Brendovi

Samsung predstavlja Gear S2 klasik 3G sa eSIM karticom koja odgovara standardima GSMA

Brendovi

BARSELONA – Samsung je danas najavio Samsung Gear S2 classic 3G kao prvi uređaj na tržištu koji će biti opremljen eSIM karticom koja odgovara GSMA arhitekturi za obezbeđenje usluga za SIM sa udaljene lokacije (RSP, remote SIM provisioning)

U Samsungu se trudimo da predvidimo potrebe korisnika, a razvoj prve eSIM kartice koja odgovara GSMA standardima je dalji primer naše posvećenosti stalnim smislenim inovacijama,“ izjavio je Junsang Park, viši potpredsednik Kancelarije za istraživanje i razvoj Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti Samsung Gear S2 3G klasik, ne samo kao početnu tačku ka globalnom povezivanju većeg broja uređaja, već i kao korak napred u našoj posvećenosti razvoju tržišta Interneta stvari.“

null

Samsung je odigrao ključnu ulogu u pokretanju saradnje između partnera iz više različitih industrija, među globalnim operaterima i prodavcima SIM modula, kako bi implementirao eSIM karticu koja odgovara GSMA standardima u uređaje široke potrošnje. Ova kompanija je sarađivala sa nekoliko partnera iz ove industrije, uključujući „M1 Limited“, „Orange“, „Singtel“, „StarHub Ltd.“, „Telefónica“, „TeliaSonera“, „Vodafone Group“ i prodavce SIM kartica – „Gemalto“, „Giesecke&Devrient“ (G&D) i „Oberthur Technologies“. Ova grupa kompanija sarađivala je na razvoju tehničkih specifikacija koje će omogućiti korisnicima da preuzmu sa interneta profil operatera mobilne mreže na uređaje sa ugrađenim e-SIM karticama.

Uzbuđeni smo što će naši korisnici koji poseduju Gear S2 moći da ostave svoje mobilne telefone kod kuće, a da i dalje budu dostupni. Sa povećanjem broja povezanih uređaja, mogućnost povezivanja više objekata preko mreže mobilne telefonije biće od suštinskog značaja, a rad koji smo uložili, zajedno sa Samsungom i drugim partnerima ka usvajanju standardizovanog pristupa eSIM karticama je veliki korak napred u tom pravcu,“ kaže Iv Metr, izvršni potpredsednik u Diviziji za povezane objekte i partnerstva u kompaniji Orandž.

Svi partneri koji su saradjivali na projektu su u potpunosti posvećeni podršci GSMA aktivnosti u stvaranju potpuno interoperabilnog eSIM standarda koji će obezbediti mogućnost bezbednog povezivanja za sve veći broj uređaja.

null

Ovo je bio uspešan timski rad, a njegovi rezultati su sada prikazani javnosti na MWC. Mi se već radujemo nastavku bliske saradnje sa Samsungom i partnerima iz redova operatera mobilnih mreža kako bismo nastavili da potrošačima obezbeđujemo sigurna eSIM rešenja jednostavna za upotrebu,“ kaže Karsten Arens, šef Divizije telekomunikacione industrije, Giseke&Devrient (G&D)
Gear S2 klasik 3G opremljen eSIM karticom u skladu sa GSMA standardima biće dostupan od marta.
Svi detalji i slike proizvoda dostupni su na adresi www.samsungmobilepress.com
 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Za četvrt veka cena srebra skočila za gotovo 575 odsto – Analitičari veruju da ovaj plemeniti metal postaje “novo” zlato

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Advertiser Serbia8. мај 2024.