Brendovi

Samsung podiže lestvicu sa novim Galaxy S10 uređajima

Brendovi

Nova vrhunska korisnička iskustva u upotrebi pametnih telefona za proslavu 10 godina Galaxy inovacija uz još bolju iskorišćenost prostora ekrana i više kamera

 

Slaveći deceniju od izlaska na tržišteprvog Galaxy S uređaja, kompanija Samsung predstavila je novu liniju premium pametnih telefona – Galaxy S10. Osmišljena tako da ispunjava specifične potrebe današnjeg tržišta pametnih telefona, Galaxy S10 linija nudi čak četiri jedinstvena uređaja. Svaki uređaj donosi revolucionarne inovacije u oblasti ekrana, kamere i performansi.

null

Uređaj Galaxy S10 potvrda je desetogodišnjih inovacija i dizajniran je za one koji žele vrhunski pametni telefon sa moćnim performansama. Kao takav on donosi sve što je neophodno za sledeću generaciju iskustva u korišćenju mobilnih uređaja. Za korisnike koji traže uređaj sa superiornim punjenjem, idealan je Galaxy S10+ gde je svaka specifikacija – od ekrana, preko kamere, do performansi – podignutana novi nivo. Galaxy S10e je napravljen za one koji žele vrhunske ključne elemente u kompaktnom pakovanju sa ravnim ekranom. Galaxy S10 5G je namenjen onima koji žele više svega i koji su spremni za najveće postojeće brzine i najmoćnije funkcije. Sa sasvim novim dinamičnim AMOLED ekranom, kamerom sledeće generacije i inteligentnim performansama, Galaxy S10 linija nudi korisnicima više izbora i postavlja nove standarde za pametne telefone.

Od prvog pojavljivanja pre deset godina, Galaxy S serija je simbol vrhunskih inovacija. One donose korisnicima neverovatno iskustvo i mogućnost da pronađu baš pravi uređaj za sebe. Galaxy S10 sledi to nasleđe i donosi revolucionarne inovacije u oblasti ekrana, kamere i performansi. Svaki od četiri premium uređaja osmišljen je za jedinstvenog korisnika, čime Samsung koristi deceniju liderske pozicije u ovoj industriji kako bi uveo novu eru tehnologije pametnih telefona“, izjavio je DJ Koh, predsednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung.

null

Dinamičan AMOLED ekran: Prikaz preko celog ekrana, sa ultrazvučnim skenerom otiska prsta
Galaxy S10 je izrađen sa najboljim Samsung ekranom ikada, prvim dinamičnim AMOLED ekranomna svetu. Kao prvi pametni telefon sa HDR10+ sertifikatom, ovaj ekran donosi živopisan digitalni sadržaj. Sa dinamičnim mapiranjem tonova, korisnik vidi širi opseg boja koji donosi realističnu sliku. Dinamičan AMOLED ekran ima sertifikat i za živopisno jarke boje (1) i izvanredni kontrastni odnos za još dublje crne nijanse i još svetlije bele nijanse(2).

Kao što je potvrdio DisplayMate, korisnici će uživati u izuzetnim bojama na mobilnom uređaju(3) – čak i pod jakim suncem. Štaviše, dinamičan AMOLED ekran smanjuje plavo svetlo svojim ekranom sa sertifikatom Eye Comfort koji izdaje TÜV Rheinland(4), bez kompromisa u kvalitetu slike i bez dodatka filtera.

U jedinstveni ekran Infinity-O-Display uređaja Galaxy S10, koji je rezultat revolucionarnog procesa projektovanja i izrade, spakovan je ceo niz senzora i tehnologija za kameru u „otvor na ekranu“. Zahvaljujući ovome korisnik sada ima na raspolaganju maksimalnu površinu ekrana, bez ikakvog skretanja pažnje.

null

Dinamičan AMOLED ekran stiže sa prvim ikada ultrazvučnim skenerom otiska prsta(5) u ekranu koji čita 3D konture palca – a ne 2D sliku njegove površine – čime je sigurnost unapređena. Uz prvi FIDO Alliance Biometric Component sertifikat za biometrijske komponente, ova biometrijska potvrda identiteta nudi nivo bezbednosti nalik onim potrebnim za sefove.

Nova tehnologija za kamere i naprednainteligencija:
Galaxy S10 kameru odlikuje:
• Ultraširoki objektiv: Prvi put u S seriji, Galaxy S10 nudi ultraširoki objektiv sa vidnim poljem od 123 stepena, kao ljudsko oko, tako da je u snimku sve ono što se može videti. Savršen za fotografije pejzaža, velike panorame i fotografije cele porodice na jednoj slici-sa ultraširokim objektivommoguće je snimiti celu scenu.
• Super stabilizovani video snimci visokog kvaliteta: Stabilizovano snimanje moguće je uz Super Steady tehnologiju digitalne stabilizacije, bez obzira na situacije. I prednja i zadnja kamera mogu da snimaju do UHD kvaliteta, a prvi put u ovoj industriji, zadnja kamera nudi snimanje u HDR10+ kvalitetu.(6)
• AI kamera: Galaxy S10 čini već inteligentne funkcije još preciznijim, uz funkciju za obradu podataka, Neural Processing Unit. Ovo znači da je moguće snimiti fotografije profesionalnog kvaliteta, bez ručnog podešavanja bilo kakvih naprednih parametara za kameru. Baš zbog ove funkcije, Scene Optimizer tehnologija sada može da prepozna i tačnije obradi dodatne scene. A sa funkcijom Shot Suggestion koja predlaže šta snimiti, Galaxy S10 nudi automatske preporuke za kompoziciju fotografija, kako bi bile još bolje koncipirane.

