Brendovi

SBB fondacija na Adi Međici zasadila 500 stabala, Den Tana simbolično zasadio prvo drvo

Brendovi

BEOGRAD – SBB fondacija zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Udruženjem “Ljubitelji Save i Dunava”, studentima Ekonomskog fakulteta i članovima Sustainable Development kluba fakulteta u subotu 20. novembra je zasadila 500 stabala na Adi Međici u Beogradu i tako započela Veliku akciju pošumljavanja Srbije “Da šume bude više. Da se lepše diše!.”

 

Akciji se priključio i fudbaler, glumac i biznismen Dobrivoje Tanasijević poznatiji kao Den Tana, predsednik Udruženja “Ljubitelji Save i Dunava” simbolično zasadivši prvo od 13.000 stabala koja će biti posađena u okviru projekta pošumljavanja na 16 lokacija širom Srbije.

Projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” smo započeli još davne 2016. godine sa jasnim ciljem i porukom da treba mnogo više da brinemo o životnoj sredini. Pet godina kasnije uradili smo mnogo toga i srećni smo da započinjemo veliki projekat pošumljavanja Srbije zajedno sa našim partnerima. Znamo koliko nam je važno svako drvo koje daje kiseonik, a potvrda uspeha naše akcije je veliki broj organizacija i lokalnih samouprava, kompanija koje su se prijavile na naš konkurs i istaknutih pojedinaca koji zajedno sa nama daju svoj doprinos ovom veoma važnom pitanju. Samo zajedno možemo da postignemo mnogo.”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Akcija pošumljavanja koju SBB fondacija organizuje zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kao i pobednicima konkursa „Da šume bude više. Da se lepše diše!” ima za cilj doprinos čistijem vazduhu, sprečavanje negativnih efekata klimatskih promena, nestanak staništa ugroženih vrsta i dostizanju evropskog standarda pošumljenosti od 40% do 2030. godine, koji je važan za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine.

Priroda je izvor zdrave životne sredine, zbog toga želimo da kroz ovakve akcije podstaknemo i druge da brinu o prirodi. Značajan korak u ostvarenju ove misije može biti da svako od nas zasadi makar po jedno drvo. Naša preporuka jeste da sledite princip kojeg smo se i mi držali u našoj akciji, a to je da sadite domaće vrste drveća, one koje u našem okruženju prirodno rastu, kako bi na taj način doprineli oporavku prirodnih ekosistema.”, rekao je Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

Početak akacije je simbolično organizovan na Svetski dan deteta, a sadnji su se priključila i deca zaposlenih u United Grupi i SBB kompaniji, jer upravo na najmlađima svet ostaje.

Akcija pošumljavanja je sutra 23. novembra zakazana u Sremskoj Mitrovici, a do kraja ove nedelje biće organizovana i u Kragujevcu i Požarevcu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.