Brendovi

Samsung vizija otvorenih i inteligentnih IoT iskustava za lakši svakodnevni život

Brendovi

14 milijardi dolara investirano je na istraživanje i razvoj u 2017. godinina IoT inovacije

Ujedinjena aplikacija SmartThings će biti pokrenuta na proleće 2018, a svi Samsungovi povezani uređaji raspolagaće inteligentnim informacijama do 2020. godine.

Samsung Electronics je na Sajmu elektronske opreme Consumer Electronics Show (CES) predstavio svoju viziju i strategiju inteligentnog sistema IoT/Internet stvari (umrežavanje uređaja preko interneta).

Samsung je na sajmu pokazao jedinstvenu sposobnost da neprimetno povezuje iskustva korisnika putem svojih uređaja kod kuće, na poslu i putu, ali i predstavila svoj plan unapređenja prihvatanja IoT putem otvorene, dosledne i inteligentne platforme. Cilj kompanije je da svi Samsung proizvodi postanu IoT raspoloživido 2020. godine.

null

Verujemo da će IoT(umrežavanje uređaja preko interneta) biti jednostavno poput paljenja prekidača. S novim proizvodima i uslugama koje smo najavili olakšavamo korišćenje IoT-a i on postaje gotovo neprimetan“, rekao je Hyun Suk (HS) Kim, predsednik Sektora korisničke elektronike i Sektora za istraživanje u kompaniji Samsung. „Posvećeni smo ideji da svako ubrzano usvoji IoT kao bi svi Samsungovi povezani uređaji bili inteligentni do 2020. godine. Ovakav napredak pomoći će korisnicima da ostvare prednosti jednostavno povezanog života“.

IoT za svakoga

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnomza više ljudi, a kada je povezana sa inteligencijom može personalizovati njihova iskustva. Današnji fragmentirani i složeni IoT ekosistem sprečava usvajanje. Da bi IoT bio pristupačan i dostupan potrebnesu inovacije. Zahvaljujući širokom asortimanu proizvodakoji uključuje televizore, uređaje i pametne telefone, kao i liderstvu kad je reč o povezivanju putem 5G mreže, Samsung je dobro pozicioniran za isporuku otvorenog IoT ekosistema putem SmartThings.

U postavljanju uobičajenih industrijskih standarda Samsung sarađuje sa Open Connectivity Foundation (OCF). OCF je najveće telo za IoT standardizaciju na svetu, a Samsungov ARTIK čip, klima uređaj i frižider Family Hub već je sertifikovala Asocijacijaza kriterijume interoperabilnost koja je neophodna za IoT.

Na proleće 2018. Samsung će ujediniti svoje IoT aplikacije, uključujući Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge u aplikaciji SmartThings za povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings direktno s telefona, televizora ili automobila uz pomoćsamo jedne aplikacije. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite sa SmartThings Cloud-om, prebacujući IoT iskustvo sa pametne kuće na automobil. Kao rezultat toga, korisnici će biti povezani sa svojom kućom iz automobila i obrnuto.

Sastavni deo Samsungove vizije je spajanje uređaja i njihovo inteligentno podešavanje. Uz Bixby, Samsung donosi personalizovanu inteligentnu uslugu na više uređaja. U 2018. godini određeni Samsung Smart telvizori i novi frižider Family Hub imaće glasovnu kontrolu putem Bixbya, kako bi obavljanje svakodnevnih poslova bilo što lakše. S obzirom na to da povećana povezanost zahteva poboljšanu sigurnost, Samsung je ugradio pouzdanu Samsung Knox tehnologiju u svoje povezane uređaje, uključujući Smart TV i Smart Signages, dodatne mobilne proizvode i Smart uređaje. Knoxova tehnologija uključuje hardverski sigurnosni sistem i ažuriranja firmware-a kako bi seuređaj zaštitio.

Izgradnja povezane budućnosti

Samsung se zalaže zastalno ulaganje u napredne tehnologije. Kompanija je 2017. godine investirala više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Takođe, povećala je i ulaganja kroz Samsung NEXT – ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integrisanu hardversku i softversku kompaniju.

