Brendovi

Samsung predstavio CJG5 zakrivljeni gejming monitor na sajmu Gamescom 2018

Brendovi

KELN – Samsung širi svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novog zakrivljenog gejming monitora rezolucije WQHD i učestalosti osvežavanja od 144Hz

 

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., predstavila je svoj najnoviji zaobljeni gejming monitor CJG5 na sajmu „Gamescom 2018.“, koji se održao od 21. do 25. avgusta. Kompanija je predstavila čitav portfolio naprednih gejming monitora, uključujući i najjači model CHG90, u iskustvenoj zoni pod sloganom „Širi pogled. Sigurna pobeda“. Gamescom koji se održava u Kelnu jedan je od najvećih svetskih gejming sajmova, koji je samo prošle godine privukao više od 350 hiljada posetilaca iz više od 50 zemalja sveta.

Najnoviji CJG5 monitori od 32-inča (C32JG5) i 27-inča (C27JG5) predstavljaju najvažnije karakteristike gejming tehnologije kao što su visoka rezolucija WQHD, zakrivljeni displej, učestalost osvežavanja od 144Hz i visoki kontrast. Globalno dostupan od trećeg kvartala 2018., model CJG5 bez okvira (bezel-less), prilagođen igrama, pruža kompletno, prijatno i realistično iskustvo po razumnoj i dostupnoj ceni, a sve zajedno je podržano ekspertizom Samsung tehnologije.

Zbog sve veće potražnje za gejming monitorima, potrudili smo se da obezbedimo proizvod koji će biti konkurentan u smislu cene i prilagođen mogućnostima većine potrošača, kako bi svi imali koristi od ove nove vrhunske tehnologije,” rekao je Seog-gi Kim, Izvršni potpredsednik sektora za vizuelne ekrane u kompaniji Samsung Electronics. „Uz pomoć tehnološke ekspertize koju smo stekli tokom godina, dajemo sve od sebe da još više unapredimo i razvijemo ključne karakteristike gejminga kao što su učestalost osvežavanja od 144Hz i visoka WQHD rezolucija, što je izuzetno cenjeno na masovnom tržištu.”

CJG5 uvodi WQHD rezoluciju (2.560 x 1.440), koja je četiri puta veća od HD rezolucije i daje izuzetno preciznu sliku koja nalikuje stvarnosti, sa dubokim crnim i blistavo belim tonovima, kao i sa živopisnim bojama i kontrastom od 3000:1. U poređenju sa zakrivljenim VA panelom i dizajnom bez okvira koji se pruža na tri strane, CJG5 daje utisak realnog okruženja koje nudi vrhunsko gejming iskustvo uz minimalni zamor očiju. Pored toga, 1800R zakrivljenost svodi zamor očiju na minimum jer smanjuje promenu fokalne daljine korisnika. Pružajući imitaciju pogleda na realan svet, CJG5 pomaže korisnicima koji brzo menjaju fokus tokom igranja, čak i tokom dužeg vremenskog perioda.

null

Brzina smenjivanja slika od 144Hz daje izuzetno osetljivu grafiku i okruženje bez vremenskog zaostajanja što dodatno obogaćuje iskustvo igranja. Režimi igre i filmske projekcije automatski optimizuju nivo crnih gama zraka, kontrast, oštrinu i zasićenost kod bilo kog žanra igre ili filma. Osim toga, korisnik je u mogućnosti da momentalno proveri i kontroliše podešavanja tokom igranja na lak i jednostavan način, uz pomoć On Screen Display (OSD) menija na komandnoj tabli sa UI stilom igre.

Na sajmu Gamescom 2018., posetioci su mogli da pogledaju CJG5 gejming monitor u Evropi na Samsung Gamescom štandu (Hala 10.1 Štand A100) i Ubisoft štandu (Hala 06.1 Štand B021, A020). Samsung je u saradnji sa kompanijama Ubisoft, PUBG Corp.(Hala 09.1 Štand A060, C061), Warner Bros (Hala 10.2 Štand B026), Deep Silver (Hala 09.1 Štand A012), Square Enix (Hala 09.1 Štand B041), i Logitech (Hala 10.1 Štand D050) predstavio razne gejming sadržaje na Samsung gejming monitorima, uključujući i CJG5. Zone Samsung iskustva bile su dostupne kako na Samsung štandovima tako i na štandovima partnera i tamo su gejmeri mogli da pronađu najnovija gejming iskustva koje nudi ultra-širok CHG90 ekran od 49-inča. CHG90 predstavlja najveći QLED zakrivljeni gejming monitor na svetu, čija je učestalost osveživanja 144Hz, a vreme odziva slike (MPRT) 1ms, prvi put prezentovano na sajmu „Gamescom 2017“.

null

Oduševljeni smo zbog toga što smo se udružili sa kompanijom Samsung kako bismo pružili podršku našoj igri Dakar 18 na sajmu Gamescom 2018,” rekao je Paulo J. Gomes, direktor i producent u Bigmoon Studiju, Deep Silver. „Najveći QLED gejming monitor na svetu, CHG90 sa svojim super ultra širokim ekranom od 49-inča, pruža nam mogućnost da prikažemo svu lepotu sveta u igri Dakar 18, koja se bazira na realnim pejzažima Perua, Bolivije i Argentine, uz vrhunski kvalitet slike.”

Za više informacija vezano o Samsungovom CJG5 WQHD monitoru, posetite stranicu news.samsung.com, a da biste saznali nešto više o prisustvu kompanije Samsung na sajmu „Gamescom“, kliknite ovde here.
 

Nekoliko reči o kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim inovativnim idejama i tehnologijama Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost. Kompanija daje novu dimenziju svetu televizora, pametnih telefona, prenosivih uređaja, tablet uređaja, digitalnih aparata, mrežnih sistema i memorija, LSI sistema, oblikovanja i LED rešenja. Da biste bili u toku sa najnovijim informacijama, posetite Samsung Newsroom na internet stranici news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

NECTAR prvi u regionu uvodi ambalažu biljnog porekla i investira više od 7 miliona evra u proizvodnju „zelene energije“

Advertiser Serbia26. februara 2020.

Španija želi da ograniči reklamiranja kladionica i kockarnica

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Lyft preuzima Halo Cars

Advertiser Serbia25. februara 2020.

STADA preuzela 15 brendova kompanije GlaxoSmithKline

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Komercijalna banka prodata slovenačkoj banci

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Coca-Cola oglas sa optičkom iluzijom čini da „osetite“ bocu koja ne postoji

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Svetski brend Spaces dolazi i u Beograd

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Ikea kao sredstvo plaćanja uvodi vreme

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Preminuo tvorac Lego figurice

Advertiser Serbia23. februara 2020.

eSIM – integrisana SIM kartica dostupna u Vipu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Zašto je jelen s boce Jägermeister-a završio na sudu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Film Parazit pogurao biznis u piceriji u Seulu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Prodato 55 odsto kompanije Victoria’s Secret za 525 miliona dolara

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Ana Brnabić zatvara Kopaonik biznis forum

Advertiser Serbia19. februara 2020.