Brendovi

Samsung predstavio CJG5 zakrivljeni gejming monitor na sajmu Gamescom 2018

Brendovi

KELN – Samsung širi svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novog zakrivljenog gejming monitora rezolucije WQHD i učestalosti osvežavanja od 144Hz

 

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., predstavila je svoj najnoviji zaobljeni gejming monitor CJG5 na sajmu „Gamescom 2018.“, koji se održao od 21. do 25. avgusta. Kompanija je predstavila čitav portfolio naprednih gejming monitora, uključujući i najjači model CHG90, u iskustvenoj zoni pod sloganom „Širi pogled. Sigurna pobeda“. Gamescom koji se održava u Kelnu jedan je od najvećih svetskih gejming sajmova, koji je samo prošle godine privukao više od 350 hiljada posetilaca iz više od 50 zemalja sveta.

Najnoviji CJG5 monitori od 32-inča (C32JG5) i 27-inča (C27JG5) predstavljaju najvažnije karakteristike gejming tehnologije kao što su visoka rezolucija WQHD, zakrivljeni displej, učestalost osvežavanja od 144Hz i visoki kontrast. Globalno dostupan od trećeg kvartala 2018., model CJG5 bez okvira (bezel-less), prilagođen igrama, pruža kompletno, prijatno i realistično iskustvo po razumnoj i dostupnoj ceni, a sve zajedno je podržano ekspertizom Samsung tehnologije.

Zbog sve veće potražnje za gejming monitorima, potrudili smo se da obezbedimo proizvod koji će biti konkurentan u smislu cene i prilagođen mogućnostima većine potrošača, kako bi svi imali koristi od ove nove vrhunske tehnologije,” rekao je Seog-gi Kim, Izvršni potpredsednik sektora za vizuelne ekrane u kompaniji Samsung Electronics. „Uz pomoć tehnološke ekspertize koju smo stekli tokom godina, dajemo sve od sebe da još više unapredimo i razvijemo ključne karakteristike gejminga kao što su učestalost osvežavanja od 144Hz i visoka WQHD rezolucija, što je izuzetno cenjeno na masovnom tržištu.”

CJG5 uvodi WQHD rezoluciju (2.560 x 1.440), koja je četiri puta veća od HD rezolucije i daje izuzetno preciznu sliku koja nalikuje stvarnosti, sa dubokim crnim i blistavo belim tonovima, kao i sa živopisnim bojama i kontrastom od 3000:1. U poređenju sa zakrivljenim VA panelom i dizajnom bez okvira koji se pruža na tri strane, CJG5 daje utisak realnog okruženja koje nudi vrhunsko gejming iskustvo uz minimalni zamor očiju. Pored toga, 1800R zakrivljenost svodi zamor očiju na minimum jer smanjuje promenu fokalne daljine korisnika. Pružajući imitaciju pogleda na realan svet, CJG5 pomaže korisnicima koji brzo menjaju fokus tokom igranja, čak i tokom dužeg vremenskog perioda.

null

Brzina smenjivanja slika od 144Hz daje izuzetno osetljivu grafiku i okruženje bez vremenskog zaostajanja što dodatno obogaćuje iskustvo igranja. Režimi igre i filmske projekcije automatski optimizuju nivo crnih gama zraka, kontrast, oštrinu i zasićenost kod bilo kog žanra igre ili filma. Osim toga, korisnik je u mogućnosti da momentalno proveri i kontroliše podešavanja tokom igranja na lak i jednostavan način, uz pomoć On Screen Display (OSD) menija na komandnoj tabli sa UI stilom igre.

Na sajmu Gamescom 2018., posetioci su mogli da pogledaju CJG5 gejming monitor u Evropi na Samsung Gamescom štandu (Hala 10.1 Štand A100) i Ubisoft štandu (Hala 06.1 Štand B021, A020). Samsung je u saradnji sa kompanijama Ubisoft, PUBG Corp.(Hala 09.1 Štand A060, C061), Warner Bros (Hala 10.2 Štand B026), Deep Silver (Hala 09.1 Štand A012), Square Enix (Hala 09.1 Štand B041), i Logitech (Hala 10.1 Štand D050) predstavio razne gejming sadržaje na Samsung gejming monitorima, uključujući i CJG5. Zone Samsung iskustva bile su dostupne kako na Samsung štandovima tako i na štandovima partnera i tamo su gejmeri mogli da pronađu najnovija gejming iskustva koje nudi ultra-širok CHG90 ekran od 49-inča. CHG90 predstavlja najveći QLED zakrivljeni gejming monitor na svetu, čija je učestalost osveživanja 144Hz, a vreme odziva slike (MPRT) 1ms, prvi put prezentovano na sajmu „Gamescom 2017“.

null

Oduševljeni smo zbog toga što smo se udružili sa kompanijom Samsung kako bismo pružili podršku našoj igri Dakar 18 na sajmu Gamescom 2018,” rekao je Paulo J. Gomes, direktor i producent u Bigmoon Studiju, Deep Silver. „Najveći QLED gejming monitor na svetu, CHG90 sa svojim super ultra širokim ekranom od 49-inča, pruža nam mogućnost da prikažemo svu lepotu sveta u igri Dakar 18, koja se bazira na realnim pejzažima Perua, Bolivije i Argentine, uz vrhunski kvalitet slike.”

Za više informacija vezano o Samsungovom CJG5 WQHD monitoru, posetite stranicu news.samsung.com, a da biste saznali nešto više o prisustvu kompanije Samsung na sajmu „Gamescom“, kliknite ovde here.
 

Nekoliko reči o kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim inovativnim idejama i tehnologijama Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost. Kompanija daje novu dimenziju svetu televizora, pametnih telefona, prenosivih uređaja, tablet uređaja, digitalnih aparata, mrežnih sistema i memorija, LSI sistema, oblikovanja i LED rešenja. Da biste bili u toku sa najnovijim informacijama, posetite Samsung Newsroom na internet stranici news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.