Brendovi

Savladaj svetlo: uvid u saradnju kompanija vivo i ZEISS

Brendovi

Saznajte kako vivo ZEISS laboratorija za snimanje postavlja nove standarde u oblasti fotografije pametnih telefona.

 

vivo i ZEISS udružili su snage kako bi postavili profesionalne standarde fotografisanja u svetu pametnih telefona. Kroz revolucionarnu vivo ZEISS laboratoriju za snimanje, kompanije postavljaju nova merila za fotografisanje pametnim telefonima tako što razvijaju nove vivo uređaje, koristeći napredni optički dizajn i profesionalne standarde kvaliteta. Ali koji to standard pametni telefoni moraju da ispune kako bi se na njima našao prestižni ZEISS logo? Zavirite iza kulisa u vivo ZEISS laboratoriju za snimanje, u jedinstvenu saradnju koja transformiše snimanje pametnim telefonima i pomaže vivo korisnicima da naprave savršen snimak.

Na koji način ove dve kompanije menjaju igru:

„Digitalni blizanci“ donose profesionalni dizajn slike
Neprikosnovena reputacija koja traje već skoro dva veka ZEISS sočiva zasnovana je na inovacijama u optičkom dizajnu za kontrolu optičkih izazova kao što su odsjaj, distorzija, prelamanje boja i izobličenja. Uz vivo, ZEISS donosi iste te napredne tehnike za razvoj sistema za snimanje vivo flagship uređajima, kao što su modeli X-serije. Tehnike uključuju kreiranje i izradu prototipa novih dizajna sočiva putem „digitalnih blizanaca“ – tehnika koju je razvio ZEISS za dizajniranje vrhunskih foto i bioskopskih objektiva. Dizajn novih vivo sočiva oblikovani su virtuelno tako da precizno simuliraju i testiraju performanse flagship uređaja, obezbeđujući da se od novih sistema kamera mogu brzo napraviti prototipi i dalje usavršavati. Rezultati ovoga ogledaju se u izvanrednim fotografijama sa većom rezolucijom, kontrastom i manjom refleksijom.

Napredne tehnologije sočiva koja stvaraju izvanredne fotografije
Za neprikosnoveni kvalitet slike, čak i mikroskopski faktori mogu napraviti ogromnu razliku. Sa nano strukturom koja je više od sto puta manja od zrna peska, vodeći ZEISS sertifikovan T* premaz je napredno rešenje koje čini odsjaj na staklenoj površini sočiva praktično nevidljivim. Obično se koristi za smanjenje refleksije na profesionalnim sočivima radi besprekorne jasnoće, kontrasta i kvaliteta. vivo je u dizajn svojih flagship uređaja implementirao T* premaz, koji je prošao proces ZEISS sertifikacije.

Najviši standardi već od prvog dana
U partnerstvu sa kompanijom ZEISS, fokus na izvrsnost počinje od prvog dana. Svojim strogim standardima upravljanja kvalitetom proizvodnje, vivo je pokazao da odgovara visokim standardima koje postavlja ZEISS – standardi kao preduslov za stvaranje vivo i ZEISS partnerstva 2020. godine. Sa razvojem svakog proizvoda, visoki standardi se ponovo definišu od samog početka : vivo i ZEISS zajedno definišu ciljeve kvaliteta i određuju optički dizajn kroz opsežne procese simulacije kako bi se osiguralo postizanje izvanrednih performansi. Performansni kriterijumi za optički dizajn uključuju MTF mere optičkih performansi i ciljeve za minimalno senčenje i odstupanje boja.

Zahtevni profesionalni standardi obezbeđuju savršen snimak
Kada se koristiti vivo flagship uređaj, lako se uoči razlika u slikama. Međutim, iza svakog sjajnog snimka krije se zahtevan proces obezbeđivanja kvaliteta i testiranja od strane vivo ZEISS laboratorije za snimanje. Da bi ispunili stroge standarde, koje su postavile obe kompanije, svaki novi uređaj mora nadmašiti više od 20 različitih parametara kvaliteta slike, sa do 150 testiranih različitih modula kamere i preko 5000 probnih slika za svaki novi uređaj kako bi se na taj način obezbedili dosledni besprekorni rezultati.

Magija klasične fotografije na vašim telefonima
Savršenu sliku ne čini samo tehnički kvalitet – ona ima određenu moć da probudi naše emocije. Zbog toga su vivo i ZEISS radili zajedno kako bi pružili nenadmašiv karakter klasičnih ZEISS sočiva iskustvu korišćenja pametnog telefona, stvarajući prepoznatljiv „bokeh“ efekat dubine polja uz pomoć profesionalnih sočiva kroz napredne računarske tehnike. Objedinjujući stručnost vivo inženjera i znanje u optičkom dizajnu kompanije ZEISS, tim za istraživanje i razvoj kreirao je načine da precizno ponovi izgled legendarnih ZEISS portretnih sočiva na flagship vivo uređaje.

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.
* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.