Brendovi

Samsung proširio paletu zakrivljenih monitora za tri nova modela

Brendovi

SEUL – Samsung izbacuje na tržište svoju novu liniju zakrivljenih monitora, uključujući CF591 (model od 27 inča) i CF390 (modele od 23,5 i 27 inča)

Ovi najnoviji monitori omogućavaju prikazivanje multimedijalnih sadržaja i istovremeni rad na više zadataka kako profesionalcima, tako i individualnim korisnicima. Novi zakrivljeni monitori biće na tržištu SAD, Evrope i Azije u martu.

Od lansiranja na tržište zakrivljenog LED monitora u 2014 godini, prvog u ovoj industriji, Samsung je nastavio da usavršava svoj dizajn, kako bi odgovorio na rastuće potrebe većeg broja korisnika. Novi CF591 i CF390 monitori mogu se pohvaliti velikim brojem inovacija, uključujući i oštrije zakrivljenje 1800 R, (što odgovara poluprečniku zakrivljenja od 1,800 mm) i poboljšani kvalitet slike, čime se obezbeđuje optimalna prezentacija koja odgovara obliku ljudskog oka.

null

Kako potrošači traže sve prijatnije uživanje u vizuelnim sadržajima, bilo da su na poslu ili se zabavljaju, zakrivljeni monitori mogu njihov doživljaj da podignu na sasvim nov nivo,“ izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsednik Divizije za ekrane u kompaniji Samsung. „Puštanje na tržište najnaprednijih zakrivljenih monitora označava našu posvećenost stalnim inovacijama u obezbeđivanju najboljih rešenja prema potrebi korisnika.“

Svi Samsungovi novi zakrivljeni monitori poseduju veći broj funkcija kojima se dalje smanjuje refleksija i zamor očiju, što korisnicima omogućava da gledaju u svoje ekrane u dužim vremenskim periodima. CF591 i CF390 monitori koriste tehnologiju bez treperenja kako bi sprečili prekide, zbog kojih se oči korisnika naprežu. Dodatni program rada „Eye Saver Mode“ štiti korisnike od izlaganja štetnim zračanjima plave svetlosti. Sva tri ekrana obuhvataju ugrađenu funkcionalnost AMD FreeSync™ tehnologije preko HDMI®, koja sinhronizuje brzinu osvežavanja ekrana sa AMD grafičkom karticom korisnika kako bi se smanjila latencija ulaznog signala, „seckanje“ i kašnjenje pri gledanju interaktivnih video sadržaja. Kako bi obezbedili ravnomerniji prikaz, ovi monitori nude širok ugao gledanja od 178 stepeni. Ova proširena vidljivost omogućava sigurno uživanje u svim vizuelnim detaljima sa bilo kog položaja u sobi, uz istovremeno smanjenu potrebu za pokretanjem očiju.

null

Spajajući optimizovano zakrivljenje i širok ugao posmatranja sa vrhunskom prezentacijom boja i funkcijama koje osiguravaju tačnost prikaza, Samsungovi zakrivljeni monitori udahnjuju život i najsitnijim vizuelnim detaljima čak i tokom gledanja filmova i igranja video igrica. Statički kontrastni odnos od 3000:1 ovih ekrana je skoro tri puta viši od standardnih alternativnih monitora, te donosi prikaz sadržaja u kome su crne boje dublje, a bele još čistije. Sva tri monitora dodatno su podržana Samsungovom tehnologijom VA (Vertical Alignment) kojom se smanjuje „curenje“ pozadinskog svetla i dobija kompletnija, kvalitetnija slika.

U cilju dodatnog pojačanja detalja slike, Samsungova tehnologija aktivnih kristala boje podržava sRGB pokrivenost od 119 procenata za CF591 monitor. Ova funkcija omogućava monitoru CF591 da predstavi širi spektar nijansi i vrednosti nego što je to moguće kod konvencionalnih ekrana, te da sa publikom podeli živopisnije detalje.

null

Za ljubitelje video igara, podešavanje za igre „Game Mode“ automatski prilagođava parametre slike, tako da slika postaje tamnija ili svetlija u zavisnosti od zahteva same igre. Ove prednosti, u kombinaciji sa uskim poluprečnikom zakrivljenja ovog ekrana, donose igračima utisak da ih ekran okružuje, što čini iskustvo igranja igre još realističnijim. CF591 monitor je nedavno dobio validaciju od UL (Underwriters Laboratories) za bezbednost, kvalitet i performanse, nakon rigoroznog procesa testiranja.

Samsungovi CF591 i CF390 zakrivljeni monitori odlikuju se dizajnom bez jasnih ivica, sa tankim okvirom koji eliminiše granice slike i uvodi gledaoce u jedno okruženje u kojem im ništa ne skreće pažnju. Ovaj dizajn bez ivica pojačava iluziju da sadržaj sa ekrana lebdi u vazduhu, čime se omogućava potpunije udubljivanje u sadržaj koji se prikazuje.

null

Uz to, Samsungovi novi monitori su izrađeni tako da budu i praktični i privlačni, što ih čini dobrim elementom za bilo koje okruženje za rad ili zabavu u domu. Sva tri monitora imaju prednju masku u metalik srebrnoj boji i zadnju masku u sjajno beloj boji, što naglašava njihov zakrivljeni dizajn. Kružna osnova unapređuje estetiku postolja, istovremeno pružajući stabilan oslonac. Isto tako, korisnici CF390 mogu lako da podese svoje ekrane na idealnu visinu i ugao gledanja, pomoću ergonomskih komponenti za naginjanje i okretanje.

CF591 monitor sadrži ugrađene dvostruke zvučnike od 5W koji donose obogaćen kvalitet zvuka, istovremeno eliminišući potrebu za držanjem zvučnika i kablova na radnim stolovima. Sva tri monitora obezbeđuju lako i jednostavno povezivanje, kao i potpuno uklapanje sa PC računarima i igračkim konzolama korisnika, pomoću integrisanog interfejsa koji sadrži HDMI, D-Sub portove i Display Port (samo model CF591).

null

Za dodatne informacije, kao i za srodne članke koji obuhvataju i slike i video snimke, molimo posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com/global/samsung-electronics-expands-curved-monitor-portfolio-with-three-new-1800r-curvature-displays.

 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.