Mediji

Saopštenje United Group: Telenor da pokaže zalaganje za konkurentnost omogućavanjem ulaska SBB na tržište mobilne telefonije

Mediji

BEOGRAD – Češka kompanija koja posluje u Srbiji pod imenom Telenor, nastavila je da uverava građane da će zbog njihovog ugovora sa Telekomom biti unapređena konkuretnost u zemlji. Ovo je ko zna koje po redu saopštenje Telenora, u kome se ta kompanija ne ograđuje od ciljeva Telekoma koji podrazumevaju zajedničko udruživanje, čime nam još jednom jasno stavljaju do znanja da su prihvatili ulogu Telekomovog partnera za uništenje SBB-a i slobodnih medija N1 i Nove S

 

„Potpuno je kontradiktorno i licemerno, dok optužuju kanale N1 i Nova S da neistinito informišu javnost, da u isto vreme nude da ih emituju na svojoj budućoj kablovskoj mreži koju planiraju da grade na infrastrukutri Telekoma. Te iste urednike i novinare tuže i traže milionsku odštetu, zahtevajući zabranu izveštavanja o Telenoru, što predstavlja neviđen pokušaj cenzure.

Upozoravamo javnost da iz svih izjava predstavnika Telenora sledi zaključak da se oni već predstavljaju javnosti kao kablovski operator na infrastrukturi Telekoma. Postavlja se pitanje da li i Telenor unapred zna kakva će biti odluka Komisije za zaštitu konkurencije, ako izdaju takva saopštenja.

United Grupa zalaže se za saradnju po evropskim pravilima, a ne po trenutno važećim u Srbiji. Nadamo se da je moguće raditi bez pretnji, ucena i pod istim uslovima za sve investitore.

Telenor bi, ako već tvrdi da postupa po evropskim pravilima poslovanja, morao da se odrekne antikonkurentskih ciljeva u svom savezu sa Telekomom i da prekine sa napadima na nezavisne novinare.

Pozivamo ih da budu iskreni prema svim građanima Srbije i da pokažu da ne žele da budu podizvođač Telekomu u uništenju naše kompanije, tako što će podržati ulazak SBB kompanije na tržište mobilne telefonije i iznajmiti svoju infrastrukturu po tržišnim cenama.

Tek kada svim operatorima na tržištu bude omogućeno da pružaju sve četiri usluge-fiksnu i mobilnu telefoniju, internet i televizijske usluge, tržište će biti liberalno. Od svega će najveću korist imati građani Srbije, jer će kompanije investirati još više novca kada budu isti uslovi za sve.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1,“ navodi se u saopštenju.

O United Grupi:
United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.
Za više informacija posetite united.group

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Ponovo je tu vaš omiljeni nedeljni filmski vodič

Advertiser Serbia10. април 2024.

Predstavljamo vam najbolje naslove iz maja na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia9. април 2024.

Filmovi kojima definitivno nećete odoleti

Advertiser Serbia4. април 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 25. do 31. marta 2024

Advertiser Serbia1. април 2024.

Nacionalna platforma Srbija stvara i Telekom Srbija započele stratešku saradnju

Advertiser Serbia28. март 2024.

Rekordan broj kupaca TV sadržaja i izlagača na NEM Dubrovniku 2024

Advertiser Serbia27. март 2024.

Filmovi su sinonim za zabavu

Advertiser Serbia27. март 2024.

Francuski regulator kaznio Google zbog kršenja prava medijskih izdavača

Advertiser Serbia20. март 2024.

NIN.rs ostvario milionsku posetu

Advertiser Serbia19. март 2024.

Filmovi koje ćete želeti da odgledate ponovo

Advertiser Serbia19. март 2024.

United Media pokrenula novi politički nedeljnik Radar

Advertiser Serbia14. март 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 04. do 10. marta 2024

Advertiser Serbia13. март 2024.

Ne propustite u aprilu na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia12. март 2024.

Filmski “escape” za ovu sedmicu

Advertiser Serbia12. март 2024.

Openhajmer Kristofera Nolana – koji će premijerno biti prikazan na SkyShowtime platformi od 21. marta – osvojio je sedam Oskara na 96. ceremoniji dodele Oskara

Advertiser Serbia11. март 2024.