Brendovi

Samsung je predstavio opciju 3D Map View utemeljenu na SmartThings platformi i veštačkoj inteligenciji

Brendovi

Namenjena je televizorima i kućnim aparatima kako bi olakšala upravljanje pametnim domom te proširila uslugu širom sveta, unapređujući iskustva SmartThings platforme

 

Kompanija Samsung predstavila je opciju 3D Map View, koja je prvi put prezentovana na CES 2024 sajmu, a sada je dostupna u svim zemljama s pristupom SmartThings platformi.

Map View opcija olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtuelne slike u SmartThings aplikaciji. Tako korisnici mogu jasno videti svoje uređaje te praktično podešavati osvetljenje, temperaturu, kvalitet vazduha i potrošnju energije, gde god se nalazili.

Ova inovacija rešava izazov upravljanja sve većim brojem povezanih uređaja u domovima te olakšava upravljanjepametnim domom, eliminišući potrebu za lociranjem svakog uređaja zasebno. Opcija korisnicima pokazuje celi dom i ažurira se u stvarnom vremenu dok je više uređaja povezano.

Prethodna verzija Map View opcije imala je 2D model koji je radio samo u domovima za koje su dostavljeni nacrti. Međutim, ažurirana opcija donosi 3D pregled koji koristi prostornu veštačku inteligenciju u Samsung uređajima — poput Bespoke Jet Bot™ — koristeći LiDAR[1] senzore u uređaju za precizno merenje i mapiranje rasporeda doma. Sada korisnici mogu lakše razumeti oblik i prostorne uslove svojih domova na 3D kartama.

Opcija takođe donosi poboljšanu funkciju filtriranja kako bi omogućila efikasnije praćenje i kontrolu željenih uređaja. Do kraja godine, prikaz karte pomoću slika veštačke inteligencije, koji je takođe predstavljen na CES-u 2024., ima za cilj da ponudi personalizovanije pametne usluge.

Dostupnost

[2], kao i na Samsung televizorima[3]. U prvoj polovini godine kontrolne funkcije takođe će biti dostupne putem dodatnih uređaja, poput frižidera Family Hub™[4].

Map View prošle je godine predstavljen u Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama, a od sada ga mogu koristiti sve zemlje s pristupom SmartThings aplikaciji.

„Samsung neprestano nastoji da omogući korisnicima da bez poteškoća kontrolišu svoje uređaje za domaćinstvo, bilo kada i bilo gde, a Map View je rezultat tih napora“, rekao je Seungbeom Choi, rukovodilac sektora za platforme uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavićemo da uvodimo različite relevantne usluge i opcije kako bi naši korisnici mogli da uživaju u optimalnim iskustvima pametnog doma uz bolji život.“

Samsung trenutno radi s građevinskim kompanijama na proširenju Map View prikaza na stanove i kancelarijske prostore, s ciljem stvaranja još više pametnih okruženja za korisnike širom sveta. To uključuje optimizovano korisničko iskustvo (UX) za velike ekrane koje pomaže B2B operaterima, kao i brzu kontrolu koja omogućava korisnicima jednostavan pristup ključnim funkcijama.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, uređaja za domaćinstvo, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju s partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

 

[1] Senzori za otkrivanje i domet svetla (LiDAR) koriste lasersko svetlo za otkrivanje objekata u 3D radi tačnog predstavljanja okruženja.
[2] Android OS 9.0 ↑ s minimalno 6 GB RAM-a / iOS 15↑ s minimalno 6 GB RAM-a i rezolucijom 792×828
[3] Samsung Smart TV lansiran nakon 2024. (DU 7000↑)
[4] Family Hub™ frižideri; određeni modeli lansirani nakon 2021/ Detaljnije potrebne specifikacije biće objavljene u trenutku prijave.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.

Gejming industrija Srbije povećala prihode i broj zaposlenih

Advertiser Serbia22. април 2024.

A1 escape room „Izgubljeni IDentitet“ posetilo više od 4.000 ljudi

Advertiser Serbia18. април 2024.

Samsung predstavio Samsung Galaxy evropski tim sportista za Pariz 2024

Advertiser Serbia18. април 2024.

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Advertiser Serbia16. април 2024.

Održana prva radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže

Advertiser Serbia15. април 2024.

Da li ste se prijavili na konkurs „ESG Lideri“?

Advertiser Serbia15. април 2024.

Uranjanje u dubine uz 8K: Podvodni snimatelj Pavel Aktel o novoj eri snimanja filmova u visokoj rezoluciji

Advertiser Serbia15. април 2024.

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia12. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.