Brendovi

Samsung predstavlja razvoj platforme SmartThings i uvodi nova korisnička iskustva na konferenciji SDC22

Brendovi

Kompanija Samsung Electronics održala je godišnju Samsung konferenciju za divelopere (SDC) u San Francisku, na kojoj je okupila divelopere, kreatore i dizajnere u cilju ispitivanja savršenih, povezanih iskustava.

 

Samsung je na ovom događaju istakao svoju posvećenost stvaranju jednostavnijih, revolucionarnih iskustava korisnika, uključujući proširenu viziju kompanije kad je reč o platformi SmartThings, koja se razvija iz platforme za povezivanje u sredstvo koje omogućava pametnije načine života. Od veće integracije sa Bixby asistentom do savršene konekcije sa uređajima koji su kompatibilni sa Matter protokolom, SmartThings stvara bogatiji, otvoreniji svet koji svim korisnicima omogućava jednostavniju povezanost svojih uređaja i svakodnevnog života.

Mi u kompaniji Samsung konstantno uvodimo inovacije u svoje uređaje, platforme i usluge kako bi oni bili jednostavniji i pogodniji za korišćenje. Ponosan sam što predstavljam novu generaciju našeg rada, kao što je SmartThings, za buduću saradnju sa partnerima i diveloperima“, izjavio je Džong-Hi Han, potpredsednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odeljenja. „S obzirom da tehnologije postaju sve složenije, uvek tražimo načine na život učinimo lakšim, povezanijim i fleksibilnijim, tako da naši korisnici mogu da se koncentrišu na ono najvažnije.“

Povezivanje platformi i uređaja putem Calm tehnologije

Samsung vizija savršene povezanosti je inspirisana filozofijom Calm tehnologije – gde uređaji odmah počinju da rade zajedno, tako da korisnici mogu da uštede vreme na postavljanju i odmah pređu na korišćenje. Da bi tu viziju ostvario, Samsung je unapredio platformu SmartThings i njene povezane usluge i partnerstva, uključujući Samsung Hub Everywhere, proširivši njegov kapacitet na celokupan pametan dom sa audio i vizuelnim podacima, kao i funkcijama SmartThings potrošnja energije, SmartThings briga o kućnim ljubimcima i SmartThings kuvanje. Samsung je takođe sklopio partnerstvo sa brendom Philips Hue kako bi integrisao Philips Hue Sync direktno u Galaxy uređaje, da bi osvetljenje u pametnom domu moglo da se uklapa sa muzikom.

Savršeno iskustvo ide i dalje od Samsung ekosistema kroz integraciju platforme SmartThings sa Matter protokolom i Samsung članstvo u Savezu za povezanost doma. Google i Samsung sarađuju kako bi omogućili korisnicima da pronađu i povežu svoje uređaje na različitim platformama razvojem multiadministrativne funkcije na Matter uređajima. Ova saradnja će u budućnosti značiti više uređaja i korisnika pametnih domova.

Bixby je dublje integrisan sa platformom SmartThings, alatom za divelopere za razvoj inteligentnijeg glasovnog korisničkog interfejsa. Kao Samsung glasovni asistent, Bixby je postao VI rešenje u uređajima koje može da kontroliše pojedinačne Galaxy uređaje, kao i korišćenje više uređaja širom Samsung ekosistema. Uz novi Bixby Home Studio, diveloperi sada mogu da razvijaju originalne, prilagođene načine korišćenja platforme SmartThings platform.

Kako pametan dom postaje sve napredniji, Samsung uvodi novu paradigmu bezbednosti koja Samsung uređajima omogućava da štite jedni druge. Samsung Knox Matrix(1) je platforma na bazi privatnog blokčejna koja odgovarajuće Samsung uređaje pretvara u štit za zaštitu celokupnog ekosistema uređaja korisnika – od Galaxy uređaja do televizora i kućnih aparata. Pored toga, korisnici mogu da prilagode podešavanja lične privatnosti uz novu tablu za bezbednost i privatnost, koja pretražuje slabosti, preporučuje unapređivanje bezbednosti i korisnicima pruža opcije upravljanja podacima kako bi privatnost i bezbednost bile na prvom mestu.

Vaš Galaxy – Vaš način uz One UI 5

Uvođenjem novog One UI 5, Samsung omogućava korisnicima da lako prilagode izgled i osećaj svojih uređaja, uz unapređivanje produktivnosti i pružanje neverovatnog iskustva na različitim uređajima i platformama. One UI 5 donosi personalizovanije iskustvo uz ugrađenu funkciju režima i rutina i dinamični ekran sa zaključavanjem koji daje višestruke prikaze na vašem telefonu, Galaxy Watch satu i drugim One UI 5 uređajima. Uz novu funkciju Bixby poruke i pozivi, Bixby asistent će u vaše ime odgovarati na pozive i deliti kucane poruke sa pozivaocem, govoreći naglas kao da ste se vi javili. One UI 5 takođe uvodi nova rešenja za zdravlje na dnevnom nivou kako bi se na jednom mestu pratili podaci o zdravlju i dobrobiti. Samsung privilegovani zdravstveni SDK paket diveloperima omogućava da razvijaju aplikacije koje koriste bioaktivni senzor na Galaxy Watch satu(2).

Ulaganja i istraživanja za budućnost

Samsung divizija za istraživanja gleda u budućnost i uvodi novine za bolje sutra, puno neiscrpnih inovacija i otvorene saradnje. Ova divizija je takođe podelila svoj kod za upravljanje robotskom rukom na GitHubu, što akademicima, istraživačima i diveloperima omogućava da ispituju nove ideje u upravljanju robotima.
Tim Samsung divizije za istraživanja je takođe bio inspirisan novim funkcijama za dobrobit koje je Samsung uveo, naročito na satu Galaxy Watch5. Sarađuje sa univerzitetima i zdravstvenim institucijama koje se bave oblastima kao što su zdravlje srca, stres, krvni pritisak, zdravlje pluća i neuronauka da bi ustanovio kako se ove funkcije primenjuju u praksi. Samsung zato nudi kompletan SDK paket – Samsung paket za zdravlje – koji će podstaći istraživanja u bitnim oblastima zdravstva i pokrenuti novi razvoj.
Samsung poziva divelopere, kreatore, partnere i ostale da mu se pridruže u njegovoj posvećenosti otvorenoj saradnji i savršenim iskustvima. Za više informacija o Samsung konferenciji za divelopere (SDC) 2022 posetite [developer.samsung.com].

(1) Već od kraja 2023. godine, Samsung Knox Matrix biće prvo dostupan na odabranim Samsung uređajima. Podrška za proizvode drugih proizvođača će uslediti kasnije.
(2) Dostupno na satovima Galaxy Watch4 i Galaxy Watch5.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.