Inteligentne funkcije za bolje performanse telefona:
Galaxy S10 je izrađen sa vrhunskim hardverom i softverom zasnovanim na mašinskom učenju. Od sasvim novih mogućnosti deljenja energije do poboljšanje performansi veštačke inteligencije i inteligentnog Wi-Fija, Galaxy S10 je najinteligentniji Samsung uređaj do sad, iznutra i spolja.

Wireless PowerShare (7) funkcija: Samsung uvodi opciju bežičnog deljenja energije, koja omogućava lako punjenjepametnih telefona sa Qi sertifikatom, čak i kompatibilnih nosivih uređaja. Uz to, Galaxy S10 je sposoban da se puni sam, ali i drugi uređaj istovremeno putem Wireless PowerShare funkcije(8), dok je na običnom punjaču, omogućavajući korisniku da drugi punjač ostavi kod kuće dok je na putu.
Inteligentne performanse: Novi AI softver na Galaxy S10 uređaju automatski optimizuje bateriju, procesor, RAM memoriju pa čak i temperaturu uređaja na osnovu toga kako se koristi telefon, te nastavlja da uči i postaje sve bolji vremenom. Uz AI mogućnosti, Galaxy S10 uči kako korisnik koristi svoj uređaj, kako bi brže pokretao najčešće korišćene aplikacije.
Inteligentni Wi-Fi: Galaxy S10 ima inteligentni Wi-Fi, koji omogućava neprekidnu i bezbednu vezu automatskim, neprimetnim prebacivanjem između Wi-Fi i LTE, upozoravajući na potencijalno rizične Wi-Fi veze. Galaxy S10 takođe podržava novi Wi-Fi 6 standard, čime omogućava bolje Wi-Fi performanse kada je povezan na kompatibilan ruter.
Bixby navike: Na Galaxy S10, Bixby automatizuje navike i obezbeđuje personalizovane preporuke. Sa već programiranim i personalizovanim rutinama, kao što su preporuke za vožnju i pre spavanja, Galaxy S10 pojednostavljuje stvari automatski smanjujući broj komandi i koraka koje s ponavljaju svaki dan.(9)

Nova era 5G povezivanja:
Kao što je činio i sa 2G, 3G i 4G, Samsung predvodi industriju i kada je reč o 5G – sarađujući sa velikim provajderima kako bi razvio i u upotrebu pustio tehnologiju za 5G mreže. Moć 5G mreža u ruke korisnika stiže kroz Galaxy S10 5G, prvi Samsung 5G premium pametni telefon. Sa uređajem Galaxy S10 5G, korisnici na 5G mreži mogu da preuzmu celu sezonu TV serije za nekoliko minuta, da igraju igrice bogate grafičkim sadržajem na udaljenom serveru sa skoro nikakvim usporavanjem, da uživaju u unapređenim VR i AR iskustvima i da ostanu u kontaktu sa prijateljima i porodicom putem video poziva u stvarnom vremenu u 4K kvalitetu. Galaxy S10 5G zato stiže sa najvećim ikada ekranom u Galaxy S seriji, Infinity-O ekranom od 6,7 inča; trodimenzionalnom Samsung 3D dubinskom kamerom, za 3D snimke i Video Live focus i Quick Measure funkcije; a sve to uz napajanje od 4500 mAh sa super-brzim punjenjem na 25W.

Galaxy tradicija i ekosistem sledeće generacije:
Galaxy S10 linija nudi sve što korisnici i očekuju od Galaxy S serije, ali i više – uključujući brzo bežično punjenje 2.0, otpornost na vodu i prašinu u skladu sa standardom IP68(10), procesor sledeće generacije i Samsung servise Bixby, Samsung Health i Samsung DeX. Korisnik dobija i najveći prostor za čuvanje podataka dostupan na Galaxy – S10+ čak stiže sa 1 TB ugrađenog prostora za čuvanje(11) i mogućnošću dodavanja microSD kartice sa dodatnih 512 GB, što ukupno daje do 1,5 TB prostora.(12)

Brzina: Galaxy S10 omogućava pristup Wi-Fi mrežama sledeće generacije, Wi-Fi 6(13), što donosi prioritizovani i četiri puta brži pristup(14) na mestima gde ima mnogo korisnika, kao što su aerodromi. LTE mreža je takođe izuzetno brza, za preuzimanje i pretraživanje sa brzinama i od 2,0 Gbps prvi put u istoriji.(15)
Igranje igara: Projektovan za najbolje moguće iskustvo igranja igara, Galaxy S10 stiže sa ugrađenim softverom za optimizaciju performansi pri igranju igara, na bazi veštačke inteligencije, koji obuhvata i Dolby Atmos za program rada za igrice, kao i sistem za hlađenje na bazi parne komore. Galaxy S10 je takođe prvi mobilni uređaj koji je optimizovan za igre, na bazi Unity platforme.
Bezbednost: Galaxy S10 je izrađen sa platformom Samsung Knox, koja odgovara standardima odbrambenih snaga, kao i sa bezbednim sistemom za čuvanje podataka sa hardverskom podrškom – koji čuva privatne lozinke za mobilne usluge koji rade sa blokčejnom.

