Brendovi

Samsung predstavio SSD najvećeg kapaciteta na svetu

Brendovi

SEUL– Kompanija Samsung, svetski lider u naprednim tehnologijama za memorije, izbacuje na tržište PM1633a, najveći poluprovodnički disk (SSD) u ovoj industriji od 15,36 terabajta (TB)

Prvi put predstavljen na Samitu fleš memorija 2015 u avgustu, SSD od 15,36 TB se zasniva na 12Gb/s serijski povezanom SCSI (SAS) interfejsu, za upotrebu u poslovnim sistemima za čuvanje podataka. Kako PM1633a dolazi u formatu od 2,5 inča, stručnjaci za poslovne sisteme za čuvanje podataka sada mogu da postave dva puta više ovakvih diskova u standardno 19-inčno 2U kućište, u poređenju sa ekvivalentnim diskovima od 3,5 inča.

null

Kako bismo zadovoljili stalno rastuće potrebe vodećih proizvođača poslovnih sistema za čuvanje podataka na tržištu SSD uređaja ultravisokog kapaciteta, usmeravamo svoje napore kako bismo ispunili zahteve naših klijenata u ovom domenu industrije,“ izjavio je Jung-be Li, viši potpredsednik Tima za planiranje memorijskih proizvoda i izradu aplikacija u kompanijei Samsung. „Nastavićemo da predvodimo ovu industriju sa SSD uređajima sledeće generacije, koristeći našu naprednu 3D V-NAND tehnologiju memorije”.

Do sada neviđeni kapacitet od 15,36TB za skladištenje podataka na jednom SSD uređaju omogućen je kombinovanjem 512 Samsungovih V-NAND memorijskih čipova od po 256 Gb. Ovi čipovi od 256Gb složeni su u 16 slojeva, dajući jedinstveni „paket“ od 512 GB, a u disku od 15,36 TB smešteno je ukupno 32 NAND fleš paketa. Koristeći Samsungovu 256-gigabitnu (Gb) V-NAND tehnologiju treće generacije koja smešta nizove ćelija u 48 slojeva, PM1633a paleta donosi značajna unapređenja performansi i pouzdanosti u odnosu na svog prethodnika, PM 1633, koji je koristio Samsungovu 32-slojnu 128Gb V-NAND memoriju druge generacije.

Samsungov novi PM1633a donosi mogućnost za značajna poboljšanja efikasnosti u investicijama u IT sisteme kroz visok kapacitet za čuvanje podataka i izuzetne performanse. Ova unapređenja u performansama potekla su iz Samsungove najnovije vertikalne NAND fleš tehnologije (V-NAND), kao i iz patentiranih tehnologija za kontrolore.

null

PM1633a SSD se može pohvaliti brzinama u čitanju i pisanju slučajnim rasporedom od 200.000 i 32.000 IOPS redom, a donosi i brzine sekvencijalnog čitanja i pisanja do 1.200 MB/s. Performanse u IOPS čitanju slučajnim redosledom približno su 1.000 puta veće od hard diskova SAS tipa, dok su brzine u sekvencijalnom čitanju i pisanju više nego dva puta veće od tipičnog SATA SSD. Unutar novog SSD nalaze se Samsungove napredne kontrolerske jedinice koje pružaju podršku za 12 Gb/s SAS interfejs, zajedno sa ukupno 16 GB DRAM-a. Samsung takođe koristi specijalno dizajniran firmver koji omogućava istovremeni pristup velikom broju NAND fleš jedinica visoke gustine.

PM1633a disk od 15,36TB podržava 1 DWPD (drive writes per day, upis u visini ukupnog kapaciteta diska na dan) što znači da 15,36 TB podataka može da se sačuva svakoga dana na ovom disku bez otkazivanja, što je nivo pouzdanosti koji će unaprediti ekonomičnost kod poslovnih sistema za čuvanje podataka. Ovaj disk može da upiše od dva do deset puta više podataka od tipičnog SATA SSD zasnovanog na planarnim MLC i TLC NAND fleš tehnologijama.

Uz to, ovaj disk se može pohvaliti veoma pouzdanim mehanizmom za zaštitu metapodataka uz softverski alat za zaštitu i povraćaj podataka u slučaju trenutnog blokiranja, što poslovne sisteme čini stabilnijim i lakšim za upravljanje.

Počev od gustine od 15,36 TB, Samsung će obezbediti široki spektar opcija kapaciteta u svojoj PM1633a paleti SSD uređaja – 7,68TB, 3,84TB, 1,92TB, 960-gigabajtni (GB) i 480GB kasnije u toku ove godine. Sa većim brojem opcija za kapacitet skladištenja podataka, Samsung učvršćuje konkurentnost svog SAS SSD portfolio proizvoda. Očekuje se da Samsungova gama PM1633a SSD uređaja brzo postane daleko najomiljeniji izbor za hard diskove za poslovne sisteme za čuvanje podataka.
 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

iSTYLE eksluzivno predstavio novu seriju iPhone 15 uređaja u Srbiji

Advertiser Serbia29. септембра 2023.

Bezbednost podataka i zaštita privatnosti uz vivo telefone

Advertiser Serbia29. септембра 2023.

Stada Gis Srbija obeležava 10 godina poslovanja

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Jačanje tržišne pozicije kroz međunarodne sajmove

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Istražite razigrani dizajn nove linije futroli za telefone Galaxy Z Fold5 i Z Flip5

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Samsung u Evropi predstavio „The Wall for Virtual Production“ na sajmu IBC 2023

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.