnuli život pisanom tekstu s ciljem naglašavanja višeznačnosti feedbacka, čestu nespretnost i podložnost različitom razumevanju te ilustrovali kompleksnost odnosa naručilac – kreativac.

null

Evo što nam je o svemu rekao Vanja Blumenšajn, glavni kreativni direktor u Señor-u:
Kad pogledam prošlih mesec dana pripreme Umetnosti feedbacka, mogao bih zaključiti: slon je u sobi, a svi se prave da ga ne vide. Iako su se uključile stotine ljudi (hvala svima na poslatim materijalima), malo ću se, za potrebe priče, pozabaviti onim drugim delom kolega. Jedni su me zvali sa svih strana i hvalili projekat, ali feedback, kažu, nisu poslali. Baš im je sad žao. To su oni pasivni. Smeju se i lajkuju. Šeruju, zalepe #agencylife i smajli. I to je ok, projekat treba i nasmejati i privući pažnju kako bi uopšte mogao nešto osvestiti. Druge je, bez obzira na anonimnost, bilo frka. Sretnem kolegicu na ručku u Divasu: «Ajme fenomenalan vam je projekat, imala sam genijalnih feedbacka za poslati, ali me bilo strah da nam se klijenti ne prepoznaju.» Ali eto, nastavlja, «super da to radite, jer je problem važan i velik. »Pa baš zato si ih, draga koleginice, trebala poslati – govorim joj ja između zalogaja. Treći me u čudu skeptično pitaju: «ti stvarno misliš da će ovo nešto promeniti!??» Ma ne verujem ja u čarobne filmiće koji u jednom danu promene svet, ali ako će se pokoji klijent, account ili kreativac, pre nego bez puno razmišljanja klikne SEND, prepoznati u nekom od ovih primera ili pomisliti da će se njegov mail možda naći u nekoj od sledećih epizoda, nije bilo uzalud – smeškam se u sebi.

null

Svrha projekta nije prozivati, nego progovoriti o komunikaciji – njome se svakodnevno bavimo pa imamo dužnost videti kako i ova interna može bolje funkcionirati. Može li se i tu nešto inovirati. Feedback u poslovnom okruženju je reakcija na proizvod ili ponašanje sa svrhom da ga koriguje, usmeri i ostvari željeni rezultat. To je ključan, dvosmeran proces od čije preciznosti i kvaliteta zavisi ishod svakog projekta. Nerazumevanje procesa i nekvalitetan feedback poništavaju svaku mogućnost dobrog outputa te stvaraju atmosferu frustriranosti i nezadovoljstva sa obe strane. Zato je ova tema važna za taj odnos. Preduslov svakog dobrog odnosa uzajamno je shvatanje polaznih tačaka partnera u odnosu. Prepoznavanje motiva, želja, potreba i ciljeva. S obe strane je ključno poverenje u odabranog partnera. Svrha projekta Umetnost feedbacka upravo je podsticanje razmišljanja obe uključene strane o načinima na koje ova komunikacija može biti konstruktivnija i uspešnija. Moći razumeti – to je prava umetnost.

Nakon premijere, projekat nastavlja da živi na umjetnostfeedbacka.com gde će i dalje biti moguće unositi feedback, glasati za favorite i kreirati online spomenik palim idejama ili bazu za neki novi video nastavak. Za jesen vam spremamo još iznenađenja; možda i nešto na Weekend Media Festivalu.

I za kraj, kad već koristimo engleski izraz feedback, evo šta o njemu kažu Englezi:
1. helpful information or criticism that is given to someone to say what can be done to improve a performance, product, etc.
2. an annoying and unwanted sound caused by signals being returned to an electronic sound system
Neka odsad svaki vaš sledeći feedback bude što više helpful, a što manje annoying
.

Više na www.umjetnostfeedbacka.com i www.senor.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.