Dostupnost i naručivanje unapred:
Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e će biti dostupni u bojama Prizma crna, Prizma bela, Prizma zelena, Prizma plava i Jarko žuta.(16), a Galaxy S10+ takođe i u dva sasvim nova, premium modela: Porcelansko crna i Porcelansko bela.(17)

null

Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e će biti dostupni u radnjama i na onlajnu od 8. marta ove godine na odabranim tržištima. U Srbiji su dostupni popreporučenoj maloprodajnoj ceni od 94,999 dinara za Galaxy S10e, 109,999 za Galaxy S10 od 128 GB i 143,999 dinara za Galaxy S10 od 512 GB, kao i 124,999 dinara za Galaxy S10+ od 128 GB, 154,999za Galaxy S10+ od 512GB, odnosno 198,999 dinara za Galaxy S10+ od 1TB memorije. Naručivanje unapred za Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e počinje sutra, 21. februara. Korisnici koji unapred naruče Galaxy S10 ili Galaxy S10+, tokom određenog perioda, dobiće besplatno Galaxy Buds slušalice (u vrednosti od 17,999 dinara).

Za dodatne informacije o Galaxy S10, molimo posetite www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com/galaxy.

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com.

(1)Prema podacima DisplayMate, maksimum osvetljenosti je 1200 nita.
(2)Ekran Galaxy S10e, S10 i S10+ dobio je sertifikat za 100% volumen boje za mobilne uređaje sa kontrastnim odnosom od 2.000.000:1 od Udruženja VDE u Nemačkoj.
(3)Prema podacima DisplayMate, preciznost boje od 0,4 JNCD pri gamutu od DCI-P3.
(4)TÜV Rheinland, globalno priznati institut za sertifikaciju, dodelio je ekranima uređaja S10, S10+ i S10e sertifikat Eye Comfort koji je zasnovan na njihovoj sposobnosti da drastično smanje štetna dejstva plavog svetla. Ovaj sertifikat dostupan je na adresi www.tuv.com pod ID brojem 1419064785.
(5)Dostupno na uređajima S10 i S10+. Galaxy S10e ima skener za otisak prsta na tasteru za uključivanje uređaja.
(6)Kvalitet HDR10+ snimanja može da varira u zavisnosti od platforme za deljenje sadržaja kao i od okruženja za njegovu reprodukciju; HDR10+ boje su dostupne samo na uređajima i platformama koje imaju podršku za njih.
(7)Wireless PowerShare ograničen je Samsung uređaje ili druge kompatibilne pametne telefone sa WPC Qi bežičnim punjenjem, kao što su Galaxy S9, S9 +, S8, S8 +, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge +, Note9, Note8, Note FE, Note5 i Samsung nosivi uređaji uključujući Galaki Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaki Watch (46 / 42mm) i Galaxy Buds. Možda neće raditi sa dodacima koji nisu Samsung ili kaverima. Može uticati na prijem ili prenos podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja.
(8)Ako istovremeno punite dva uređaja, Fast Wireless Charging 2.0 za Galaxy S10e, S10, i S10+ možda neće biti dostupno.
(9)Bixby Routines ruti na za vožnju (Driving) dostupna je samo za automobile sa Bluetooth sposobnostima.
(10)Otporan na vodu na dubini do 1,5 m vode i do 30 minuta. Nakon kvašenja isprati eventualne ostatke i osušiti. Ne savetuje se upotreba na plaži ili bazenu.
(11)Do 512GB dodatnog prostora za podatke sa eksternom microSD karticom za maksimalni kapacitet od 1,5 TB dostupno je samo na uređaju Galaxy S10+.
(12)MicroSD kartice se prodaju odvojeno. Dostupnost može da zavisi od zemlje i proizvođača.
(13)Brži od prethodnih Wi-Fi protokola. Wi-Fi 6 možda neće biti dostupan, u zavisnosti od zemlje ili regiona u kome živite.
(14)Stvarne brzine mogu da variraju u zavisnosti od zemlje, provajdera i korisničkog okruženja.
(15)Može da varira u zavisnosti od zemlje i provajdera.
(16)Dostupnost modela i boja može da varira u zavisnosti od zemlje ili provajdera.
(17)Porcelanske verzije dostupne su samo za modele Galaxy S10+ u kombinaciji 8GB/512GB i 12GB/1TB.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.