Samsung je otvorio i novi AI centar kao deo svoje jedinice Samsung Research. AI centar uključuje četiri laboratorije u Torontu, Montrealu, Kembridžu i Rusiji, u 2018 godini biće povezan sa Samsungovim neprestanim radom u Koreji i Silikonskoj dolini, kao i sa kompanijskim aktivnostima M & A kako bi unapredio svoje AI ambicije.

Besprekorna iskustva uređaja

Novi proizvodi i usluge najavljeni na CES 2018 ističu kako Samsung napreduje u cilju stvaranja besprekornog IoT iskustva.

Kuća: Od ove godine, Samsung Smart TV će stvoriti povezanost između uređaja kako bi korisniku omogućio prijavu bez napora od trenutka kada televizor bude raspakovan. Novi porodični frižideri nude širok spektar pametnih karakteristika kao što su sinhronizacija skladištenja hrane s pripremom obroka i bolje povezivanje i organiziovanje članova porodice. Samsung Smart TV i Family Hub frižideri imaju karakteristiku Bixby, što omogućuje TV aparatima veću dostupnost aplikacijama, mogućnost jednostavnog traženja filmova po žanru i glumcima, te prikazivanje ličnih fotografija, dok će porodični frižiderimoći da prepoznaju pojedinačne glasove članova porodice i dati personalizovane informacije kao što su vesti, vremenska prognoza i kalendarska ažuriranja. Samsungovi Smart TV-i i Family Hub frižideri takođe će raditi na jednoj povezanoj cloud platformi, Cloud SmartThings, koja služi kao pametna nadzorna ploča za monitoring i upravljanje povezanim uređajima.

Posao: Samsung redefiniše koncept tradicionalne kancelarije fleksibilnim rešenjima koja odgovaraju potrebama moderne mobilne radne snage. Samsungov Notebook 9 Pen donosi snagu, prenosivost i performanse PC notebooka, za one čiji poslovi ne prestaju kada napuste radna mesta. Samsung Flip, interaktivni digitalni flip chart od 55-inča pojednostavljuje saradnju sa kancelarijom uz pomoć neometanog povezivanja s pametnim telefonima i laptopovima članova grupe za brži sadržaj i deljenje ideja. Do četiri različita učesnika mogu istovremeno predstaviti sadržaj ili napraviti beleške direktno na ekranu u isto vreme pomoću prstiju ili ugrađene olovke.

Mobilnost: Samsung pomaže u prelasku na 5G mrežu koja će uvesti novi skup povezanih iskustava. Samsung je partner sa bežičnim pružaocima usluga i sveobuhvatnim provajderima za sprovođenje prvih korisničkih ispitivanja 5G povezivanja sa do 100 puta većim brzinama od 4G LTE koje su dostupne na telefonima danas. Sa 5G povezivanjem, Samsung je demonstrirao svoju viziju prijatnijeg upravljanja. Samsungov Digital Cockpit pokazuje kako će automobili postati neprimetno povezan s drugim „stvarima“ kao deo IoT, a novi dizajn kontrolne ploče, zajedno s Bixby-jem, omogućava vozačima da jednostavno kontrolišu iskustvo u automobilu s povezanim uređajima kod kuće putem glasa, dodira,pokreta i okidača na temelju konteksta. Putnici takođe mogu uživati u ultra-brzim streaming filmovima u pokretu. Prva u industriji telematička kontrolna jedinica (TCU), sposobna za 5G, može brže preuzeti i prenositi podatke, te omogućiti komunikaciju vozila sa svim uređajima, postavljajući temelje za bolju autonomnu vožnju.

Za više informacija o Samsungu na CES-u posetite news.samsung.com

O kompanijiSamsung Electronics Co.Ltd:
Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinišući svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSIi LED rješenja. Za najnovije vesti molimo posetite Samsung Newsroom na news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Kompanija A1 Srbija instalirala 5.000 solarnih panela i pokrenula projekat Niklo kao ja

Advertiser Serbia23. маја 2023.

[POGLED SA VRHA] DRAGANA ORLANDIĆ, Siberian Wellness: „Planovi su nam da nastavimo sa daljim rastom, kako u Srbiji, tako i u regionu“

Advertiser Serbia22. маја 2023.