Brendovi

Samsung predstavlja Gear S2 klasik 3G sa eSIM karticom koja odgovara standardima GSMA

Brendovi

BARSELONA – Samsung je danas najavio Samsung Gear S2 classic 3G kao prvi uređaj na tržištu koji će biti opremljen eSIM karticom koja odgovara GSMA arhitekturi za obezbeđenje usluga za SIM sa udaljene lokacije (RSP, remote SIM provisioning)

U Samsungu se trudimo da predvidimo potrebe korisnika, a razvoj prve eSIM kartice koja odgovara GSMA standardima je dalji primer naše posvećenosti stalnim smislenim inovacijama,“ izjavio je Junsang Park, viši potpredsednik Kancelarije za istraživanje i razvoj Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti Samsung Gear S2 3G klasik, ne samo kao početnu tačku ka globalnom povezivanju većeg broja uređaja, već i kao korak napred u našoj posvećenosti razvoju tržišta Interneta stvari.“

null

Samsung je odigrao ključnu ulogu u pokretanju saradnje između partnera iz više različitih industrija, među globalnim operaterima i prodavcima SIM modula, kako bi implementirao eSIM karticu koja odgovara GSMA standardima u uređaje široke potrošnje. Ova kompanija je sarađivala sa nekoliko partnera iz ove industrije, uključujući „M1 Limited“, „Orange“, „Singtel“, „StarHub Ltd.“, „Telefónica“, „TeliaSonera“, „Vodafone Group“ i prodavce SIM kartica – „Gemalto“, „Giesecke&Devrient“ (G&D) i „Oberthur Technologies“. Ova grupa kompanija sarađivala je na razvoju tehničkih specifikacija koje će omogućiti korisnicima da preuzmu sa interneta profil operatera mobilne mreže na uređaje sa ugrađenim e-SIM karticama.

Uzbuđeni smo što će naši korisnici koji poseduju Gear S2 moći da ostave svoje mobilne telefone kod kuće, a da i dalje budu dostupni. Sa povećanjem broja povezanih uređaja, mogućnost povezivanja više objekata preko mreže mobilne telefonije biće od suštinskog značaja, a rad koji smo uložili, zajedno sa Samsungom i drugim partnerima ka usvajanju standardizovanog pristupa eSIM karticama je veliki korak napred u tom pravcu,“ kaže Iv Metr, izvršni potpredsednik u Diviziji za povezane objekte i partnerstva u kompaniji Orandž.

Svi partneri koji su saradjivali na projektu su u potpunosti posvećeni podršci GSMA aktivnosti u stvaranju potpuno interoperabilnog eSIM standarda koji će obezbediti mogućnost bezbednog povezivanja za sve veći broj uređaja.

null

Ovo je bio uspešan timski rad, a njegovi rezultati su sada prikazani javnosti na MWC. Mi se već radujemo nastavku bliske saradnje sa Samsungom i partnerima iz redova operatera mobilnih mreža kako bismo nastavili da potrošačima obezbeđujemo sigurna eSIM rešenja jednostavna za upotrebu,“ kaže Karsten Arens, šef Divizije telekomunikacione industrije, Giseke&Devrient (G&D)
Gear S2 klasik 3G opremljen eSIM karticom u skladu sa GSMA standardima biće dostupan od marta.
Svi detalji i slike proizvoda dostupni su na adresi www.samsungmobilepress.com
 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.