Brendovi

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Brendovi

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, našao se na vrhu liste „Najodrživijih kompanija na svetu za 2024.“ časopisa Time i portala Statista.

 

Ovo priznanje odražava ambiciozne ciljeve kompanije Schneider Electric da smanji sopstvene emisije, ali i posvećenost kompanije da pomogne svojim kupcima da postanu energetski efikasniji i smanje svoje emisije.

Time i Statista koristili su transparentnu, višestepenu metodologiju za identifikaciju najodrživijih svetskih kompanija za 2024. Proces je počeo skupom od više od 5.000 najvećih i najuticajnijih svetskih kompanija. Posle rigorozne procene u četiri faze, konačni poredak isključio je neodržive industrije i razmatrao faktore kao što su eksterni rejting održivosti i obaveze, prakse korporativnog izveštavanja i pokazatelji ekološkog i socijalnog učinka. Taj sveobuhvatni pristup proizveo je poredak od 500 kompanija iz više od 30 zemalja.

I Time i Statista istakli su tehnološku stručnost kompanije Schneider Electric i program Schneider Sustainability Impact (SSI). Ovaj transformativni program pokreće i meri napredak kompanije ka globalnim ciljevima održivosti 2021—2025, doprinoseći dugoročnih opredeljenjima, njih ukupno šest, koja obuhvataju sve tri dimenzije – zaštitu životne sredine, socijalnu i dimenziju upravljanja (Environmental, Social and Governance – ESG). U okviru tog napretka, kompanija je pomogla kupcima da smanje emisije ugljenika, sa 553 miliona tona CO2 ušteđenih i izbegnutih od 2018. Kompanija je takođe ostvarila značajan napredak u transformaciji sopstvenog lanca snabdevanja. Emisije ugljenika 1.000 najboljih dobavljača kompanije Schneider Electric pala je za 27% od početka programa – a 21% najstrateškijih partnera u lancu snabdevanja kompanije ispunilo je pristojne standarde rada kompanije Schneider Electric.

„Izuzetno smo počašćeni što smo prepoznati kao najodrživija kompanija na svetu“, rekao je Peter Herweck, izvršni direktor kompanije Schneider Electric. „Ovo postignuće svedoči o našoj nepokolebljivoj posvećenosti održivosti, koja je sastavni element svega što radimo. U našim odlukama i svakodnevnim poslovima uzimamo u obzir životnu sredinu, društvo i dobro upravljanje. Zato se snažno trudimo da postignemo još veći napredak u našim ciljevima održivosti i da obezbedimo da svi doprinesu stvaranju pozitivnih i trajnih efekata.“

Schneider Electric je takođe nedavno uključen u Svetski indeks održivosti Dov Jones 13. godinu zaredom, rangiran je kao prvi u svojoj industriji, dok je u ukupnoj global listi rangiran na 7. poziciji i obezbedio je svoje mesto u evropskom indeksu. Ovo dostignuće odražava njegove snažne performanse u životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG), a održivost je u središtu njegove strategije.

Povezani resursi

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Samsung poziva fanove širom sveta u Galaxy Experience prostore da dožive sledeće poglavlje Galaxy AI

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Mala i srednja preduzeća koja koriste Microsoft Excel meta su sajber infekcija

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Biljana Vuksanović i Miloš Bojović, Telekom Srbija: Mentorstvo kao inspiracija

Advertiser Serbia2. јул 2024.

Svečano otvoren DHL Express Servisni Centar u Beogradu

Advertiser Serbia2. јул 2024.