Brendovi

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Brendovi

Novi Samsung ISOCELL HP2 povećava kapacitet za maksimalne performanse piksela i tako omogućava detaljne i savršene slike u svim uslovima osvetljenja.

 

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoj najnoviji senzor slike od 200 megapiksela (MP) ISOCELL HP2, sa unapređenom piksel tehnologijom i velikim kapacitetom za neverovatne slike na budućim vrhunskim pametnim telefonima.

Samsung ISOCELL HP2 koristi Samsung tehnologije senzora slike visoke rezolucije i najsavremenije znanje za najsitnije detalje“, izjavio je Džunso Jim, izvršni potpredsednik Tima za Poslovanje sa Senzorima u kompaniji Samsung Electronics. „Naše liderstvo počiva na inovativnim piksel tehnologijama koje našim senzorima omogućavaju da prevazilaze broj i veličinu piksela. Nastavićemo da otvaramo nove horizonte i učvršćujemo svoju poziciju na rastućem tržištu senzora visoke rezolucije.“

ISOCELL HP2 ima 200 miliona piksela veličine 0,6 mikrometara (μm) u optičkom formatu 1/1,3”, što je veličina senzora koja se najčešće koristi na glavnim kamerama pametnih telefona od 108 MP. Zahvaljujući tome, korisnici sada mogu da uživaju u još višim rezolucijama na najnovijim vrhunskim pametnim telefonima uz iste dimenzije kamere.

Uz Samsung naprednu tehnologiju bininga piksela Tetra2pixel, HP2 čini kameru raznovrsnijom jer simulira različite veličine piksela da bi je prilagodio promenljivim uslovima osvetljenja. U slabo osvetljenom okruženju, senzor prelazi u 1,2 μm 50 MP ili 2,4 μm 12,5 MP senzor slike tako što povezuje četiri do 16 susednih piksela. Za puniji 8K video, oko 33 MP, HP2 prelazi u 1,2 μm 50 MP režim rada da bi se kropovanje svelo na minimum i obuhvatilo više detalja. Snimanjem 8K video materijala brzinom of 30 frejmova u sekundi se može dobiti oštra slika zahvaljujući širem polju kamere i većoj veličini piksela.

Blede slike u jako osvetljenom okruženju se mogu značajno umanjiti uz HP2, zahvaljujući novoj Samsung tehnologiji duplog vertikalnog ulaza za prenos (D-VTG). U foto diodi svakog piksela, ulaz za prenos napona je smešten na dnu za transport elektrona od piksela do logičkog sloja. D-VTG veoma precizno dodaje drugi ulaz za prenos u piksel i tako povećava njegov pun kapacitet za preko 33 odsto. Uz više obuhvaćenih elektrona i efikasan prenos signala, ovaj metod može da smanji prejaku ekspoziciju i poboljša reprodukciju boja, naročito u uslovima jakog svetla.

U uslovima slabog osvetljenja, auto-fokus HP2 je podignut na viši nivo uz Super QPD, koji senzoru omogućava da koristi svih 200 miliona piksela za fokus, tako što grupiše četiri susedna piksela za prepoznavanje i vertikalnih i horizontalnih promena obrasca za brže i preciznije auto-fokusiranje. Korišćenjem mnoštva podataka o obrascima i uz veliki broj referentnih tačaka, novi senzor je sposoban za brzo auto-fokusiranje, čak i u slabo osvetljenom okruženju.

Za izvanredne HDR performanse, Samsung po prvi put uvodi DSG funkciju u 50 MP režimu koja primenjuje dve odvojene vrednosti konverzije na analogni signal primljen na nivou piksela. Pored toga, Smart-ISO Pro, HDR rešenje koje spaja različite nivoe ISO očitavanja iz jedne ekspozicije, omogućava kameri da snima 12,5 MP fotografije i 4K video materijal pri brzini od at 60 frejmova u sekundi u HDR-u.

Samsung ISOCELL HP2 je ušao u masovnu proizvodnju.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Hisense – nova faza brzog rasta i internacionalizacije uz globalni plan razvoja talenata

Advertiser Serbia13. јануара 2023.