Agencije

Na SEMPL-u više od trideset govornika iz jedanaest država

U GH Bernardin u Portorožu dolaze i predstavnici najvećih medijskih preduzeća na svetu – direktorka međunarodne prodaje The Washington Post-a, prodajni partner za Srednju i Istočnu Evropu u Facebook-u i direktor za poslovni razvoj kompanije Viber

 

Dva dana, dve bine, više od trideset govornika iz jedanaest država, više od 1.200 stručnjaka medijsko-komunikacione struke iz celokupnog regiona – sve to donosi jubilarni 20. SEMPL, koji će se održati 29. i 30. novembra 2018.

Pripremićemo vas za dan posle sutra
Digitalno je prešlo sa „ljubaznog“ na „odvratno“, poslovni modeli su se promenili preko noći i „dan posle sutra“ dolazi ranije nego ikada. Kako se pripremiti za njega i pobrinuti se da preduzeća budu brža, vitkija i odzivnija, na konferenciji će predstaviti Peter Hinssen, serijski preduzetnik, savetnik i prvo ime ovogodišnjeg SEMPL-a.

Kako uspešno „pokrenuti“ kompaniju, a pri tom je ne „upropastiti“, savetovaće Jurgen Appelo, serijski osnivač preduzeća i osnivač kompanije Agility Scales iz Holandije, a neuronaučnik dr Nikolaos Dimitriadis će govoriti o novoj vrsti marketinških stručnjaka koji su potrebni takvim preduzećima.
Za budućnost će nas pripremiti i Lon Safko, serijski inovator i pronalazač i, po rečima Steve Jobsa, kreator „prvog računara koji može da spašava ljudske živote“. Safko će predstaviti svoj koncept „fusion marketing-a“, odnosno objedinjavanje tradicionalnih i digitalnih alata.
Kakva će biti budućnost za medije po pitanju tehnološkog napretka i veštačke inteligencije, saznaćemo od priznatog britanskog medijskog stručnjaka Deana Donaldsona, suosnivača kompanije Kaleidoko, dok će Robert Čoban, vlasnik i direktor Color Press Grupe iz Srbije rasvetliti položaj medija u jadranskom regionu.

Kako u današnje vreme uopšte steći pažnju
Emma Winchurch-Beale, direktorka međunarodne prodaje u američkim novinama The Washington Post i predsednica grupe World Media Group, pobornik je kvaliteta sadržaja. Naime, poslednja istraživanja pokazuju da se medijima isplati da stvaraju kvalitetne sadržaje, a oglašivačima da plaćaju više da se pojave pored njih.
I Andrea Malgara, izvršni partner kompanije MediaPuls Group iz Nemačke, i David Bassett, direktor analitike u kompaniji Lumen Research iz Velike Britanije, pažnju korisnika na različitim komunikacionim platformama će dokazivati pomoću podataka, jer se u današnjem svetu čak 80% svih oglasnih poruka ne pregleda. Malgara će se usredsrediti na efikasnost video formata, a Basset će pomoću tehnologije za praćenje očiju otkriti koji mediji i oglasi su najprimećeniji i time i najefikasniji.

Preživeće samo brendovi, pojedinci i kompanije koje se budu prilagodile
Rustam Ziganshin, prodajni partner za Srednju i Istočnu Evropu u Facebook-u, i Atanas Raykov, direktor za poslovni razvoj kompanije Viber, ponudiće uvid u kreativne mogućnosti koje oglašivačima i komunikatorima nude oba globalna preduzeća.
Američki stručnjak za brendiranje David Brier uveren je da će preživeti samo oni brendovi koje će svoju komunikaciju povezati neposredno sa svojim proizvodima i ljudima. S njim se slaže i Dennis Yuscavitch, potpredsednik za globalni produktni marketing preduzeća Outbrain iz SAD-a, koji smatra da su prošla vremena agresivnog oglašavanja.
I pošto bez odličnog marketinga nema dobre prodaje, na SEMPL-u je prvi put obuhvaćena i prodajna tematika – savete će učesnicima ponuditi provokativni Amerikanac Wes Schaeffer, koji je sebi dao nadimak „prodajni šaptač“ (The Sales Whisperer®).

Na drugoj bini čak 13 produbljenih predavanja i radionica
Učesnici SEMPL-a će tokom dva dana moći da biraju između programa na dve bine. Na manjoj, tzv. „deep dive“ bini, posetioci će imati mogućnost da se još detaljnije i interaktivnije susretnu sa temama digitalne i klasične komunikacije. Uz neke centralne govornike, koji će svoja predavanja na velikoj bini i dodatno nadograditi produbljenim radionicama, brojni stručnjaci iz regiona će posetiocima reći više o internet analitici, metrikama i optimizaciji oglašavanja, marketingu uticaja, radnoj sreći, profesionalnom govorništvu i metodu „ozbiljne igre“ LEGO® SERIOUS PLAY®.

Kompletan program 20. SEMPL-a možete naći na internet stranici konferencije, gde su detaljnije predstavljeni i svi predavači.

Nemojte propustiti vodeću regionalnu konferenciju o medijskim trendovima i obezbedite ulaznice na www.sempl.si. Sve koji će prvi put posetiti SEMPL, čekaju veliki popusti.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.