Brendovi

Samsung u Evropi predstavio „The Wall for Virtual Production“ na sajmu IBC 2023

Brendovi

Dva The Wall modela su sada dostupna u Evropi, čime Samsung dodatno potvrđuje lidersku poziciju na polju produkcije virtuelne realnosti.

 

Kompanija Samsung Electronics je predstavila najnoviju seriju digitalnih proizvoda kojom potvrđuje svoju konstantnu posvećenost budućnosti virtuelne produkcije. The Wall for Virtual Production (naziv modela: IVC) dostupan je u Evropi i prikazan je na sajmu IBC 2023 u Amsterdamu od 15. do 18. septembra, nakon američke premijere na sajmu InfoComm 2023.

The Wall for Virtual Production otvara vrata neograničenom potencijalu za reditelje, producente i filmske studije time što pojačava digitalne efekte i pravljenje virtuelnog sadržaja čini lakšim, bržim i isplativijim“, izjavio je Hun Čang, izvršni potpredsednik za proizvode sa ekranima u kompaniji Samsung Electronics. „Svaka funkcija je pažljivo odabrana da bi pomogla firmama u različitim sektorima na njihovom putu stvaranja virtuelnog sadržaja uz nivo kvaliteta bez presedana.“

Vodeća tehnologija vizuelnog prikaza kompanije Samsung omogućava moćne kapacitete produkcije koji proširuju realnost. Studiji za produkciju mogu da koriste ultravelike LED zidove za kreiranje virtuelnog sadržaja i da ih integrišu sa tehnologijom vizuelnih efekata u realnom vremenu da bi skratili vreme i smanjili troškove proizvodnje sadržaja. The Wall for Virtual Production je lider u ovoj vrsti primene i može da obogati projekte dodavanjem vernih detalja, teksture, svetla i nijansi tokom kreiranja virtuelnog sadržaja. Nove opcije IVC modela P1.68 i P2.1 odlikuju se zakrivljenošću ekrana od čak 5800R za realističnije polje gledanja. Ekran takođe ima unapređenu genlock funkciju zaključavanja generatora koja usklađuje The Wall sa signalima sistema, tako da nema propuštenih ili dupliranih kadrova. Ova sposobnost – zajedno sa poboljšanom funkcijom faznog pomaka koja skraćuje kašnjenje između kamere i ekrana – garantuje savršenu sliku.

Za savršeno precizan i postojan prikaz boja, The Wall for Virtual Production odlikuje se 3D tabelama za pretraživanje (LUT) korekcije boje, HDR obradu širokog spektra boja i prilagođavanje boje između pojedinačnih delova ili modula. Pored toga, integrisani Virtual Production Management (VPM) softver i njegov intuitivni interfejs čine upravljanje ekranom lakšim i efikasnijim i omogućavaju najbolji mogući kvalitet slike tokom virtuelne produkcije. VPM takođe detektuje i rešava sve potencijalne probleme vezane za LED.

Isto tako, The Wall for Virtual Production je osmišljen za sve vrste studija, bez obzira na veličinu i vrstu i omogućava kreiranje imersivnog sadržaja.

Drago nam je što podržavamo Samsung u predstavljanju The Wall for Virtual Production IVC serije na ovogodišnjem sajmu IBC. Uz svoju tradiciju kreiranja najsavremenije virtuelne produkcije i XR studije, radujemo se moćnim novim alatima koje IVC serija donosi“, izjavio je Endi Huk, direktor za tehnička rešenja u kompaniji White Light. „Ovi alati nam nude ogromne mogućnosti za stvaranje još uticajnije i fleksibilnije virtuelne produkcije i dalje napredovanje i transformaciju u ovoj oblasti.“

Među vrhunskim funkcijama koje nudi The Wall for Virtual Production su:

• Unapređeni odnos 4:9 koji nudi razne opcije instaliranja, uključujući mogućnost kačenja ili ređanja sa drugim ekranima za maksimalne rezultate u različitim vrstama produkcije.
• Stopu osvežavanja od 12.288 Hz koja svodi treperenje na minimum i garantuje jasan ishod, bez obzira na kameru korišćenju tokom snimanja.
• Black Seal Technology+ koja pruža najčistije stepene crne boje za nove nivoe dubine. Korisnici će uživati u neprikosnovenom kontrastu koji je posebno osmišljen da bude otporan na prašinu i čestice u studiju za produkciju.
• 20-bitni procesor koji savršeno tačno mapira boje i precizno prikazuje linearnu skalu sive boje za najsitnije detalje u svakoj sceni. Korisnici će moći da vide realistične detalje teksture, osvetljenja i senki.

Modeli The Wall for Virtual Production P1.68 i P2.1 su sada dostupni širom sveta, uključujući Evropu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.