Brendovi

SBB fondacija i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pokreću projekat zaštite područja prirode

Brendovi

BEOGRAD – SBB fondacija i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS), potpisali su memorandum o saradnji kojim su najavili zajednički rad na zaštiti prirode, unapređenju nacionalnog okvira za zaštitu biodiverziteta, informisanju i edukaciji javnosti.

 

Glavni cilj ove saradnje je da se u narednih pet godina pokrene formalna zaštita pet područja prirode u Srbiji i njihovog uključivanja u Ekološku mrežu Republike Srbije, koja je ustanovljena po principu Ekološke mreže Evropske unije – Natura 2000.

Projekat formalne zaštite područja počinje u mestu Mala Vrbica u opštini Kladovo, koje je decenijama unazad prepoznato kao izuzetno važno za ptice i ostali biodiverzitet.

Potreba da se pojedinci, različite organizacije i kompanije povezuju u zaštiti životne sredine raste iz dana u dan i tiče se svih ljudi i budućnosti naše planete. Mi se već šest godina u okviru inicijative „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” borimo za čistiju i zeleniju sredinu, a sada udruženi sa stručnim licima iz DZPPS najavljujemo novo eko poglavlje našeg delovanja, zaštitu područja prirode Srbije. Ovo partnerstvo je izuzetno važno, kako zbog nastavka naše borbe da živimo u zdravom okruženju, tako i zbog toga što povećanje broja zaštićenih područja u Srbiji predstavlja jedan od uslova za ulazak Srbije u EU.“ – rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

Pored glavnog zadatka i cilja ove saradnje, SBB fondacija i DZPPS će sprovoditi i niz zajedničkih aktivnosti, kao sto su edukacije i podizanje svesti o značaju biodiverziteta i zaštite životne sredine kroz konferencije, letnje kampove i slične skupove, akcije čišćenja, sadnje, javnim zagovaranjem za unapređenje nacionalnog okvira za zaštitu biodiverziteta, naročito u kontekstu usklađivanja sa zakonima Evropske unije i slično.

Započinjemo partnerstvo sa SBB fondacijom sa ciljem dugoročnog unapređenja stanja životne sredine i prirode u Srbiji. Naše udruženje okuplja stručnjake, veliki broj članova, volontera i građana koji svakodnevno predano rade na istraživanju, zaštiti i promociji prirode Srbije. Uz pomoć SBB fondacije mi ćemo biti tehnički opremljeniji i sposobniji da rešavamo mnoge izazove poput očuvanja prirodnih resursa, područja, staništa i populacija ugroženih divljih vrsta.“ – rekao je Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je neprofitna organizacija civilnog društva, koja duže od 30 godina radi na istraživanju i zaštiti ptica i prirode u Srbiji. Ovo je najrelevantnije i najprepoznatljivije udruženje u našoj zemlji koje se bavi zaštitom prirode, sa međunarodno priznatim rezultatima.

SBB fondacija već duži niz godina sprovodi različite aktivnosti na polju zaštite životne sredine. U okviru projekta “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” realizovano je preko 100 akcija čišćenja širom Srbije, podeljeno i proizvedeno preko 43.000 eko kesa, donirano je 23 dečja igrališta u 19 gradova širom Srbije, realizovan projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor!- IZAZOV “ u kome je učestvovalo više od 50.000 dece i “rEKOnstrukcija” i sprovedeno niz drugih ekoloških akcija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Nova m-Banking usluga Eurobanke – „Prenesi”

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Jedinstveni Rosa kutak za mame i bebe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Međunarodni dan znakovnih jezika kompanija Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

McDonald’s planira smanjenje upotrebe plastike

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Amazon blokirao 3.000 prodavaca

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Nova atraktivna ponuda Sberbank keš kredita i kredita za refinansiranje

Advertiser Serbia21. septembra 2021.

Počela nova kampanja prerade šećerne repe – Sunoko prerađuje 1,4 miliona tona šećerne repe

Advertiser Serbia20. septembra 2021.

Izabrani počasni selektori prvog CSR Festivala „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia17. septembra 2021.

Zdravstveni izveštaj kompanije Štada za 2021. godinu: Trećina Evropljana oseća povećanu anksioznost, u Srbiji izražen sindrom sagorevanja

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Česi preuzimaju deo zrenjaninske Beohemije

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Intuit preuzima Mailchimp za 12 milijardi dolara

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Korejska virtuelna influenserka ima 65 hiljada pratilaca i preko 100 sponzora

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

U susret Evropskoj nedelji mobilnosti 2021 – Ključna poruka: ,,Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!’’

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Kompanija Avon slavi 135. rođendan!

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

Eurobank i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji u vrednosti od 2,9 milijardi dinara

Advertiser Serbia14. septembra 2021.