Mediji

SBB saopštenje: „Neprihvatljiv zahtev TV Prva i B92 da za distribuciju platimo 11 puta višu cenu“

Mediji

BEOGRAD – Vlasnik dve televizije, Prve i B92, Srđan Milovanović traži da kompanija SBB ubuduće plaća 38 miliona evra godišnje za njihovu distribuciju, kao i tri kablovska kanala, umesto dosadašnje cene od 3,5 miliona evra.

 

„Ovaj nerazumni zahtev za čak 11 puta uvećanom cenom nije proizvod nikakvih velikih investicija u poboljšanje kvaliteta programa ovih televizija, jer je činjenica da i TV Prva i TV B92 poslednjih godina beleže smanjenje gledanosti po svim parametrima digitalnog merenja na TV Beat i AGB Neilsen.

Ponuda sa novom cenom je stigla pre 50 dana, odmah nakon konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija, na kojem je isti vlasnik dobio dozvolu da koristi javno dobro građana Srbije u narednih osam godina i to za obe televizije. Očigledno ohrabren ovakvim ishodom konkursa, vlasnik TV Prva i TV B92 dao je sebi za pravo da uveća dosadašnju naknadu za neverovatnih 1.000 odsto, uprkos tome što se radi o kanalima koje građani Srbije mogu slobodno i besplatno da gledaju preko obične antene. Istovremeno, televizije Prva i B92 državi plaćaju manje od milion evra godišnje pravo na nacionalnu frekvenciju, dok od SBB kompanije traže nekoliko desetina miliona evra za distribuciju.

Neprihvatljiv i ultimativni zahtev vlasnika TV Prva i TV B92 prinudio je kompaniju SBB da obe televizije od 28. oktobra skine iz ponude, kao i njihov kablovski portfolio – Prva Plus, Prva Kick i Prva World, jer ne možemo da prihvatimo 11 puta višu cenu za distribuciju Milovanovićevih kanala, koji su preskupi u odnosu na kvalitet programa koji publika sve manje gleda.

SBB je preduzeo korake da naši korisnici ne osete ove promene. Našim korisnicima ćemo od 28. oktobra omogućiti gledanje novih sadržaja na potpuno novim TV kanalima – Nova Max, Nova Series i Grand Nostalgija, koji će, verujemo, biti prepoznati po najboljim domaćim i svetskim serijama i filmovima, nezaboravnim klasicima i najboljem muzičkom programu. Takođe, korisnici SBB-a će i dalje moći da prate najgledanije emisije koje su se do sada emitovale na TV Prva poput programa “Zvezde Granda” i „Praktična žena “, koje su odnedavno deo ponude televizije Pink.

Podsećamo da ultimatum koji je upućen SBB kompaniji, dolazi od biznismena koji je kupio televizije Prva i B92 posle sporne transakcije Kopernikus kablovskog sistema, kada je Telekom Srbija privredniku Milovanoviću isplatio, kako je objavljeno, 190 miliona evra. Ovom aferom bavile su se Evropska komisija, Evropski parlament i Savet za borbu protiv korupcije. Do danas slučaj nije ispitan i pored brojnih poziva da se to učini.

U Srbiji je inflacija zvanično 14 odsto i zato smo dodatno iznenađeni što pojedini biznismeni mogu da zahtevaju povećanje cene za 1.000 odsto, osim ako Srđan Milovanović nema neku ekskluzivnu informaciju iz vlasti o ekonomskoj nestabilnosti u državi koja nam predstoji?“ navodi se u saopštenju kompanije SBB.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Više od 80 španskih medija podiglo tužbu protiv Mete

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 20. do 26. novembra 2023

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

“Must See” filmovi za ovu nedelju

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Gledanost televizije u oktobru 2023

Advertiser Serbia27. новембра 2023.

Na SkyShowtime platformi od 18. decembra ekskluzivno gledaj Lawmen: Bass Reeves, jednu od najuspešnijih serija

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023 objavio finaliste takmičenja NEM Awards

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

„Telcast“ osvojio publiku!

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

TV program koji ne smete propustiti

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023: Bogata lista hrvatskih i međunarodnih TV profesionalaca koji su potvrdili svoj dolazak

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Odgovor SBB kompanije povodom upozorenja RTS-a za pozicioniranje TV kanala

Advertiser Serbia20. новембра 2023.

Druga sezona „12 reči“ stigla je na kanal Superstar!

Advertiser Serbia17. новембра 2023.

SkyShowtime potvrdio je datum emitovanja dugo očekivane serije The Curse na Međunarodnom filmskom festivalu u Stokholmu

Advertiser Serbia16. новембра 2023.

„Dnevnik” 81 godinu sa čitaocima

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Izdvajamo serije i filmove koje možete gledati na SkyShowtime platformi tokom praznika

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Na šta tebe asocira novembar?

Advertiser Serbia14. новембра 2023.