Brendovi

Samsung započinje novu deceniju globalnog vođstva u oblasti TV uređaja spektakularnom serijom SUHD televizora za 2016. godinu

Brendovi

2016 SUHD televizori sa „Quantum dot“ ekranom donose narealističniji kvalitet slike, dizajn koji ostavlja bez daha i „najpametnije“ korisničko iskustvo sa jednostavnijim pristupom sadržaju

Samsung Electronics, vodeći proizvođač TV uređaja na svetu u poslednjih 10 godina, predstavio je svoju novu seriju SUHD televizora na sajmu CES 2016, uvodeći tako novu deceniju globalnog vođstva u oblasti TV uređaja.

Samsungovi SUHD TV uređaji za 2016. nude kvalitet slike bez premca, sa Quantum dot ekranom, prvi zakrivljeni dizajn bez okvira na svetu i najpametnije korisničko iskustvo koje potrošačima omogućava da lako pristupe svim svojim zabavnim sadržajima na jednom mestu. Uz to, ceo asortiman SUHD TV uređaja za 2016. godinu primenjuje „IoT hub“ tehnologiju (čvorište je za „Internet stvari“), što omogućava samom TV uređaju da se ponaša kao kontrolna stanica za ceo pametni dom.

Naši novi SUHD televizori predstavljaju našu potpunu posvećenost inovaciji koja je potrošačima najvažnija, tako što im obezbeđuju apsolutno najbolji kvalitet slike u njihovom domu,“ izjavio je Hjun Suk Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „U 2016. godini idemo dalje od svega što smo ikada ranije uradili kako bismo ponudili izvanrednu sinergiju dizajna, inženjerskog projektovanja i fine izrade.“

null

Samsungovi SUHD TV uređaji za 2016. godinu odlikuju se jedinim 10-bitnim Quantum dot ekranom donoseći najrealističniji sliku, sa očaravajuće jarkim prikazom, izuzetnim kontrastom i najživopisnijim bojama koje je Samsung ikada ponudio.

Novi SUHD TV uređaji su dizajnirani tako da obezbede optimalno uživanje u vizuelnim sadržajima, bez obzira na osvetljenost okruženja. Ove godine, svi Samsungovi SUHD televizori odlikovaće se sposobnošću da obezbede vrhunsko iskustvo visokog dinamičkog opsega (HDR), sa minimalno 1.000-nitnim HDR-om kako bi obezbedio viši nivo kontrasta između svetlih i tamnih slika. Nova Ultra Black tehnologija takođe značajno smanjuje refleksiju svetlosti, što dodatno unapređuje kvalitet slike i daje minimalni odsjaj. Inspirisan prirodom, Ultra Black apsorbuje prirodno svetlo na isti način na koji oko moljca omogućava toj životinji da bolje vidi po mraku.

Četiri godine nakon što je svetu predstavio prve zakrivljene televizore, Samsung je dizajnirao prvi zakrivljeni televizor bez okvira, KS9500 SUHD TV, koji omogućava korisnicima da se još više užive u vizelne sadržaje koje gledaju.

Bez okvira koji obično funkcioniše kao neka vrsta granice, pažnja gledaoca usmerena je isključivo na ono što je najvažnije – zanimljiv sadržaj na ekranu. Samsung je tražio način da eliminiše sve nepotrebne elemente, te je sa zadnje strane TV uređaja čak eliminisao i šrafove, donoseći jedan elegantan proizvod koji je lep iz svakog ugla gledanja.

null

Izgrađeni na bazi Tizen operativnog sistema (OS), Samsungovi pametni TV uređaji za 2016. godinu olakšavaju korisnicima pristup svim njihovim omiljenim sadržajima i servisima, od TV sadržaja i filmova, do igrica i informacija o programu, sve na jednom mestu.

Novi Smart Hub dizajniran je tako da korisnicima obezbedi jednostavan pristup njihovim omiljenim sadržajima, na jednom mestu. Meni koji se pojavljuje na početnom ekranu pametnog Samsungovog televizora omogućava korisnicima da pristupe svojim omiljenim programima čim uključe TV.

Samsung Smart Control daljinski upravljač eliminiše potrebu za većim brojem daljinskih upravljača i omogućava upravljanje svim eksternim uređajima, a da nije potrebna nikakva instalacija ili podešavanje.
Ljubitelji igara od sada mogu da uživaju u najrealističnijem iskustvu igranja video igara na velikom ekranu, a da im za to nije potrebna konzola. Više od 500 igara koje se igraju direktno na internetu ili se sa njega preuzimaju biće dostupno na Samsungovim pametnim televizorima za 2016. godinu.
Puštanje UHD filmova i TV serija direktno sa interneta, sa provajdera kao što su Amazon, M-GO i Netflix, kao i pristup aplikacijama kao što je YouTube, postali su još jednostavniji. UHD tehnologije koje je razvio NeuLion takođe će omogućiti direktno preuzimanje odabranih sportskih događaja u UHDLive tehnologiji.
Korisnici takođe mogu da priključe Samsungov novi Ultra HD Blu-rej plejer putem HDMI (2.0 a) priključka, kako bi pristupili UHD filmovima sa HDR opcijom.
Svi SUHD TV uređaji za 2016. godinu podrazumevaju „IoT hub“ tehnologiju, koju je Samsung razvio zajedno sa platformom SmartThings („pametne stvari“). SUHD TV uređaj može da se poveže sa, te da kontroliše preko 200 uređaja kompatibilnih sa SmartThings – bez obzira na to da li želite da vidite ko to zvoni na vrata, da zaključate vrata ili ugasite svetlo – sve to sa TV uređaja.

Nova funkcija takođe unapređuje iskustvo uživanja u zabavnim sadržajima, omogućavajući potrošačima da programiraju rutinski raspored koji TV prebacuje na odgovarajuća podešavanja za film i aktivira soundbar zvučnike i suround sistem prilikom gledanja televizije – što pojam „pametnog“ televizora podiže na sasvim novi nivo. Za punu podršku povezivanju sa uređajima kompatibilnim sa SmartThings platformom, potreban je SmartThings Extend USB adapter.

Za više informacija o ovom saopštenju, uključujući fotografije i srodne članke u Samsung Newsroom redakciji, molimo vas da posetite news.samsung.com/global/samsung-reveals-spectacular-2016-suhd-tv-lineup-to-begin-a-new-decade-of-global-tv-leadership.

 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.